At pille kartofler til eksempelvis brunede kartofler kan være et, nå ja, pillearbejde.
Men med dette simple trick sparer du dig selv for en stor del af arbejdet.
For du kender sikkert det der med, at fedte skrællen af de kogte kartofler med en skrællekniv, men sådan behøver det ikke at være.
For gør i stedet sådan her når du skal pille kartofler til eks. brunede kartofler.
Se også disse opskrifter:
Opskrift
Pille kartofler nemt: Det gode trick er her
Ingredienser
- 800 g kartofler - små
- salt
Fremgangsmåde
- Vask de små kartofler grundigt. Med en skarp kniv skærer du så et rids i skrællen hele vejen rundt midt på kartoflen. Inden du koger dem.
- Du skal blot skære igennem skrællen eller skindet på kartoflen, men IKKE skære dybere end det, da kartoflen så nemt knækker over senere. Gør sådan ved alle kartoflerne, og det tager ikke så lang tid.
- Kom kartoflerne op i en gryde med koldt vand, hvor vandet netop dækker kartoflerne. Tilsæt lidt salt. Kog så de små kartofler næsten møre, men ikke HELT møre.
- Hæld kogevandet fra, og fyld gryden med koldt vand. Lad det stå et par minutter, så kartoflerne bliver kølet lidt, og så du ikke brænder fingrene.
- Nu kan du så nemt trække skrællen af kartoflerne ved at nulre det af fra midten og ud. Læg mærke til hvor nemt skrællen/skindet nu slipper kartoflerne.
Næringsindhold
Få tilsendt opskriften på mail
Tips
Jo jo, der kan være enkelte genstridige kartofler, men langt de fleste slipper fint skrællen uden bøvl.
Fortsæt nu indtil alle kartoflerne er pillede.
Nu kan de pillede kartofler så serveres straks, eller anvendes til brunede kartofler. Velbekomme.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Holger Rørby Madsen
Tak fordi du bruger denne opskrift. Del gerne dine erfaringer med de pillede kartofler med os andre her.