Den bedste opskrift på rabarbertærte i springform. Med rabarber og kanel, og rabarbertærten serveres med flødeskum eller creme fraiche.
Rabarber er noget af det bedste jeg ved, og de er fremragende i en rabarbertærte i springform.
Jeg har her brugt en springform med en diameter på cirka 20-22 centimer, og det passer perfekt til opskriften.
Rabarbertærten er fremragende når den er helt lun.
Her er rabarbertærten laves med friske rabarber, men du kan selvfølgelig også blot anvende frosne rabarber uden for sæsonen.
Kagen kan sagtens laves helt uden kanel.
Se også disse opskrifter:
- Rabarbercrumble - lækker crumble med rabarber
- Rabarber galette - nem opskrift på den lækre kage
- Rabarberkage med kokos - svampet og nem at bage
Opskrift på rabarbertærte i springform
Rabarbertærte i springform
Ingredienser
- 100 g smør - meget blødt
- 175 g rørsukker
- 2 æg
- 200 g hvedemel
- 1 tsk bagepulver - med en god top på skeen
- 2 tsk vaniljesukker
- 2 dl mælk
Rabarberfyld
- 300 g rabarber
- 1 tsk vaniljesukker
- 2 tsk rørsukker
- 1 tsk kanel
Til drys
- 1 spsk rørsukker
Fremgangsmåde
- Kom det bløde smør op i en skål, og pisk det luftigt sammen med rørsukker. Pisk så også de to æg ind i dejen.
- I en anden skål blander du hvedemel, bagepulver og vaniljesukker. Læg el-piskeren væk, og brug nu en dejskraber eller grydeske.
- Rør så denne melblanding ind i dejen med lidt forsigtighed, og tilsæt løbende lidt af mælken. Når dejen er samlet hælder du den op i en smurt springform. Fordel den helt ud til kanten i springformen.
- Vask rabarberstænglerne, og skær dem i tynde skiver. Vend dem i en skål med kanel, rørsukker og vaniljesukker, og drys dem ud over dejen.
- Med hånden trykker du nu let rabarberstykkerne ned i dejen.
- Drys så lidt rørsukker ud over din rabarbertærte, og stil den ind i en forvarmet ovn ved 170 grader varmluft, og her skal den bage i cirka 45 minutter.
- Stik en kødnål eller strikkepind i den, og der ikke hænger dej fast på pinden, ja så er rabarbertærten færdig.
- Lad rabarberkagen køle lidt af, og servér den så med lidt flødeskum eller en klat creme fraiche.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Video
Noter
Den færdigbagte rabarbertærte serveres med creme fraiche eller flødeskum, der er pisket med lidt vaniljesukker.
Eller prøv at anrette den med en kugle vaniljeis.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
grethe
dejlig nem kage og blande sammen
Sara B.
Meget nem og lækker kage! Jeg lod lige rabarberne stå lidt i sukkerblandingen inden jeg gik i gang med bagningen.