Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Dessert › Rabarberclafoutis - nem fransk dessertkage

Rabarberclafoutis - nem fransk dessertkage

Rabarberclafoutis
5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
7
SHARES
FacebookMessenger7PinterestEmailSMS

Rabarberclafoutis er en nem og dejlig dessertkage inspireret af den franske kirsebærkage claufoutis. Her med nye, danske rabarber.

Rabarberclafoutis er en skøn kage, som du kan vælge at servere til kaffen eller som dessert med en kugle god vaniljeis til.

Clafoutis er en fransk kage, der typisk indeholder kirsebær og en lille sjat rom. Her har vi dog udskiftet bærrene med gode, danske vinrabarber.

Det tager ikke mange minutter at forberede kagen, som skal bage ca. en halv time i ovnen. Den kan sagtens laves dagen før servering.

Se også: Opskrift på rabarberkage med kokos.

Opskrift på rabarberclafoutis

Rabarberclafoutis - nem fransk dessertkage

Karen SenecaKaren Seneca
5 fra 2 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 30 minutter min
Samlet tid: 40 minutter min
Rabarberclafoutis er en nem og dejlig dessertkage inspireret af den franske kirsebærkage claufoutis. Her med nye, danske rabarber.
Antal: 6 personer
Ret: Dessert, Kager
Køkken: Fransk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 400 g rabarber (i skiver)
  • 70 g rørsukker
  • 3 stk æg
  • 3 dl hvedemel
  • 3 dl sødmælk
  • 40 g smør (smeltet)
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 1 spsk flormelis (drys på toppen)

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 180 grader.
  2. Begynd med at skylle rabarber og skær top og bund af. Skær dem i skiver, kom dem i en skål og vend dem godt med lidt under halvdelen af sukkeret, ca. 30 gram. Lad dem trække i et kvarter, vend af og til sukker og rabarberskiver.
  3. Pisk æg, resten af sukkeret, vaniljesukker og hvedemel hurtigt sammen, tilsæt sødmælken lidt efter lidt. Bland halvdelen af det smeltede smør i - dvs. 20 gram.
  4. Smør en lille form ca. 20 cm i diameter med resten af smørret.
  5. Hæld lidt dej i formen og bag i 5 minutter. Tag dejen ud af ovnen, drys rabarberne derned og hæld resten af dejen henover.
  6. Bag i 30 minutter, drys din rabarberclafoutis med flormelis gennem en sigte og pynt med trevlede rabarbertråde eller spiselige blomster.

Næringsindhold

Kalorier326kcalKulhydrater57gProtein8gFedt8gMættet fedt4gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt2gTransfedt0.2gKolesterol22mgNatrium66mgKalium323mgKostfibre3gSukker17gVitamin A318IUVitamin C5mgCalcium128mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Noter

Rabarberclafoutis kan serveres med creme fraiche rørt med vaniljesukker eller et scoop vaniljeis.

Hvis du vil kaste dig ud i den traditionelle franske kage, finder du opskriften på clafoutis med kirsebær her.

Vi har også en version med pærer: Pæreclafoutis med chokolade.

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • billederesultat for chokolade panna cotta
    Chokolade panna cotta opskrift på 5 minutter
  • billede med sveskegrød
    Sveskegrød (nem og hurtig grød med svesker)
  • billede med boghvedegrød
    Boghvedegrød (opskrift på fynsk egnsret med boghvede)
  • Bagte figner
    Bagte figner (med honning og vaniljeis)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required