Rabarbersuppe med vaniljeis og marengs er den lækreste dessert, og den kan laves både på friske og frosne rabarber. Se opskriften her.
Rabarbersuppe har været et hit i sommerferien. Min køkkenhave har været eksploderet med kæmpe store rabarber i år, så min fryser er godt fuld.
Selvom den danske sommer har været lidt sparsom med de varme temperaturer, ja, så får man bare lyst til noget koldt og lækkert på denne årstid.
Vi er blevet ret glade for iskold rabarbersuppe toppet med en god vaniljeis, marengs og lidt citronmelisse. Faktisk så meget, at fryseren snart melder om udsolgt af rabarber, hvilket jeg ikke troede, var muligt.
Opskrift på rabarbersuppe med vaniljeis
Rabarbersuppe med vaniljeis og marengs
Ingredienser
- 800 gram rabarber
- 150 gram rørsukker
- 6 dl. vand
- 1 vaniljestang
Topping
- Vaniljeis
- Marengs
- Citronmelisse
Sådan gør du
- Rabarber skæres i mindre stykker og kommes i en gryde sammen med vandet.
- Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud med lidt af rørsukkeret, så du får skilt kornene godt ad.
- Kom vaniljestangen ned i gryden.
- Lad rabarberne koge i 25 minutter.
- Sigt rabarbersuppen gennem en sigte eller si.
- Hæld rabarbersuppen tilbage i en gryde, tilsæt sukker og vaniljesukker og bring det i kog.
- Lad suppen blive iskold og top med is, marengs og citronmelisse.
Få tilsendt opskriften på mail
Tips
Du kan lave en hjemmelavet vaniljeis til rabarbersuppen, men du kan selvfølgelig også købe en.
Her kan du læse vores smagstest på vaniljeis, hvis du vil vide, hvilken der er bedst i test... og værst.
Del dine ideer og tanker med os andre her: