• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Kager › Rabarberdrøm med bagt marengs

Rabarberdrøm med bagt marengs

billede med rabarberdrøm
Rabarberdrøm er en drøm af en rabarberkage, og den har en herlig syrlighed fra rabarberne. På toppen er der en let og luftig marengs. Foto: Katrine Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  1. november 2023 - Udgivet:  24. juni 2023

Del gerne:
370
SHARES
FacebookMessenger370PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Rabarberdrøm er en virkelig lækker rabarberkage med bagt marengs på toppen, og denne opskrift er nem at følge. Kagen bages i springform.
  2. Opskrift på rabarberdrøm
  3. Rabarberdrøm med bagt marengs
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Video
  8. Tips
Gå til opskrift

Rabarberdrøm er en virkelig lækker rabarberkage med bagt marengs på toppen, og denne opskrift er nem at følge. Kagen bages i springform.

Rabarberdrøm er den rigtige kage for dig, der er helt vild med rabarber.

Her får du en nem, lækker og luftig rabarberkage med bagt marengs på toppen, og kagen laves i en springform med en diameter på 20 centimeter.

Det er en rigtig forårskage eller sommerkage, hvor kagen bages med friske rabarber, men udenfor sæson kan du anvende frosne rabarber, der tøs op først.

Se også de lækre opskrifter på:

Se også mine opskrifter på:

  • Rabarberkage med marengslåg - nem opskrift
  • Nem rabarbertærte med marcipan og mørdejsbund
  • Rabarberkage (bedste opskrift på kage med rabarber)

Opskrift på rabarberdrøm

billede med rabarberdrøm

Rabarberdrøm med bagt marengs

Rabarberdrøm er en virkelig lækker rabarberkage med bagt marengs på toppen, og denne opskrift er nem at følge. Kagen bages i springform.
Bedømmelse
4.6 fra 53 stemmer
RetKager
Arbejdstid: 15 minutter minutter
Tilberedning: 1 time time
Samlet tid: 1 time time 15 minutter minutter
Antal 8 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 200 g smør - blødt
  • 175 g sukker
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 3 æg
  • 200 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 dl mælk
  • 300 g rabarber - i tynde skiver

Marengs

  • 100 g pasteuriserede æggehvider
  • 175 g flormelis
  • 1 tsk eddike
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Fremgangsmåde

  • Tænd din ovn på 180 grader varmluft.
  • Blødt smør piskes sammen med sukker og vaniljesukker.
  • Pisk derefter æggene i et ad gangen.
  • Bland hvedemel med bagepulver, og vend det i æggemassen med en dejskraber sammen med mælk. Du skal ca. bruge en deciliter mælk.
  • Vend derefter cirka 200 gram af rabarberne i dejen.
  • Smør en springform og fordel dejen i formen. Jeg bruger en form med en diameter på ca. 20 centimeter.
  • Fordel dejen jævnt i formen, og kom de resterende rabarber ovenpå. Tryk rabarberne lidt ned i dejen.
  • Bag din rabarberdrøm i ca. 50 minutter ved 180 grader varmluft.
  • Æggehvider piskes stive, hvorefter flormelis piskes gradvist i sammen med en teske eddike. Tjek om din marengs er stiv nok ved at vende skålen forsigtigt på hovedet.
  • Kom marengsen i en sprøjtepose, og sprøjt den ud på rabarberkagen.
  • Stil din rabarberdrøm tilbage i ovnen, og giv den yderligere ca. 10 minutter ved 180 grader varmluft.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
489
% Daglig værdi*
Fedt
 
23
g
35
%
Mættet fedt
 
14
g
88
%
Transfedt
 
1
g
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
6
g
Kolesterol
 
117
mg
39
%
Natrium
 
349
mg
15
%
Kalium
 
204
mg
6
%
Kulhydrater
 
66
g
22
%
Kostfibre
 
1
g
4
%
Sukker
 
45
g
50
%
Protein
 
7
g
14
%
Vitamin A
 
772
IU
15
%
Vitamin C
 
3
mg
4
%
Calcium
 
68
mg
7
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video

Kom med din mening

Tips

Den færdigbagte rabarberdrøm køles lidt af, hvorefter den er klar til servering.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Anette Hansen

    juli 10, 2024 at 12:03 pm

    Dejlige opskrifter bruger dem tit når man er gået død for madopskrifter

    Svar
  2. Lena

    maj 20, 2024 at 11:53 am

    hvor meget er 100g æggehvider??? Vh. Lena

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      maj 20, 2024 at 12:00 pm

      Hej Lena
      Afhængig af størrelsen på æggene, så svarer det ca. til 3 æggehvider.
      God bagelyst.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  3. Mirela

    maj 19, 2024 at 6:41 am

    Hej Holger & Co.
    Skøn opskrift og nem. Intet kunne går galt - og det gjorde det heller ikke. Jeg havde ingen friske rabarber dog havde nogle på frost og kun 250 g, dog smagte kage fint af rabarber og var tilpas syrlighed i kagen.
    Brugte 1 skefuld mel ekstra oven på rabarberne som jeg brugte direkte fra frost.
    Da kagen kom i ovnen 2.gang måtte jeg en smut på genbrugspladsen( vi er i gang med mit badeværelse og de kære hårdtarbejdende håndværker vil jeg forkæle med lidt lækker hjemmebag ) skulle også gerne hjælpe manden i mit liv - endte med at være væk i 20 min men kagen blev alligevel skøn og ikke tør og den SMAGTE VIDUNDERLIG 🙏🏼 .God Pinse Tak team Madensverden. I er for seje 🫡

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      maj 19, 2024 at 6:57 am

      Hej Mirela
      Tusind tak for den fantastiske besked - og jeg kan høre der er styr på det hele 🙂
      Det lyder til det er dig, der er den seje her - godt klaret og dejligt kagen er som den skal være.
      Også rigtig god pinse til dig og din mand.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  4. Anne Marie Schou von Essen

    maj 19, 2023 at 7:00 pm

    Kan jeg bage kagen dagen før, den skal spises?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      maj 20, 2023 at 6:49 am

      Hej Anne Marie
      Det kan du tro - det kan du sagtens 🙂
      God bagelyst
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  5. Karin

    april 18, 2023 at 11:20 am

    Kan man bage kagen evt fryse den og så bage med marengs når den skal bruges?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      april 18, 2023 at 4:24 pm

      Hej Karin
      Det har jeg ikke prøvet, men det kan du muligvis godt. Lad mig gerne høre her hvordan det gik, så andre også ved det 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  6. Janne Ladefoged clausen

    marts 11, 2023 at 5:21 pm

    Hejsa.
    På denne årstid hvor der ikke er friske rabarber kan man så bruge de frosne?
    Eller vil dejen blive for våd?
    Tak for altid lækre og gode opskrifter.

    Svar
  7. Marianne

    august 12, 2022 at 9:57 pm

    Kan jeg bruge frosne rabarber?

    Svar
  8. Karen

    juli 28, 2022 at 11:23 am

    Hej Holger
    Kan man bruge andre frugter end rabarber hvis de ikke er i sæson?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      juli 28, 2022 at 9:25 pm

      Hej Karen
      Ja da, jeg tænker da blandt andet at eks. blåbær eller æble vil være super fint.
      God bagelyst 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  9. Pia dahl

    juli 24, 2022 at 10:51 am

    Hej Holger
    Hvilke andre slags frugter kan jeg bruge i stedet for rabarber som ikke afgiver alt for neget væske ( blåbær, hindbær, måske fersken ,nogle andre gode forslag ?
    Tak for dejlige opskrifter 🙏

    Svar
  10. Flittiglisen

    juni 05, 2022 at 10:38 am

    Den lækreste kage! Jeg havde ikke alle ingredienserne hjemme, så rabarberne stod i en skål med 2 spsk sukker i 3 timer, det blev den ikke ringere af. Jeg bagte den i en springform på 24 cm og marengsmassen passede fint 🙂

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      juni 05, 2022 at 11:01 am

      Hej Flittiglisen
      1.000 tak - det er jeg meget glad for at høre.
      Og det er en god ide, at lade rabarberne trække i lidt sukker.
      Tak fordi du er med til at gøre Madens Verden til det bedste madunivers.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  11. Anne Bruun Christensen

    maj 28, 2022 at 9:57 am

    Alt, alt for meget flourmelis ( 175 g ) til marensmassen.
    Der var jo marens til flere tærter med en form med ø 20 cirka. !!!!!
    Brugte først det hele og bagte 10 min ved 175 grader. Totalt mislykket. Skrabede så det meste af og bagte så igen til færdig. Marensen har dårlig smag. Øv og øv!!

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      juni 02, 2022 at 12:33 pm

      Hej Anne
      Nej, mængden af flormelis passer fint. Jeg ved ikke hvad der er gået galt hos dig, men jeg bruger altid den beskrevne mængde flormelis til kagen. Der må gerne være et godt lag marengs på rabarberkagen 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  12. Lars

    maj 13, 2022 at 2:32 pm

    Du mener, flormelis piskes i sammen med en teske eddike 😉

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      maj 14, 2022 at 7:24 am

      Hej Lars
      Jep - min fejl - den er rettet 🙂
      Mange tak.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Billede med nikujaga.

Nikujaga - opskrift på en populær japansk gryderet

Billede med havkat.

Havkat - fakta og anvendelse af koteletfisk

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer og gem dine favoritter - bliv medlem af Madens Verden nu
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required