Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Kager › Pistaciestang - lækker kage med pistaciemasse

Pistaciestang - lækker kage med pistaciemasse

pistaciestang
4.7 fra 6 stemmer
Gå til opskrift
Del og send:
Facebook287PinterestSMSEmailMessenger
287
DELINGER

Pistaciestang er lækkert bagværk med den karakteristiske og smukke, grønne farve.

Farven kommer naturligvis fra den grønne pistaciemasse, og de færdige pistaciestænger pyntes med glasur og hakkede pistacienødder.

Pistaciemasse laves blandt andet af Odense Marcipan, og den består af følgende ingredienser: Sukker, abrikoskerner, vand, fugtighedsbevarende middel (E420), glukosesirup, aroma, stivelse (majs), konserveringsmiddel (E202), surhedsregulerende middel (E330), farver (E100, E141).

Der er altså ikke direkte pistacienødder i pistaciemassen, men derimod en tilsat aroma.

Se også disse opskrifter på:

  • Kanelstang
  • Bagerens søndagskage
  • Wienerstang
  • Borgmesterstang

Opskrift

Pistaciestang

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.7 fra 6 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 20 minutter min
Tilb. tid: 20 minutter min
Hviletid: 30 minutter min
Samlet tid: 1 time t 10 minutter min
Her er den bedste opskrift på pistaciestang. Lækre og nemme pistaciestænger med pistaciemasse og creme, og den smukke grønne farve.
Antal: 2 stk.
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 200 g kærnemælk (eller alm. mælk)
  • 30 g sukker
  • 20 g gær
  • 350 g hvedemel
  • 1 tsk kardemomme
  • 5 g salt (svarende til ca. 1 teske)
  • 65 g smør (smeltet)
Fyld
  • 200 g kagecreme (se opskriften i linket)
  • 200 g pistaciemasse (blandt andet Odense Marcipan laver den)
Pensling
  • 1 æg (piskes sammen med en smule mælk)
Pynt
  • flormelis
  • vand
  • pistacienødder (hakkede)

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. Varm kærnemælk op til ca. 35 grader i mikroovn eller en lille gryde.
  2. Kom sukker og gær i og rør det ud.
  3. Hvedemel vendes sammen med kardemomme og salt, og derefter vendes det sammen med kærnemælken og det smeltede smør. Saml dejen i skålen.
  4. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den igennem i hånden. Dejen til pistaciestang kan også æltes på røremaskine, men den er nem at ælte i hånden. Dejen skal være blød, men tilsæt om nødvendigt lidt mere mel.
  5. Læg dejen i tilbage i skålen og læg et visketstykke over. Lad dejen hvile i ca. 30 minutter.
  6. Imens kan du lave kagecreme og lade den køle lidt af i køleskabet.
  7. Varm ovnen op til 200 grader varmluft.
  8. Tag dejen op og del den i to lige store stykker.
  9. Rul ud til en firkant på ca. 30 gange 30 centimeter.
  10. Smør først et lag creme på, og derefter fordeles ca. 100 gram pistaciemasse.
  11. Rul sammen til en roulade og læg den på bageplade med bagepapir eller i en aflang aluform. Bruger du aluform, kan du med fordel varme formene i ovnen først, da det minimerer risikoen for at bunden virker ubagt på de færdigbagte pistaciestænger.
  12. Klip skrå snit ned i rouladen med ca. halvanden centimeters mellemrum, og læg snittene henholdstil til højre og venstre. Gør det samme med den anden pistaciestang.
  13. Pensl dine pistaciestænger med sammenpisket æg og smule mælk.
  14. Bag pistaciestængerne i ovnen i ca. 15-20 minutter - eller indtil de ser færdigbagte ud.

Næringsindhold

Kalorier1295kcalKulhydrater185gProtein28gFedt49gMættet fedt30gFlerumættet fedt2gEnkelumættet fedt9gTransfedt1gKolesterol163mgNatrium1421mgKalium433mgKostfibre6gSukker48gVitamin A1096IUVitamin C0.2mgCalcium168mgJern9mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Tips

Hver pistaciestang pyntes med glasur af flormelis og vand, og drysses med hakkede pistacienødder.

Pistaciestængerne er egnet til nedfrysning.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Kommentarer Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billeder af hindbærsnitter med mandler.
    Hindbærsnitter med mandler (bagt med mandelflager)
  • Billede af vaniljekranse med mandler til sprøjtepose.
    Vaniljekranse med mandler til sprøjtepose
  • Billede af tranebærkage.
    Tranebærkage med appelsin (amerikansk cranberry cake)
  • Billede af Lagkagehusets pebernødder.
    Lagkagehusets pebernødder (opskrift på nemme pebernødder)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Glædelig jul - giv dig selv en gave og bliv PLUS-medlem nu

madens verden logo opskrifter på god mad

Vi ønsker dig en rigtig glædelig jul. Men har du overvejet, at give dig selv en gave og blive PLUS-medlem af Madens Verden? Det bliver både du og vi glade for.

Bliv PLUS-medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required