• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Kager › Rabarbertærte i springform med kanel

Rabarbertærte i springform med kanel

billede med rabarbertærte
4.8 fra 12 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
379
SHARES
FacebookMessenger379PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  1. november 2023 - Udgivet:  1. maj 2022

Den bedste opskrift på rabarbertærte i springform. Med rabarber og kanel, og rabarbertærten serveres med flødeskum eller creme fraiche.

Rabarber er noget af det bedste jeg ved, og de er fremragende i en rabarbertærte i springform.

Jeg har her brugt en springform med en diameter på cirka 20-22 centimer, og det passer perfekt til opskriften.

Rabarbertærten er fremragende når den er helt lun.

Her er rabarbertærten laves med friske rabarber, men du kan selvfølgelig også blot anvende frosne rabarber uden for sæsonen.

Kagen kan sagtens laves helt uden kanel.

Se også disse opskrifter:

  • Rabarbercrumble - lækker crumble med rabarber
  • Rabarber galette - nem opskrift på den lækre kage
  • Rabarberkage med kokos - svampet og nem at bage

Opskrift på rabarbertærte i springform

billede med rabarbertærte
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Rabarbertærte i springform

4.84 fra 12 stemmer
Den bedste opskrift på rabarbertærte i springform. Med rabarber og kanel, og rabarbertærten serveres med flødeskum eller creme fraiche.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 45 minutter min
Samlet tid 1 time t
Antal: 10 personer
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Kalorier: 256
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 100 g smør - meget blødt
  • 175 g rørsukker
  • 2 æg
  • 200 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver - med en god top på skeen
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 2 dl mælk
Rabarberfyld
  • 300 g rabarber
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 2 tsk rørsukker
  • 1 tsk kanel
Til drys
  • 1 spsk rørsukker

Fremgangsmåde
 

  1. Kom det bløde smør op i en skål, og pisk det luftigt sammen med rørsukker. Pisk så også de to æg ind i dejen.
  2. I en anden skål blander du hvedemel, bagepulver og vaniljesukker. Læg el-piskeren væk, og brug nu en dejskraber eller grydeske.
  3. Rør så denne melblanding ind i dejen med lidt forsigtighed, og tilsæt løbende lidt af mælken. Når dejen er samlet hælder du den op i en smurt springform. Fordel den helt ud til kanten i springformen.
  4. Vask rabarberstænglerne, og skær dem i tynde skiver. Vend dem i en skål med kanel, rørsukker og vaniljesukker, og drys dem ud over dejen.
  5. Med hånden trykker du nu let rabarberstykkerne ned i dejen.
  6. Drys så lidt rørsukker ud over din rabarbertærte, og stil den ind i en forvarmet ovn ved 170 grader varmluft, og her skal den bage i cirka 45 minutter.
  7. Stik en kødnål eller strikkepind i den, og der ikke hænger dej fast på pinden, ja så er rabarbertærten færdig.
  8. Lad rabarberkagen køle lidt af, og servér den så med lidt flødeskum eller en klat creme fraiche.

Næringsindhold

Kalorier: 256kcalKulhydrater: 38gProtein: 4gFedt: 10gMættet fedt: 6gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 3gTransfedt: 0.3gKolesterol: 57mgNatrium: 196mgKalium: 154mgKostfibre: 1gSukker: 22gVitamin A: 361IUVitamin C: 2mgCalcium: 63mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Noter

Den færdigbagte rabarbertærte serveres med creme fraiche eller flødeskum, der er pisket med lidt vaniljesukker.

Eller prøv at anrette den med en kugle vaniljeis.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. grethe

    juni 05, 2024 at 3:05 pm

    dejlig nem kage og blande sammen

    Svar
  2. Sara B.

    maj 28, 2022 at 9:06 pm

    Meget nem og lækker kage! Jeg lod lige rabarberne stå lidt i sukkerblandingen inden jeg gik i gang med bagningen.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sød kartoffelgryde.

Sød kartoffelgryde - lækker gryderet med søde kartofler

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Forsiden lige nu

mad på 30 minutter
Mad på 30 minutter (lækre retter på en halv time)→ Se opskriften
billede med simpel pastaret
Simpel pastaret - nem mad uden gryde og pande→ Se opskriften
billederesultat for æggewraps med laks og kylling
Æggewraps - skøn opskrift med laks eller kylling→ Se opskriften
billede med creme anglaise med jordbær
Creme Anglaise med jordbær (lækker vaniljecreme)→ Se opskriften
billede med grøn kartoffelsalat
Grøn kartoffelsalat med ærter og majs→ Se opskriften
vegetar kødsovs uden kød
Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød→ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta→ Se opskriften
torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
Billede resultat for jordbær parfait
Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required