Rabarberroulade er en rigtig sommerdessert, som passer til en hyggelig fridag. Indeni er der frisk rabarber- og jordbærfyld med flødeskum.
Rabarberroulade med en blanding af jordbær og rabarberkompot blandet med flødeskum. Lyder det sommerligt? Det er det også.
Denne kage er nærmest essensen af den danske sommer med rabarber og jordbær kogt sammen med en anelse sukker.
Flødeskummet giver cremet modspil til de syrlige frugter og selve bunden smager af hjemmelavet lagkagebund.
Se også: Verdens bedste hindbærroulade opskrift
Opskrift på rabarberroulade
Rabarberroulade med jordbær og flødeskum
Ingredienser
Kage
- 3 stk æg
- 200 g sukker
- 1 tsk vaniljesukker
- 0,5 dl piskefløde
- 1,5 tsk bagepulver
- 100 g hvedemel
Fyld
- 400 g rabarber - i skiver
- 100 g jordbær - i kvarte
- 2 spsk sukker
- 0,5 dl vand
- 1 dl piskefløde - pisket til skum
- 1 tsk vaniljesukker - i flødeskummet
Fremgangsmåde
Kagebund
- Tænd ovnen på 200 grader og beklæd en bageplade med bagepapir.
- Pisk æg, vaniljesukker og sukker godt sammen. Når du har en tyk æggesnaps, pisker du fløden i.
- Sigt hvedemel og bagepulver ned i dejen og vende det hele sammen, så hvedemelet er helt integreret i dejen.
- Hæld dejen ud på bagepladen og fordel i en firkant. Bag i fem minutter.
- Strø sukker ud på et andet stykke bagepapir, og når kagebunden kommer ud af ovnen, vender du den hurtigt ned på bagepapiret med sukker. Træk nu forsigtigt det andet bagepapir af. Lad bunden køle af.
Fyld
- Vask bær og rabarber. Skær rabarberne i skiver, del jordbærrene i kvarte. Kom dem i en lille gryde med vand og sukker. Bring i kog. Skru ned, når det bobler.
- Lad frugterne simre, indtil rabarberne er bløde. Tag af varmen, hæld i skål og køl af i køleskabet.
- Pisk fløden til skum sammen med vaniljesukker. Når rabarber- og jordbærblandingen er kølet af, vender du flødeskummet i kompotten.
Rabarberroulade
- Fordel frugtskummet på kagebunden. Smør ud, så der ikke er store klumper.
- Rul nu langsomt rouladen sammen. Så snart det er gjort, kan du binde den sammen med film, så den bedre holder sammen på fyldet.
- Sæt i køleskab i en times tid før servering, hvor du kan skær kagen i skiver.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Det er vigtigt, at du ikke folder kagebunden rundt om flødeskum og frugtkompot, før den er kølet af. Ellers smelter skummet.
Hvis du synes, at det lyder svært at rulle en rabarberroulade, kan du se denne opskrift på hindbærroulade, hvor der er videoanvisning på, hvordan du skal gøre det.
Se også, hvordan du laver en tiger-roulade med Nutellacreme.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: