Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Quiche Lorraine - opskrift på lækker fransk tærte

Quiche Lorraine - opskrift på lækker fransk tærte

Quiche Lorraine
4.8 fra 12 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
36
SHARES
FacebookMessenger36PinterestEmailSMS

Bedste opskrift på Quiche Lorraine. En lækker tærte med bacon fra det franske køkken, og den er god til både brunch, frokost og aftensmad.

Quiche Lorraine er en lækker tærte med bacon, og den er en klassiker fra det franske køkken.

I denne udgave er det med en skøn rugmelstærtebund, der giver lidt mæthed, og den passer perfekt til den franske tærte.

Der er tale om en åben tærte, og opskriften er beregnet til fire personer.

Opskrift på Quiche Lorraine

Quiche Lorraine

newyorkerbyheart.com topbilledeMadens Verden
4.8 fra 12 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 30 minutter min
Tilb. tid: 30 minutter min
Samlet tid: 1 time t
Bedste opskrift på Quiche Lorraine. En lækker tærte med bacon fra det franske køkken, og den er god til både brunch, frokost og aftensmad.
Antal: 4 personer
Ret: Frokost
Køkken: Fransk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

Rugmelstærtebund
  • 125 g smør koldt og skåret i tern
  • 225 g rugmel
  • 125 g hvedemel
  • ¾ tsk salt
  • 3-4 spsk vand koldt
Fyld til Quiche Lorraine
  • 250 g bacon skåret i tern
  • 2 rødløg skåret i tern
  • 3 fed hvidløg knust og finthakket
  • Lidt timian blade fra ca. 3 stilke
  • 5 æg
  • 115 g emmentaler revet
  • 3 ¼ dl madlavningsfløde 18%
  • 1 tsk muskatnød fintrevet (kan udelades)
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Kom de to slags mel og det kolde smør i en skål og smuldr det mellem fingrene til det bliver grynet (her kan der også bruges en foodprocessor). Tilsæt vand og saml dejen. Det kan være at du skal bruge mere vand end der står her, men tilsæt kun lidt ad gangen.
  2. Pres dejen ud i en letsmurt tærteform (28 cm. i diameter) og prik den med en gaffel. Forbag den ved 180 grader (ikke varmluft) i 10 minutter. Tag den ud.
  3. Fyld til Quiche Lorraine: Kom bacontern på en kold pande. Skru op for varmen og steg bacontern sprøde og gyldne. Hæld dem op på køkkenrulle, så fedtet kan dryppe af.
  4. Hæld det meste af baconfedtet fra og sauter så løg sammen med timian, til løgene bliver bløde og begynder at karamellisere let. Tilsæt hvidløg og lad dem stege med i et minuts tid.
  5. Kom det på køkkenrulle, så det kan dryppe af.
  6. Pisk æg, madlavningsfløde, muskat, salt og friskkværnet peber sammen. Tilsæt osten og rør den i.
  7. Fordel bacon og løg på den forbagte tærtebund. Hæld ostemassen over og sæt din Quiche Lorraine i en 200 grader varm ovn (ikke varmluft) i 30 minutter til den er gylden.

Næringsindhold

Kalorier210kcal
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Note

Den færdige Quiche Lorraine serveres straks, og gerne sammen med en lækker avocadosalat.

Her finder du flere lækre opskrifter:

Tærtedej - nem opskrift på dej til hjemmelavet tærte

Broccolitærte

Porretærte med skinke - opskrift på lækker tærte med porrer

Om
newyorkerbyheart.com topbillede
Madens Verden

Vi er glade for her på Madensverden at få lov til at viderebringe de lækre opskrifter fra bloggen Newyorkerbyheart.com. Bloggen blev startet af Birthe Lynggaard i 2006, hvor hun delte sin store kærlighed for bøger, rejser mv. og især mad. Birthe gik desværre, pga. sygdom, alt for tidligt bort i 2014 og bloggen har siden ligget stille hen. Vi, og Birthes efterladte, synes dog, at hendes opskrifter fortsat skal leve og vække inspiration. Til glæde og gavn.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle
  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)
  • Billede af pasta med broccoli.
    Pasta med broccoli i cremet flødesauce

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter og modtage vort populære nyhedsbrev. Du går ikke glip af funktioner på Madens Verden.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Du kan også fortsætte gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required