Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Porretærte

Porretærte med skinke og spinat

billederesultat for porretærte med skinke
4.6 fra 70 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
409
SHARES
FacebookMessenger409PinterestEmailSMS
Indhold
  • Porretærte
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på porretærte
  • Tips
  • Vegetarisk porretærte
  • Kommentarer

Porretærte

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.6 fra 70 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 45 minutter min
Tærtedej på køl: 30 minutter min
Samlet tid: 1 time t 30 minutter min
Opskrift på porretærte med skinke og frisk spinat. Tærtedejen laves med lidt grahamsmel, og fyldes med porre, skinke, spinat og æggemasse.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

Tærtedej
  • 150 g hvedemel
  • 50 g grahamsmel
  • 125 g smør
  • 3 spsk vand måske lidt mere
Fyld
  • 3 porrer
  • 100 g spinat frisk
  • 150 g skinke kogt
  • 6 æg
  • 1 dl mælk
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Kom hvedemel og grahamsmel i en skål. Smør skæres i mindre tern og kommes ved. Smuldr smørret ud i melet med fingrene, og saml tærtedejen med lidt vand. Du skal bruge cirka tre spiseskefulde vand, måske en anelse mere. Ælt mørdejen hurtigt sammen og rul den ud i en tykkelse på ca. 4 millimeter. Husk rigeligt med mel på begge sider af dejen!
  2. Rul dejen om en kagerulle, og overfør den forsigtigt til en smurt tærteform med en diameter på 24 centimeter. Tryk dejen let til, stik den med gaffel og stil tærten på køl i 30 minutter.
  3. Efter afkøling bages din porretærte i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft i 15 minutter.
  4. Imens laver du fyldet, Porrer rengøres og svitses ved middel varme på en pande med lidt olie. Porrerne skal ikke tage farve, men blot blive let sprøde. Efter 3-4 minutter tilsættes spinat, og panden tages af varmen.
  5. Æg og mælk piskes let sammen, og der kommes lidt salt og friskkværnet peber.
  6. Tag den nu forbagte tærte ud af ovnen, og fordel porre- og spinatblandingen i tærten. Derpå skinken, inden til æggemassen til sidst hældes i.
  7. Bag porretærten færdig i ovnen ved 200 grader varmluft, hvor den skal have cirka 30 minutter. Hold øje med den.
  8. Lad den færdigbagte tærte med porrer køle af inden udskæring.

Næringsindhold

Kalorier689kcalKulhydrater50gProtein28gFedt42gMættet fedt22gFlerumættet fedt4gEnkelumættet fedt13gTransfedt1gKolesterol421mgNatrium1396mgKalium574mgKostfibre4gSukker4gVitamin A4754IUVitamin C15mgCalcium160mgJern6mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video til opskriften

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på porretærte

En friskbagt porretærte med skinke er virkelig lækker aftensmad.

Skinken kan sagtens udskiftes med bacontern, hvis man er mere til det, men så skal baconen lige steges lidt på panden først.

Opskriften er til fire personer, men har du lidt tærte i overskud, er den fantastisk til frokost dagen efter.

Og sådan en tærte med porrer er noget de fleste sætter pris på.

Se også disse opskrifter:

  • Broccolitærte
  • Bacontærte
  • Blomkålstærte
  • Hjemmelavet tærtedej

Tips

Rester af porretærte opbevares i køleskabet til dagen efter, hvor tærten i øvrigt smager endnu bedre.

Du kan derfor også med fordel tilberede tærten i forvejen, og den er også rigtig god til en brunch og frokost.

Vegetarisk porretærte

Du kan også lave en vegetarisk porretærte med broccoli og et gavmildt låg af cheddar cheese.

Den er grøn og sund men samtidig fyldig og fed, selvom der er creme fraiche i æggemassen i stedet for fløde.

Når du laver den, skal du være rundhåndet med smør i bunden og ost til toppen, for det giver en helt særlig smag og konsistens.

Brug en 25 diameters form, så æggemassen kommer godt op om grøntsagerne. Du kan også rulle dejen ud til en større form og hælde et tyndere lag æggemasse henover porrerne og broccolien.

125 g smør
150 g hvedemel
1 spsk vand
2-3 porrer - skiver
1 broccoli - små buketter
5 æg
120 g creme fraiche - 18 el. 38 %
1 fed hvidløg - presset
1 tsk paprika
salt og friskkværnet peber
100 g revet cheddar

Sådan gør du:

  • Begynd med tærtebunden: Skær smør i små tern og bland det hurtigt med mel, vand samt en teskefuld groft salt uden top. Brug gerne hænderne, så du kan mærke, om smørret er blandet godt sammen med melet. Drys lidt mere mel over, hvis dejen virker for fedtet.
  • Læg dejen på køl en halv times tid, så bliver den nemmere at rulle.
  • Rul dejen ud på et meldrysset bord og placer den over tærtefadet. Form den godt efter tærtefadet og stik huller med en gaffel i bunden.
  • Forbag tærtebunden i 15 minutter på 200 grader varmluft.
  • Imens tærtebunden er i ovnen, skærer du broccolien ud i små buketter og porrerne i skiver.
  • Damp grøntsagerne i letsaltet vand i 2-3 minutter og hæld vandet fra. Lad dem blive i dørslaget, så du er helt sikker på, at al væden er ude af grøntsagerne.
  • Æggemassen til porretærte med broccoli laver du ved at piske æg, creme fraiche, paprika, hvidløg, salt og peber. Brug gerne en elpisker.
  • Når tærten er ude af ovnen, skruer du ned til 180 grader varmluft.
  • Fordel grøntsagerne på bunden, hæld æggemassen over og drys med cheddar cheese. Som du kan se på billedet, er jeg temmelig ødsel med osten, da det giver tærten en skøn, sprød top.
  • Bag i 30 minutter i en 200 grader varm ovn, 180 hvis det er varmluft.

Server gerne en rigtig god og sprød salat til tærten. Hvis tiden er knap, kan du i stedet servere majskolber eller opvarmede, frosne majs til.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Lene skriver

    juli 08, 2024 at 7:01 pm

    Top follar

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle
  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)
  • Billede af pasta med broccoli.
    Pasta med broccoli i cremet flødesauce

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Vi håber du vi støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required