• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Dessert › Rabarberclafoutis - nem fransk dessertkage

Rabarberclafoutis - nem fransk dessertkage

Rabarberclafoutis
5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
7
SHARES
FacebookMessenger7PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  16. maj 2023 - Udgivet:  16. maj 2023

Rabarberclafoutis er en nem og dejlig dessertkage inspireret af den franske kirsebærkage claufoutis. Her med nye, danske rabarber.

Rabarberclafoutis er en skøn kage, som du kan vælge at servere til kaffen eller som dessert med en kugle god vaniljeis til.

Clafoutis er en fransk kage, der typisk indeholder kirsebær og en lille sjat rom. Her har vi dog udskiftet bærrene med gode, danske vinrabarber.

Det tager ikke mange minutter at forberede kagen, som skal bage ca. en halv time i ovnen. Den kan sagtens laves dagen før servering.

Se også: Opskrift på rabarberkage med kokos.

Opskrift på rabarberclafoutis

Rabarberclafoutis
Karen SenecaKaren Seneca

Rabarberclafoutis - nem fransk dessertkage

5 fra 2 stemmer
Rabarberclafoutis er en nem og dejlig dessertkage inspireret af den franske kirsebærkage claufoutis. Her med nye, danske rabarber.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Samlet tid 40 minutter min
Antal: 6 personer
Ret: Dessert, Kager
Køkken: Fransk
Kalorier: 326
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 400 g rabarber - i skiver
  • 70 g rørsukker
  • 3 stk æg
  • 3 dl hvedemel
  • 3 dl sødmælk
  • 40 g smør - smeltet
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 1 spsk flormelis - drys på toppen

Fremgangsmåde
 

  1. Tænd ovnen på 180 grader.
  2. Begynd med at skylle rabarber og skær top og bund af. Skær dem i skiver, kom dem i en skål og vend dem godt med lidt under halvdelen af sukkeret, ca. 30 gram. Lad dem trække i et kvarter, vend af og til sukker og rabarberskiver.
  3. Pisk æg, resten af sukkeret, vaniljesukker og hvedemel hurtigt sammen, tilsæt sødmælken lidt efter lidt. Bland halvdelen af det smeltede smør i - dvs. 20 gram.
  4. Smør en lille form ca. 20 cm i diameter med resten af smørret.
  5. Hæld lidt dej i formen og bag i 5 minutter. Tag dejen ud af ovnen, drys rabarberne derned og hæld resten af dejen henover.
  6. Bag i 30 minutter, drys din rabarberclafoutis med flormelis gennem en sigte og pynt med trevlede rabarbertråde eller spiselige blomster.

Næringsindhold

Kalorier: 326kcalKulhydrater: 57gProtein: 8gFedt: 8gMættet fedt: 4gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 2gTransfedt: 0.2gKolesterol: 22mgNatrium: 66mgKalium: 323mgKostfibre: 3gSukker: 17gVitamin A: 318IUVitamin C: 5mgCalcium: 128mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Noter

Rabarberclafoutis kan serveres med creme fraiche rørt med vaniljesukker eller et scoop vaniljeis.

Hvis du vil kaste dig ud i den traditionelle franske kage, finder du opskriften på clafoutis med kirsebær her.

Vi har også en version med pærer: Pæreclafoutis med chokolade.

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Forsiden lige nu

vegetar kødsovs uden kød
Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød→ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta→ Se opskriften
torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
Billede resultat for jordbær parfait
Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine→ Se opskriften
Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required