Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Kager › Pleskner

Pleskner (gammel og original opskrift)

billederesultat for pleskner
4.6 fra 23 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
205
SHARES
FacebookMessenger205PinterestEmailSMS
Indhold
  • Pleskner
  • Opskrift på pleskner
  • Tips
  • Kommentarer

Pleskner

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.6 fra 23 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 4 minutter min
Tilb. tid: 6 minutter min
Samlet tid: 10 minutter min
Her er en gammel og original opskrift på pleskner, der er småkager til julen. Pleskner er nemme og hurtige at bage. Tager kun 6 minutter.
Antal: 16 stk.
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 60 g sukker
  • 1 æg
  • 0,5 tsk vaniljesukker
  • 60 g hvedemel

Fremgangsmåde

  1. Forvarm ovnen til 225 grader almindelig over- og undervarme. Altså ikke varmluft.
  2. Kom sukker op i en skål, og slå ægget ud i skålen.
  3. Pisk sukker og æg meget luftigt og lyst med en el-pisker.
  4. I en anden skål blander du hvedemel og vaniljesukker, som du sigter ned i æggemassen. Gør det gradvist, mens du forsigtigt samler dejen. Det skal gøres med lempe, så du stadig har en let og luftig dej.
  5. Beklæd en bageplade med bagepapir.
  6. Med en teske sætter du nu kagerne over på pladen, men hold lidt afstand, da småkagerne flyder lidt ud. Jeg plejer at lave 16 pleskner ud af denne portion.
  7. Drys kagerne med en smule sukker (indgår ikke i opskriften).
  8. Plesknerne skal bages cirka 6 minutter ved 225 grader almindelig over- og undervarme, og de er færdige, når de let gyldne. De må endelig ikke overbages, da de så bliver tørre.

Næringsindhold

Kalorier33kcalKulhydrater7gProtein1gFedt0.3gMættet fedt0.1gFlerumættet fedt0.1gEnkelumættet fedt0.1gTransfedt0.001gKolesterol10mgNatrium4mgKalium8mgKostfibre0.1gSukker4gVitamin A15IUCalcium2mgJern0.2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på pleskner

Pleskner er en skøn småkage til jul, og her er mormors opskrift på dem.

De er både hurtige og nemme at bage.

Opskriften giver cirka 16 pleskner, men det afhænger naturligvis af, hvor store du laver dem.

Du skal bruge ca. 1 teskefuld dej til hver af kagerne.

Se også mine opskrifter på:

  • Brunkager
  • Pebernødder
  • Håkonskager
  • Fedtebrød

Tips

Lad de færdigbagte pleskner køle af inden du begynder at spise løs af de dejlige småkager.

Plesknerne er som sagt gode og traditionelle julesmåkager, som alle kan lide.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Hanne skriver

    september 30, 2025 at 7:10 pm

    God opskrift. Jeg husker den fra da jeg havde husgerning som barn. hvis jeg vil peppe dem lidt op, tilsætter jeg hakkede nødder.

    Vh.Hanne

    Svar
  2. Helle skriver

    november 28, 2024 at 8:06 pm

    Jeg har været glad bruger af flere af jeres opskrifter men savner at kunne lægge dem over i Pinterest for at finde dem igen, da jeg har opskrifter fra andre sider også. Hvorfor er man stoppet med at kunne det?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      november 29, 2024 at 6:43 am

      Hej Helle
      Tak fordi du skriver, men du bør da kunne lægge dem over i Pinterest? Hvad er det konkret der er galt/ændret?
      Så kigger jeg straks på det.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  3. Jolanda skriver

    november 26, 2024 at 5:35 pm

    Kan det passe, at der slet ikke er fedtstof i disse småkager?
    Vh Jolanda

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      november 26, 2024 at 7:52 pm

      Hej Jolanda
      Jep - så du kan (næsten) bare spise løs 🙂
      God bagelyst - de er go'e.
      BH Holger

      Svar
  4. Morten Dahl skriver

    november 15, 2023 at 7:50 pm

    Pleskner!!! hvor er det fantastisk at finde en opskrift på dem.

    Og det er da ikke helt galt husket at det - ingrediensmæssigt - var den nemmest julesmåkage i min farmors sortiment 🙂 hun bagte dem dog UDEN bagepapir på pladen men hældte dejen direkte på en varm bageplade - det var vist noget med at det skulle gøre at man fik en lidt brun/brændt yderkant på småkagen og så den mere almindelige lyse småkage i midten.
    Jeg må nok prøve begge dele.

    Svar
  5. Kris David Petersen skriver

    februar 03, 2017 at 1:51 am

    Er de mulige at lave med glutenfri mel?

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af sveskekringle.
    Sveskekringle (nem kringle med svesker, remonce og creme)
  • Præstegårdskage
    Præstegårdskage (traditionel skærekage med æbler)
  • Billede af blommemuffins
    Blommemuffins (lækre muffins med blommer)
  • Billede af bananchokoladekage.
    Bananchokoladekage med modne bananer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required