Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Kager › Pistaciestang - lækker kage med pistaciemasse

Pistaciestang - lækker kage med pistaciemasse

pistaciestang
4.7 fra 6 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
276
SHARES
FacebookMessenger276PinterestEmailSMS

Pistaciestang er lækkert bagværk med den karakteristiske og smukke, grønne farve.

Farven kommer naturligvis fra den grønne pistaciemasse, og de færdige pistaciestænger pyntes med glasur og hakkede pistacienødder.

Pistaciemasse laves blandt andet af Odense Marcipan, og den består af følgende ingredienser: Sukker, abrikoskerner, vand, fugtighedsbevarende middel (E420), glukosesirup, aroma, stivelse (majs), konserveringsmiddel (E202), surhedsregulerende middel (E330), farver (E100, E141).

Der er altså ikke direkte pistacienødder i pistaciemassen, men derimod en tilsat aroma.

Se også disse opskrifter på:

  • Kanelstang
  • Bagerens søndagskage
  • Wienerstang
  • Borgmesterstang

Opskrift

Pistaciestang

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.7 fra 6 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 20 minutter min
Tilb. tid: 20 minutter min
Hviletid: 30 minutter min
Samlet tid: 1 time t 10 minutter min
Her er den bedste opskrift på pistaciestang. Lækre og nemme pistaciestænger med pistaciemasse og creme, og den smukke grønne farve.
Antal: 2 stk.
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 200 g kærnemælk eller alm. mælk
  • 30 g sukker
  • 20 g gær
  • 350 g hvedemel
  • 1 tsk kardemomme
  • 5 g salt svarende til ca. 1 teske
  • 65 g smør smeltet
Fyld
  • 200 g kagecreme se opskriften i linket
  • 200 g pistaciemasse blandt andet Odense Marcipan laver den
Pensling
  • 1 æg piskes sammen med en smule mælk
Pynt
  • flormelis
  • vand
  • pistacienødder hakkede

Fremgangsmåde

  1. Varm kærnemælk op til ca. 35 grader i mikroovn eller en lille gryde.
  2. Kom sukker og gær i og rør det ud.
  3. Hvedemel vendes sammen med kardemomme og salt, og derefter vendes det sammen med kærnemælken og det smeltede smør. Saml dejen i skålen.
  4. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den igennem i hånden. Dejen til pistaciestang kan også æltes på røremaskine, men den er nem at ælte i hånden. Dejen skal være blød, men tilsæt om nødvendigt lidt mere mel.
  5. Læg dejen i tilbage i skålen og læg et visketstykke over. Lad dejen hvile i ca. 30 minutter.
  6. Imens kan du lave kagecreme og lade den køle lidt af i køleskabet.
  7. Varm ovnen op til 200 grader varmluft.
  8. Tag dejen op og del den i to lige store stykker.
  9. Rul ud til en firkant på ca. 30 gange 30 centimeter.
  10. Smør først et lag creme på, og derefter fordeles ca. 100 gram pistaciemasse.
  11. Rul sammen til en roulade og læg den på bageplade med bagepapir eller i en aflang aluform. Bruger du aluform, kan du med fordel varme formene i ovnen først, da det minimerer risikoen for at bunden virker ubagt på de færdigbagte pistaciestænger.
  12. Klip skrå snit ned i rouladen med ca. halvanden centimeters mellemrum, og læg snittene henholdstil til højre og venstre. Gør det samme med den anden pistaciestang.
  13. Pensl dine pistaciestænger med sammenpisket æg og smule mælk.
  14. Bag pistaciestængerne i ovnen i ca. 15-20 minutter - eller indtil de ser færdigbagte ud.

Næringsindhold

Kalorier1295kcalKulhydrater185gProtein28gFedt49gMættet fedt30gFlerumættet fedt2gEnkelumættet fedt9gTransfedt1gKolesterol163mgNatrium1421mgKalium433mgKostfibre6gSukker48gVitamin A1096IUVitamin C0.2mgCalcium168mgJern9mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tips

Hver pistaciestang pyntes med glasur af flormelis og vand, og drysses med hakkede pistacienødder.

Pistaciestængerne er egnet til nedfrysning.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af sveskekringle.
    Sveskekringle (nem kringle med svesker, remonce og creme)
  • Præstegårdskage
    Præstegårdskage (traditionel skærekage med æbler)
  • Billede af blommemuffins
    Blommemuffins (lækre muffins med blommer)
  • Billede af bananchokoladekage.
    Bananchokoladekage med modne bananer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Vi håber du vi støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required