• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Pølserisotto - nem ret med pølser, risottoris og ærter

Pølserisotto - nem ret med pølser, risottoris og ærter

pølserisotto
En lækker og nem pølserisotto, somd her er lavet med pølser, risottoris, ærter og porrer. God og fyldig aftensmad. Foto Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  20. juni 2024 - Udgivet:  8. februar 2021

Del gerne:
64
SHARES
FacebookMessenger64PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Her er den bedste opskrift på pølserisotto. En lækker og cremet risotto med pølser, porrer og ærter, og det er en meget aftensmad i én pande.
  2. Opskrift på pølserisotto
  3. Pølserisotto - nem ret med pølser, risottoris og ærter
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tips
  8. Pølsegryde
  9. Piratens pølsegryde
  10. Pølsemix i ovn
Gå til opskrift

Her er den bedste opskrift på pølserisotto. En lækker og cremet risotto med pølser, porrer og ærter, og det er en meget aftensmad i én pande.

Pølserisotto er en nem ret til aftensmad, og så tager den under en halv time at lave.

Det smarte ved en risotto med pølser er også, at du laver hele retten i en stor pande eller en gryde, og derfor er der ikke meget opvask bagefter.

Du kan lave pølserisotto med dine yndlingspølser, men jeg plejer at anvende gode frankfurter pølser. Her kan du så vælge at pille skindet af pølserne, men det synes jeg nu ikke er nødvendigt.

Opskrift på pølserisotto

pølserisotto

Pølserisotto - nem ret med pølser, risottoris og ærter

Her er den bedste opskrift på pølserisotto. En lækker og cremet risotto med pølser, porrer og ærter, og det er en meget aftensmad i én pande.
Bedømmelse
4.9 fra 9 stemmer
RetAftensmad
Arbejdstid: 5 minutter minutter
Tilberedning: 20 minutter minutter
Samlet tid: 25 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 3 porrer - skåret i tynde skiver (ca. 300 gram)
  • 2 fed hvidløg - finthakket
  • olivenolie
  • 1 rød peberfrugt - i mindre tern
  • 6 store pølser - gerne frankfurter, skåret i skiver, ca. 500 gram
  • 2 tsk karry
  • 300 g risottoris
  • 8 dl vand - kogende, måske lidt mere vand
  • 1 bouillonterning - grøntsag
  • 200 g ærter - frosne, overhældes med kogende vand og dryppes af
  • Lidt citronsaft - friskpresset
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  • Jeg plejer at lave pølserisotto i en stor sauterpande, men du kan også lave pølseretten i en gryde. Så find pande eller gryde frem.
  • Kom en god sjat olie på den middelvarme pande, og sauter porrer og hvidløg i et minuts tid.
  • Kom så rød peberfrugt på sammen med pølser, og lad det svitse med et minuts tid mere. Tilsæt om nødvendigt lidt mere olivenolie.
  • Kom karry ved, lad det svitse kort, og tilsæt så risottoris. Vendes rundt og sauteres ligeledes af i kort tid.
  • Derefter hældes kogende vand ved, og en bouillonterning smuldres i. Vendes rundt igen.
  • Læg låg på din pølserisotto, og lad den nu simre i ca. 18-20 minutter - eller indtil risene er kogt møre.
  • Fem minutter før pølserisottoen er færdig kommes ærterne ved. Du skal løbende holde øje med din risotto med pølser, og tilsætte mere vand, hvis det er nødvendigt. Mængden her plejer at passe, men lidt mere kogende vand kan være nødvendigt.
  • Smag til med lidt friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber. Du kan også komme lidt parmesan i pølserisottoen.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
250
% Daglig værdi*
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Den færdige pølserisotto serveres straks.

Du kan nyde retten uden yderligere tilbehør, men et stykke hjemmebagt ciabattabrød passer altså godt til.

Se også disse pølseopskrifter:

Pølsegryde

4.8 fra 147 stemmer
Her er en virkelig lækker pølsegryde, der er hurtig at lave, og den er meget børnevenlig. Alligevel er pølsegryden også god til voksne.
Gå til opskrift
Billed resultat for pølsegryde

Piratens pølsegryde

4.7 fra 95 stemmer
Her får du en god opskrift på piratens pølsegryde, der er en meget børnevenlig gryderet. Pølseretten er også billig og hurtig at lave.
Gå til opskrift
billederesultat for piratens pølsegryde

Pølsemix i ovn

4.9 fra 51 stemmer
Pølsemix kan sagtens laves i ovn, og her er opskriften på den klassiske ret, der laves med kartofler, pølser og løg. Pølsemix krydres med paprika og karry.
Gå til opskrift
billede med pølsemix i ovn
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Britta Feltmann

    august 16, 2021 at 6:25 pm

    God og hurtig ret, kogte ris til retten og det smagte perfekt ,istedet for risotto,

    Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv medlem af Madens Verden nu
Du får et medlemskab for kun 295 kroner for et HELT år!
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required