Her er den bedste opskrift på pita med fyld. Lækre og fyldte pitabrød med bla. sprød kylling, spidskål, rucola og en nem karrydressing.
Pita med fyld er lækker aftensmad, hvor de skønne pitabrød fyldes med sprød kylling, spidskål og mere grønt.
Fyld til pita kan naturligvis varieres i det uendelige, men denne opskrift på pitafyld er absolut en af mine favoritter.
Samtidig er det ret let at lave, og pitabrødene kan du jo vælge at bage selv - eller blot købe dem færdige hos din bager eller i supermarkedet.
De hjemmelavede pitabrød er dog fremragende og nemme at lave - og du får min opskrift på pitabrød i linket under ingredienser.
Opskriften her er beregnet til fire personer, hvor der er to store pita med fyld til hver person.
Opskrift på pita med fyld
Pita med fyld - nemt og lækkert fyld til dine pitabrød
Ingredienser
- 8 pitabrød - her er min opskrift på de bedste pitabrød
Sprød kylling
- 500 g kylling - kyllingebryst filet i tynde skiver
- 4 spsk hvedemel
- 2 tsk paprika
- 1 tsk hvidløgspulver
- salt og friskkværnet peber
- smør - til stegning
Øvrig fyld
- 1 lille spidskål - snittet fint, du skal bruge ca. en halv spidskål
- 1 rødløg - fintsnittet
- 1 rød peberfrugt - i tynde strimler
- 75 g rucola
Karrydressing
- 1 dl olivenolie
- 2 spsk mayonnaise
- 1 tsk karry - eller mere
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Start med dine pitabrød. Bag dem gerne selv ud fra min opskrift, som du finder i linket under ingredienser. Eller køb nogle færdigbagte, som så skal lunes.
- Kyllingefileter gøres klar. Skær fedt og snavs fra, og skær derefter kyllingefileterne i tynde skiver på den smalle led. Altså ikke langs.
- Kom kyllingestrimlerne i en stor skål, hvor de vendes med hvedemel, paprika, hvidløgspulver, salt og friskkværnet peber. Vendes godt rundt. Lad kødet stå og trække ca. 10 minutter.
- Gør det øvrige pitafyld klar som beskrevet.
- Rør din karrydressing sammen og smag til.
- Kom et par store spiseskefulde smør på en varm pande, og steg derefter halvdelen af kyllingekødet godt på begge sider. Det tager ca. 6-7 minutter, hvor du vender kyllingestrimlerne undervejs. Tages af panden, og så steges den anden halvdel på samme måde. Husk at have smør nok på panden hele tiden.
- Så er du klar til at samle dine pita med fyld. De lære pitabrød åbnes forsigtigt op, hvorefter de kan fyldes med spidskål, rucula, peberfrugt, kylling, rødløg og dressing.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Pita med fyld serveres straks, og får du ikke spist alle de fyldte pitabrød, kan de lægges i køleskabet, og bruges som frokost dagen efter.
Fyldet i din pita kan naturligvis varieres, og spidskål kan erstattes med en salat, majs er også godt i pitabrødene, og de fyldte pita er også fremragende uden karrydressing, hvis du vil spare lidt på kalorierne.
Se også disse opskrifter:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Birgitte
Kan jeg bage pitabrød dagen før og så varme dem dagen efter og de er lige så gode som dagen, hvor de er bagt ?
Mvh.Birgitte
Holger Rørby Madsen
Hej Birgitte
Det kan du sagtens. Og de er stort set lige så gode som dagen før. Skyl dem hurtigt under den kolde hane inden opvarming i ovnen.
Alt det bedste
Holger
Jytte Moshage
Dressingen er grumset hvad gør jeg forkert
Lene Kaarsberg
Hej Holger
Kan du huske de store flade risteboller man kunne købe for mange år siden? Jeg mener det var Kohberg der producerede dem, og de var meget populære. Der lå 4 stk i en pose, de var helt lyse og lette. Hvis du kender dem, var dette blot en venlig opfordring til, at du evt. kunne kaste dig ud i en opskrift på disse fantastiske risteboller.
Tak for alle dine gode og brugbare opskrifter, som jeg ofte benytter mig af. Med venlig hilsen, Lene