Her er den bedste opskrift på pistaciestang. Lækre og nemme pistaciestænger med pistaciemasse og creme, og den smukke grønne farve.
Pistaciestang er lækkert bagværk med den karakteristiske og smukke, grønne farve.
Farven kommer naturligvis fra den grønne pistaciemasse, og de færdige pistaciestænger pyntes med glasur og hakkede pistacienødder.
Pistaciemasse laves blandt andet af Odense Marcipan, og den består af følgende ingredienser: Sukker, abrikoskerner, vand, fugtighedsbevarende middel (E420), glukosesirup, aroma, stivelse (majs), konserveringsmiddel (E202), surhedsregulerende middel (E330), farver (E100, E141).
Der er altså ikke direkte pistacienødder i pistaciemassen, men derimod en tilsat aroma.
Se også mine kageopskrifter på:
Opskrift på nem pistaciestang
Pistaciestang
Ingredienser
- 200 g kærnemælk - eller alm. mælk
- 30 g sukker
- 20 g gær
- 350 g hvedemel
- 1 tsk kardemomme
- 5 g salt - svarende til ca. 1 teske
- 65 g smør - smeltet
Fyld
- 200 g kagecreme - se opskriften i linket
- 200 g pistaciemasse - blandt andet Odense Marcipan laver den
Pensling
- 1 æg - piskes sammen med en smule mælk
Pynt
- flormelis
- vand
- pistacienødder - hakkede
Fremgangsmåde
- Varm kærnemælk op til ca. 35 grader i mikroovn eller en lille gryde.
- Kom sukker og gær i og rør det ud.
- Hvedemel vendes sammen med kardemomme og salt, og derefter vendes det sammen med kærnemælken og det smeltede smør. Saml dejen i skålen.
- Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den igennem i hånden. Dejen til pistaciestang kan også æltes på røremaskine, men den er nem at ælte i hånden. Dejen skal være blød, men tilsæt om nødvendigt lidt mere mel.
- Læg dejen i tilbage i skålen og læg et visketstykke over. Lad dejen hvile i ca. 30 minutter.
- Imens kan du lave kagecreme og lade den køle lidt af i køleskabet.
- Varm ovnen op til 200 grader varmluft.
- Tag dejen op og del den i to lige store stykker.
- Rul ud til en firkant på ca. 30 gange 30 centimeter.
- Smør først et lag creme på, og derefter fordeles ca. 100 gram pistaciemasse.
- Rul sammen til en roulade og læg den på bageplade med bagepapir eller i en aflang aluform. Bruger du aluform, kan du med fordel varme formene i ovnen først, da det minimerer risikoen for at bunden virker ubagt på de færdigbagte pistaciestænger.
- Klip skrå snit ned i rouladen med ca. halvanden centimeters mellemrum, og læg snittene henholdstil til højre og venstre. Gør det samme med den anden pistaciestang.
- Pensl dine pistaciestænger med sammenpisket æg og smule mælk.
- Bag pistaciestængerne i ovnen i ca. 15-20 minutter - eller indtil de ser færdigbagte ud.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Hver pistaciestang pyntes med glasur af flormelis og vand, og drysses med hakkede pistacienødder.
Pistaciestængerne er egnet til nedfrysning.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: