Bedste opskrift på Quiche Lorraine. En lækker tærte med bacon fra det franske køkken, og den er god til både brunch, frokost og aftensmad.
Quiche Lorraine er en lækker tærte med bacon, og den er en klassiker fra det franske køkken.
I denne udgave er det med en skøn rugmelstærtebund, der giver lidt mæthed, og den passer perfekt til den franske tærte.
Der er tale om en åben tærte, og opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på Quiche Lorraine
Quiche Lorraine
Ingredienser
Rugmelstærtebund
- 125 g smør - koldt og skåret i tern
- 225 g rugmel
- 125 g hvedemel
- ¾ tsk salt
- 3-4 spsk vand - koldt
Fyld til Quiche Lorraine
- 250 g bacon - skåret i tern
- 2 rødløg - skåret i tern
- 3 fed hvidløg - knust og finthakket
- Lidt timian - blade fra ca. 3 stilke
- 5 æg
- 115 g emmentaler - revet
- 3 ¼ dl madlavningsfløde - 18%
- 1 tsk muskatnød - fintrevet (kan udelades)
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Kom de to slags mel og det kolde smør i en skål og smuldr det mellem fingrene til det bliver grynet (her kan der også bruges en foodprocessor). Tilsæt vand og saml dejen. Det kan være at du skal bruge mere vand end der står her, men tilsæt kun lidt ad gangen.
- Pres dejen ud i en letsmurt tærteform (28 cm. i diameter) og prik den med en gaffel. Forbag den ved 180 grader (ikke varmluft) i 10 minutter. Tag den ud.
- Fyld til Quiche Lorraine: Kom bacontern på en kold pande. Skru op for varmen og steg bacontern sprøde og gyldne. Hæld dem op på køkkenrulle, så fedtet kan dryppe af.
- Hæld det meste af baconfedtet fra og sauter så løg sammen med timian, til løgene bliver bløde og begynder at karamellisere let. Tilsæt hvidløg og lad dem stege med i et minuts tid.
- Kom det på køkkenrulle, så det kan dryppe af.
- Pisk æg, madlavningsfløde, muskat, salt og friskkværnet peber sammen. Tilsæt osten og rør den i.
- Fordel bacon og løg på den forbagte tærtebund. Hæld ostemassen over og sæt din Quiche Lorraine i en 200 grader varm ovn (ikke varmluft) i 30 minutter til den er gylden.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Note
Den færdige Quiche Lorraine serveres straks, og gerne sammen med en lækker avocadosalat.
Her finder du flere lækre opskrifter:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: