• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Kager

Pistaciemazarin med jordbær og vaniljecreme

Pistaciemazarin med jordbær
Pistaciemazarin med jordbær og creme er virkelig en lækker dessert eller kage til kaffen. En jordbærtærte med pistacienødder. Foto: Rakel Seneca, Madensverden.dk.

Opdateret:  7. august 2022 - Udgivet:  7. august 2022

Del gerne:
23
SHARES
FacebookMessenger23PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Pistaciemazarin med jordbær er den lækreste dessert. Denne opskrift er med pistacienødder, som smager skønt med bær.
  2. Opskrift på pistaciemazarin med jordbær
  3. Pistaciemazarin med jordbær
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Tip
5 fra 6 stemmer
Gå til opskrift

Pistaciemazarin med jordbær er den lækreste dessert. Denne opskrift er med pistacienødder, som smager skønt med bær.

Pistaciemazarin med jordbær består først af mørdej, derefter pistaciemazarin, et lag chokolade, så et lag hjemmelavet vaniljecreme og til sidst masser af friske jordbær.

Tærten smager helt fortryllende. Den smager faktisk af dansk sommer, som sommer smager bedst. Den er forfriskende og så går smagen af jordbær, pistacie og vanilje rigtig godt hånd i hånd.

Derudover er det en ekstrem smuk kage. Jeg pynter altid med lidt ekstra hakkede pistacienødder, og her er også brugt spiselig guld, som ser fint ud.

Opskrift på pistaciemazarin med jordbær

Pistaciemazarin med jordbær

Pistaciemazarin med jordbær

Pistaciemazarin med jordbær er en nyfortolkning af den klassiske frugttærte. Denne opskrift er med pistacienødder, som smager skønt med bær.
Bedømmelse
5 fra 6 stemmer
RetKager
Arbejdstid: 2 timer timer
Tilberedning: 40 minutter minutter
Samlet tid: 2 timer timer 40 minutter minutter
Antal 6 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Rakel Seneca

Ingredienser

Mørdej

  • 80 g smør - koldt
  • 125 g hvedemel
  • 1,5 spsk flormelis
  • 1 knivspids salt
  • 1 lille æg - eller et halvt stort æg

Pistaciemazarin

  • 80 g marcipan
  • 40 g pistacienødder - usaltet og uden skal
  • 50 g sukker
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 50 g smør - blødt
  • 1 stk æg
  • 30 g hvedemel

Vaniljecreme

  • 1 blad husblas
  • 1 stk æggeblomme
  • 25 g sukker
  • 0,5 stang vaniljestang
  • 1 spsk maizena
  • 1 dl sødmælk

Derudover

  • 200 g jordbær
  • 30 g chokolade - mørk eller mælke
  • 10 g pistacienødder

Fremgangsmåde

  • Start med at lave mørdejen. I en skål tilføjes den kolde smør, skær den i tern og tilføj hvedemel, flormelis og salt. Brug dine hænder til at smuldre dejen sammen. Tilføj ægget og rør dejen sammen, den kan godt være ret klistret, men det er helt fint.
  • Pak dejen ind i film og stil den på køl i en time. Gør derefter en kageform på enten 20 eller 15 centimeter klar med bagepapir, størrelsen kommer an på, om du ønsker en lille og høj kage eller en mere bred kage.
  • Når dejen er fast og meget kold, rulles den forsigtigt ud og kommes i kageformen. Brug en gaffel til at prikke huller rundt omkring i dejen. Stil den på køl i 10 minutter, mens ovnen varmes op til 200 grader.
  • Bag derefter bunden i 10 minutter ved 200 grader almindelig ovnvarme.
  • Lav nu pistaciemazarin: I en skål river du marcipanen groft og tilføjer den. Brug derefter en foodprocessor og hak pistacienødderne til mel. Tilføj dem til marcipanen, tilføj derefter sukker, vaniljesukker og det bløde smør.
  • Rør det godt sammen og tilføj derefter ægget. Rør det yderligere godt sammen. Tilføj derefter hvedemel og rør det hele sammen.
  • Hæld denne dej ned i den forbagte mørdej. Bag den nu i cirka 20 minutter, eller indtil bunden føles fast.
  • Hak chokolade. Når kagen kommer ud af ovnen tilføjes chokolade straks på toppen, så den smelter. Fordel den smeltede chokolade jævnt og stil kagen på køl.
  • Lav nu vaniljecreme. Put husblas i koldt vand i 10 minutter, imens skraber du korne ud af vaniljestangen og blander med sukkeret, kom det i en lille gryde.
  • Tilføj også æggeblomme, maizena og sødmælk. Pisk det sammen, før du kommer det hen over varmen. Varm det nu op langsomt, mens du pisker det godt sammen. Forsæt med at piske, indtil cremen er tyknet godt.
  • Klem vandet fra husblas og kom det i cremen, pisk det godt sammen. Lad derefter cremen køle ned.
  • Forbered jordbær ved at skære dem i skiver og skære det grønne fra.
  • Saml nu kagen. Fordel cremen udover kagen og pynt med jordbær. Drys til sidst lidt hakket pistacie.
  • Så er din lækre sommerkage klar til servering.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tip

Pistaciemazarin er en dejlig frugttærte. Du kan udskift jordbær med hindbær, hvis du har lyst. Hindbær er nemlig rigtigt gode sammen med pistaciesmagen.

Se også andre skønne sommerdesserter:

Sukkerbrødskage med bær og flødeskum

Koldskålsis - sommerdessert uden ismaskine

Rabarbermousse med vanilje

Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Anne-Grethe Laursen

    august 10, 2022 at 1:09 am

    Hvor kan jeg købe usaltede pistacienødder

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Gør noget godt for dig selv - bliv medlem af Madens Verden nu
Det er billigere end du tror.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required