Her får du min opskrift på en lækker porresuppe med flødeost. Suppen laves med masser af porrer, lidt kartofler og flødeost på ca. 20 min.
Porresuppe med flødeost er en både nem og ret billig suppe, der kan laves på ca. 20 minutter.
Med masser af porrer, lidt kartofler, flødeost og bouillon, så der skal ikke så mange ingredienser til.
Brug gerne den skønne porresuppe som forret eller hovedret, gerne med lidt brød til.
Opskrift på porresuppe med flødeost
Nem porresuppe med flødeost på 20 minutter
Ingredienser
- 5 mellemstore porrer - i tynde skiver
- 2 mellemstore kartofler - skrællet, i små tern
- Lidt smør - til stegning
- 1,2 l vand
- 2 terninger bouillon - grøntsag eller klar bouillon
- 100 g flødeost - naturel
- 2 dl fløde
- 1 citron
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Porrer skæres i skiver og sauteres af i smør i en stor gryde. Ca. 2 minutter. Gem lidt af porrerne til fyld i suppen.
- Kom også kartoffeltern ved sammen med vand og bouillonterninger og kog i ca. 12 minutter til kartofler og porrer er møre.
- Blend suppen med en stavblender direkte i gryden.
- Kom så flødeost i og lad osten smelte, hvorefter fløden tilsættes.
- Varm din porresuppe med flødeost op og smag til med lidt citronsaft, salt og friskkværnet peber.
- Kom lidt skivede porrer i og varm dem igennem. Jeg plejer at bruge hvad der svarer til en halv porre i tynde skiver som fyld.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Den færdige porresuppe med flødeost serveres straks - evt. sammen med et godt stykke brød.
Suppen kan opbevares på køl, og derfor laves dagen før du skal bruge den.
Se også disse suppeopskrifter:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Celina Kjeldahl Carlsen
Kan den fryses ned og varmes op igen?
Holger Rørby Madsen
Hej Celina
Ja, det bør du sagtens kunne gøre.
God fornøjelse.
BH Holger