Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Kager › Rabarbertærte i springform med kanel

Rabarbertærte i springform med kanel

billede med rabarbertærte
4.8 fra 12 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
382
SHARES
FacebookMessenger382PinterestEmailSMS

Den bedste opskrift på rabarbertærte i springform. Med rabarber og kanel, og rabarbertærten serveres med flødeskum eller creme fraiche.

Rabarber er noget af det bedste jeg ved, og de er fremragende i en rabarbertærte i springform.

Jeg har her brugt en springform med en diameter på cirka 20-22 centimer, og det passer perfekt til opskriften.

Rabarbertærten er fremragende når den er helt lun.

Her er rabarbertærten laves med friske rabarber, men du kan selvfølgelig også blot anvende frosne rabarber uden for sæsonen.

Kagen kan sagtens laves helt uden kanel.

Se også disse opskrifter:

  • Rabarbercrumble - lækker crumble med rabarber
  • Rabarber galette - nem opskrift på den lækre kage
  • Rabarberkage med kokos - svampet og nem at bage

Opskrift på rabarbertærte i springform

Rabarbertærte i springform

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.8 fra 12 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 45 minutter min
Samlet tid: 1 time t
Den bedste opskrift på rabarbertærte i springform. Med rabarber og kanel, og rabarbertærten serveres med flødeskum eller creme fraiche.
Antal: 10 personer
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 100 g smør meget blødt
  • 175 g rørsukker
  • 2 æg
  • 200 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver med en god top på skeen
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 2 dl mælk
Rabarberfyld
  • 300 g rabarber
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 2 tsk rørsukker
  • 1 tsk kanel
Til drys
  • 1 spsk rørsukker

Fremgangsmåde

  1. Kom det bløde smør op i en skål, og pisk det luftigt sammen med rørsukker. Pisk så også de to æg ind i dejen.
  2. I en anden skål blander du hvedemel, bagepulver og vaniljesukker. Læg el-piskeren væk, og brug nu en dejskraber eller grydeske.
  3. Rør så denne melblanding ind i dejen med lidt forsigtighed, og tilsæt løbende lidt af mælken. Når dejen er samlet hælder du den op i en smurt springform. Fordel den helt ud til kanten i springformen.
  4. Vask rabarberstænglerne, og skær dem i tynde skiver. Vend dem i en skål med kanel, rørsukker og vaniljesukker, og drys dem ud over dejen.
  5. Med hånden trykker du nu let rabarberstykkerne ned i dejen.
  6. Drys så lidt rørsukker ud over din rabarbertærte, og stil den ind i en forvarmet ovn ved 170 grader varmluft, og her skal den bage i cirka 45 minutter.
  7. Stik en kødnål eller strikkepind i den, og der ikke hænger dej fast på pinden, ja så er rabarbertærten færdig.
  8. Lad rabarberkagen køle lidt af, og servér den så med lidt flødeskum eller en klat creme fraiche.

Næringsindhold

Kalorier256kcalKulhydrater38gProtein4gFedt10gMættet fedt6gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt3gTransfedt0.3gKolesterol57mgNatrium196mgKalium154mgKostfibre1gSukker22gVitamin A361IUVitamin C2mgCalcium63mgJern1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video til opskriften

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Noter

Den færdigbagte rabarbertærte serveres med creme fraiche eller flødeskum, der er pisket med lidt vaniljesukker.

Eller prøv at anrette den med en kugle vaniljeis.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. grethe skriver

    juni 05, 2024 at 3:05 pm

    dejlig nem kage og blande sammen

    Svar
  2. Sara B. skriver

    maj 28, 2022 at 9:06 pm

    Meget nem og lækker kage! Jeg lod lige rabarberne stå lidt i sukkerblandingen inden jeg gik i gang med bagningen.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af sveskekringle.
    Sveskekringle (nem kringle med svesker, remonce og creme)
  • Præstegårdskage
    Præstegårdskage (traditionel skærekage med æbler)
  • Billede af blommemuffins
    Blommemuffins (lækre muffins med blommer)
  • Billede af bananchokoladekage.
    Bananchokoladekage med modne bananer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required