• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Pikant kylling

Pikant kylling

billederesultat for pikant kylling i fad med flødeost
4.8 fra 62 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
1.8k
SHARES
FacebookMessenger1.8kPinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  24. april 2024 - Udgivet:  24. august 2023

Min opskrift på pikant kylling, der laves i fad i ovn med lækre grøntsager og pikant flødeost. Pikantkylling i fad er god og nem hverdagsmad.

Pikant kylling er en dejlig hverdagsret, som du nemt kan lave i fad.

En lækker kyllingeret i fad, der laves med pikant flødeost, og retten er let at lave som aftensmad.

Opskriften på kylling med pikantost er beregnet som en hovedret til fire personer.

Du kan kan godt justere mængden på de enkelte ingredienser.

Se også de lækre opskrifter på:

  • Kylling med tilbehør fra det italienske køkken
  • Nem kyllingepande
  • Kylling i flødesovs
  • Lørdagskylling

Opskrift på nem pikant kylling

billederesultat for pikant kylling i fad med flødeost
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Pikant kylling

4.80 fra 62 stemmer
Min opskrift på pikant kylling, der laves i fad i ovn med lækre grøntsager og pikant flødeost. Pikantkylling i fad er god og nem hverdagsmad.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 25 minutter min
Samlet tid 40 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 600
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 150 g bacon - i tern
  • 450 g kyllingebryst
  • 2 skalotteløg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 stor porre - eller 2 mindre
  • 2 røde peberfrugter
  • 200 g broccoli - i små buketter, evt. fra frost
  • 1 håndfuld timian
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 2 spsk tomatpasta
  • 200 g pikant flødeost
  • 2 dl fløde
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. 150 g bacon i tern steges næsten sprøde på en varm pande. Tilsæt eventuelt lidt olie, hvis baconen steges for tør. Kommes i et ildfast fad eller bradepande.
  2. 450 g kyllingebryst skæres i tyndes trimler, og brunes på panden. Krydr med salt og peber og kom kødet i fadet.
  3. 2 skalotteløg og 3 fed hvidløg hakkes og sauteres i en sjat olie på panden sammen med 1 stor porre i tynde skiver. Det tager et par minutter, men varmen må ikke være for høj, så det tager farve.
  4. 2 røde peberfrugter i mindre tern kommes så ved sammen med 200 g broccoli, der er delt i små buketter, og der steges videre et par minutter mere.
  5. Tilsæt nu også 1 håndfuld timian (pluk bladene af og undgå stive stilke), 1 dåse hakkede tomater, 2 spsk tomatpasta, 200 g pikant flødeost og 2 dl fløde. Lad det koge 4-5 minutter og smag til med salt og friskkværnet peber.
  6. Hæld det i fadet og vend det hele forsigtigt rundt.
  7. Fadet med pikant kylling steges færdig i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft, hvor det cirka skal have 25 minutter.

Næringsindhold

Kalorier: 600kcalKulhydrater: 23gProtein: 40gFedt: 40gMættet fedt: 23gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 10gTransfedt: 0.01gKolesterol: 179mgNatrium: 1868mgKalium: 1180mgKostfibre: 5gSukker: 12gVitamin A: 4240IUVitamin C: 138mgCalcium: 173mgJern: 3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Kylling med pikantost serveres med kogte ris eller pasta.

Mængden af de forskellige ingredienser kan du godt variere lidt som du synes.

Rester stilles hurtigt på køl, og kan lunes dagen efter til frokost.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Ulla Kongsberg Brink

    juli 15, 2024 at 5:50 pm

    Retten smager dejligt jeg skiftede brokkoli ud med blomkål og tomater i dåse ud med Mutti i flaske, vi spiser ikke brokkoli og tomater.
    Retten er fyldig i sig selv så vi valgte tilbehør fra.
    Et kold glas hvidvin til så var dagen perfekt 👍😊

    Svar
  2. Tanja

    marts 22, 2022 at 12:50 pm

    Hejsa

    Kan denne ret godt varmes i mikrovn dagen efter hvis man har rester til overs og må den fryses?
    Laver portionsposer fx med lasagnette eller gryderetter som manden får med på arbejde, men kan man godt det med denne ret når der er pikant ost i??

    Tak for lækre opskrifter
    Mvh Tanja

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      marts 22, 2022 at 5:14 pm

      Hej Tanja
      Det er en rigtig god ide, at lave madpakker på den måde, og jo, du kan sagtens både fryse og opvarme denne ret i mikroovn 🙂
      Så din mand kan roligt glæde sig.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  3. Anni

    maj 26, 2021 at 9:07 am

    Hej Holger
    Tak for endnu en fin ret fra din hånd. Vi fik ris til men man kan egentlig “nøjes” med lidt godt brød, der er jo mange grøntsager til at mætte.
    Hilsen an9

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Forsiden lige nu

vegetar kødsovs uden kød
Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød→ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta→ Se opskriften
torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
Billede resultat for jordbær parfait
Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine→ Se opskriften
Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required