Opskrift på porretærte med skinke og frisk spinat. Tærtedejen laves med lidt grahamsmel, og fyldes med porre, skinke, spinat og æggemasse.
En friskbagt porretærte med skinke er virkelig lækker aftensmad.
Skinken kan sagtens udskiftes med bacontern, hvis man er mere til det, men så skal baconen lige steges lidt på panden først.
Opskriften er til fire personer, men har du lidt tærte i overskud, er den fantastisk til frokost dagen efter.
Opskrift på porretærte
Porretærte med skinke og spinat
Tryk på antal stjerner for at bedømme
UDSKRIV PINTERESTIngredienser
Sådan gør du
- Kom hvedemel og grahamsmel i en skål. Smør skæres i mindre tern og kommes ved. Smuldr smørret ud i melet med fingrene, og saml tærtedejen med lidt vand. Du skal bruge cirka tre spiseskefulde vand, måske en anelse mere.
- Rul dejen om en kagerulle, og overfør den forsigtigt til en smurt tærteform med en diameter på 24 centimeter. Tryk dejen let til, stik den med gaffel og stil tærten på køl i 30 minutter.
- Efter afkøling bages din porretærte i en forvarmet ovn ved 190 grader varmluft i 15 minutter.
- Imens laver du fyldet, Porrer rengøres og svitses ved middel varme på en pande med lidt olie. Porrerne skal ikke tage farve, men blot blive let sprøde. Efter 3-4 minutter tilsættes spinat, og panden tages af varmen.
- Æg og mælk piskes let sammen, og der kommes lidt salt og friskkværnet peber.
- Tag den nu forbagte tærte ud af ovnen, og fordel porre- og spinatblandingen i tærten. Derpå skinken, inden til æggemassen til sidst hældes i.
- Bag porretærten færdig i ovnen ved 190 grader varmluft, hvor den skal have cirka 30 minutter.
- Lad tærten køle af inden udskæring.
Tips
Rester af porretærte opbevares i køleskabet til dagen efter, hvor tærten i øvrigt smager endnu bedre.
Du kan derfor også med fordel tilberede tærten i forvejen, og den er også rigtig god til en brunch og frokost.
Se også mine opskrifter på:
Kom med din kommentar her