• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Kager › Pistaciestang - lækker kage med pistaciemasse

Pistaciestang - lækker kage med pistaciemasse

pistaciestang
4.7 fra 6 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
243
SHARES
FacebookMessenger243PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 18. august 2022 - Udgivet: 20. februar 2021

Pistaciestang er lækkert bagværk med den karakteristiske og smukke, grønne farve.

Farven kommer naturligvis fra den grønne pistaciemasse, og de færdige pistaciestænger pyntes med glasur og hakkede pistacienødder.

Pistaciemasse laves blandt andet af Odense Marcipan, og den består af følgende ingredienser: Sukker, abrikoskerner, vand, fugtighedsbevarende middel (E420), glukosesirup, aroma, stivelse (majs), konserveringsmiddel (E202), surhedsregulerende middel (E330), farver (E100, E141).

Der er altså ikke direkte pistacienødder i pistaciemassen, men derimod en tilsat aroma.

Se også disse opskrifter på:

  • Kanelstang
  • Bagerens søndagskage
  • Wienerstang
  • Borgmesterstang

Opskrift

pistaciestang
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Pistaciestang

4.67 fra 6 stemmer
Her er den bedste opskrift på pistaciestang. Lækre og nemme pistaciestænger med pistaciemasse og creme, og den smukke grønne farve.
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Hviletid 30 minutter min
Samlet tid 1 time t 10 minutter min
Antal: 2 stk.
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Kalorier: 1295
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 200 g kærnemælk - eller alm. mælk
  • 30 g sukker
  • 20 g gær
  • 350 g hvedemel
  • 1 tsk kardemomme
  • 5 g salt - svarende til ca. 1 teske
  • 65 g smør - smeltet
Fyld
  • 200 g kagecreme - se opskriften i linket
  • 200 g pistaciemasse - blandt andet Odense Marcipan laver den
Pensling
  • 1 æg - piskes sammen med en smule mælk
Pynt
  • flormelis
  • vand
  • pistacienødder - hakkede

Fremgangsmåde
 

  1. Varm kærnemælk op til ca. 35 grader i mikroovn eller en lille gryde.
  2. Kom sukker og gær i og rør det ud.
  3. Hvedemel vendes sammen med kardemomme og salt, og derefter vendes det sammen med kærnemælken og det smeltede smør. Saml dejen i skålen.
  4. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den igennem i hånden. Dejen til pistaciestang kan også æltes på røremaskine, men den er nem at ælte i hånden. Dejen skal være blød, men tilsæt om nødvendigt lidt mere mel.
  5. Læg dejen i tilbage i skålen og læg et visketstykke over. Lad dejen hvile i ca. 30 minutter.
  6. Imens kan du lave kagecreme og lade den køle lidt af i køleskabet.
  7. Varm ovnen op til 200 grader varmluft.
  8. Tag dejen op og del den i to lige store stykker.
  9. Rul ud til en firkant på ca. 30 gange 30 centimeter.
  10. Smør først et lag creme på, og derefter fordeles ca. 100 gram pistaciemasse.
  11. Rul sammen til en roulade og læg den på bageplade med bagepapir eller i en aflang aluform. Bruger du aluform, kan du med fordel varme formene i ovnen først, da det minimerer risikoen for at bunden virker ubagt på de færdigbagte pistaciestænger.
  12. Klip skrå snit ned i rouladen med ca. halvanden centimeters mellemrum, og læg snittene henholdstil til højre og venstre. Gør det samme med den anden pistaciestang.
  13. Pensl dine pistaciestænger med sammenpisket æg og smule mælk.
  14. Bag pistaciestængerne i ovnen i ca. 15-20 minutter - eller indtil de ser færdigbagte ud.

Næringsindhold

Kalorier: 1295kcalKulhydrater: 185gProtein: 28gFedt: 49gMættet fedt: 30gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 9gTransfedt: 1gKolesterol: 163mgNatrium: 1421mgKalium: 433mgKostfibre: 6gSukker: 48gVitamin A: 1096IUVitamin C: 0.2mgCalcium: 168mgJern: 9mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Hver pistaciestang pyntes med glasur af flormelis og vand, og drysses med hakkede pistacienødder.

Pistaciestængerne er egnet til nedfrysning.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Vandbakkelse med hyldeblomstskum

Vandbakkelse med hyldeblomstskum - skøn sommerkage

Billede af Hugo Spritz

Hugo Spritz - skøn sommerdrink med hyldeblomst og prosecco

ugens madplan uge 26

Ugens madplan uge 26 med lækker aftensmad og sankthans-menu

Billede af salat med hestebønner.

Salat med hestebønner, tomat og avocadoolie

Billede af kødboller med blomkål og ærter.

Kødboller med blomkål og ærter (lækker sommer gryderet)

Ugens bobler, uge 25, 2025

Ugens bobler, uge 25: Her er ugens bedste bobler

Forsiden lige nu

Sankt Hans menu
Menu til Sankt Hans aften 2025 (nemme forslag)→ Se opskriften
ugens madplan uge 26
Ugens madplan uge 26 med lækker aftensmad og sankthans-menu→ Se opskriften
Den lækre sommerkage laves på en bund af vandbakkelser, og derefter pyntes med jordbærmarmelade, flødeskum, friske jordbær og chokolade. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Sommerkage (nem opskrift med jordbær og flødeskum)→ Se opskriften
billede med kartoffelsalat
Kold kartoffelsalat med creme fraiche og mayonnaise→ Se opskriften
Billede af Hugo Spritz
Hugo Spritz - skøn sommerdrink med hyldeblomst og prosecco→ Se opskriften
Vandbakkelse med hyldeblomstskum
Vandbakkelse med hyldeblomstskum - skøn sommerkage→ Se opskriften
billede med rabarberdrøm
Rabarberdrøm med bagt marengs→ Se opskriften
billede med franskbrød
Luftigt franskbrød med mælk og smør - nem opskrift→ Se opskriften
Hævemidler
Hævemidler - nem guide til de forskellige slags→ Se opskriften
Italiensk fyldt svinemørbrad med spinat og soltørrede tomater
Italiensk fyldt svinemørbrad med spinat og soltørrede tomater→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required