Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Sovs og sauce › Rævesovs

Rævesovs opskrift med eller uden dild

rævesovs
4.8 fra 20 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
345
SHARES
FacebookMessenger345PinterestEmailSMS
Indhold
  • Rævesovs
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på rævesovs
  • Hvorfor hedder det rævesovs?
  • Kommentarer

Rævesovs

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.8 fra 20 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 5 minutter min
Samlet tid: 5 minutter min
Rævesovs er en syrlig-sød dressing, der er nem at lave på et par minutter. Rævesovsen anvendes især til gravad laks eller røget hellefisk.
Antal: 4 personer
Ret: Dressing
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1 dl olivenolie el. smagsneutral olie
  • 2 spsk sherryeddike
  • 1 spsk sennep
  • 1 spsk engelsk sauce
  • 2 spsk brun farin
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 håndfuld dild finthakket

Fremgangsmåde

  1. Olivenolie kommes i en lille skål, hvor den hurtigt piskes sammen med sherryeddike. Har du ikke sherryeddike derhjemme, kan du sagtens anvende en almindelig hvidvinseddike - eller en helt tredje eddike.
  2. Derefter tilsættes sennep, engelsk sauce og brun farin, som piskes til en blank dressing.
  3. Rævesovsen smages til med salt og friskkværnet peber, og nu kan du eventuelt også smage den til mere eddike eller farin. Afhængig af, hvordan du lige ønsker rævesovsen skal være.
  4. Vil du have dild i dressingen, skal dilden hakkes fint og derefter røres ud i dressingen.
  5. Anrettes smukt i en lille skål, som sættes på bordet. Så kan gæsterne tage den mængde, de synes.

Næringsindhold

Kalorier251kcalKulhydrater7gProtein0.2gFedt25gMættet fedt3gFlerumættet fedt3gEnkelumættet fedt18gNatrium679mgKalium45mgKostfibre0.2gSukker6gVitamin A25IUVitamin C1mgCalcium9mgJern0.5mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på rævesovs

Hjemmelavet rævesovs smager dejligt, hvis man ellers kan lide den syrlige dressing. For den skal nemlig være syrlig for at give det rette modspil til især fisk.

Rævesovsen anvendes typisk ovenpå gravad laks, men den er også fin på et stykke rugbrød med røget hellefisk.

Du kan lave din dilddressing med eller uden dild alt efter, hvordan du har det med dilden.

Rævesovsen kendes også under navnet dilddressing, men navnet med ræven er det mest seje. Synes jeg.

Hvorfor hedder det rævesovs?

Det umiddelbare og ærlige svar er, at jeg faktisk ikke ved det præcist.

Nogen siger, at navnet skyldes, at dressingen lugter lidt af rævens urin, men det nok ikke den rigtige forklaring.

Men hvor det så kommer fra, ja, det står indtil videre hen i det uvisse.

Har du en god klaring på navnet? Så kom med den i kommentarfeltet lidt længere ned, så vi alle kan blive lidt klogere.

Se også vores opskrift på en lækker, hjemmelavet Thousand island-dressing.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Hans Pedersen skriver

    januar 07, 2020 at 9:24 am

    På fransk hedder at drømme reve (jeg kan ikke sætte dimsen over "e").
    Altså et forslag om at den franske kogekunst har sat sig spor i form af drømmedressing.

    Svar

Mere inspiration

  • billede med peberrodscreme peberodsdressing
    Peberrodscreme (den bedste opskrift på peberrodsdressing)
  • billede med sauce jus
    Sauce jus (nem opskrift på den klassiske au jus)
  • billede med pisket smør
    Pisket smør (sådan laver du luftigt smør som på restaurant)
  • billede med peberrodssauce
    Peberrodssauce (nem opskrift på sovs med peberrod)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required