• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Shop
  • PLUS
Du er her: Forside › Sovs og sauce › Persillesmør

Persillesmør

billederesultat for persillesmør
4.9 fra 9 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
24
SHARES
FacebookMessenger24PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 31. januar 2024 - Udgivet: 11. november 2020

Den bedste opskrift på persillesmør. Smør med persille er nem at lave selv, og du kan bruge det til eks. en bøf, fisk, bagte kartofler osv.

Uha, er der næsten noget bedre end hjemmelavet persillesmør? Nej, vel.

Heldigvis er det lækre smør med persille og citronsaft meget nemt at lave selv, og det tager ikke lang tid.

Persillesmørret kan anvendes til en række ting, herunder selvfølgelig på en stegt eller grillet bøf, i bagekartofler, til fisk og meget mere.

Opskriften er beregnet til fire personer, men er du virkelig vild med smørret, ja så kan du lave en lidt større portion. Det må man godt.

Se også de lækre opskrifter på:

  • Bearnaisesmør
  • Hvidløgssmør
  • Baconsmør

Opskrift på persillesmør

billederesultat for persillesmør
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Persillesmør

4.89 fra 9 stemmer
Den bedste opskrift på persillesmør. Smør med persille er nem at lave selv, og du kan bruge det til eks. en bøf, fisk, bagte kartofler osv.
Forb. tid 5 minutter min
På køl 1 time t
Samlet tid 1 time t 5 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Sovs og saucer
Køkken: Dansk
Kalorier: 180
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 100 g smør - gerne lidt blødt
  • 1 håndfuld persille - finthakket, svarende til 4-5 spiseskefulde
  • 1 spsk citronsaft - friskpresset
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Skær smørret i mindre stykker og kom det i en lille skål. Smørret må gerne være lidt blødt, så tag det ud af køleskabet lidt før du skal lave dit persillesmør.
  2. Persille skylles og hakket fint. Kommes ved smørret.
  3. Tilsæt også lidt citronsaft, salt og friskkværnet peber. Hvid peber er bedst - sort peber er ok.
  4. Rør smørret sammen.
  5. Form det til en lille pølse og læg den på et stykke bagepapir eller madpakkepapir. Fold den ene side over smørret og rul tæt sammen. Drej enderne sammen, så smørpakken nu minder om en nytårsknallert.
  6. Læg dit persillesmør på køl i en time - eller kom det i fryseren, hvis du har travlt.

Næringsindhold

Kalorier: 180kcalKulhydrater: 0.3gProtein: 0.3gFedt: 20gMættet fedt: 13gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 5gTransfedt: 1gKolesterol: 54mgNatrium: 743mgKalium: 16mgKostfibre: 0.04gSukker: 0.1gVitamin A: 709IUVitamin C: 3mgCalcium: 8mgJern: 0.1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video til opskriften

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Det færdige persillesmør kan nu anvendes på velstegte bøffer, klassiske bagekartofler, eller hvad du synes.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • billede med peberrodscreme peberodsdressing
    Peberrodscreme
  • billede med sauce jus
    Sauce jus
  • billede med pisket smør
    Pisket smør
  • billede med peberrodssauce
    Peberrodssauce

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine, uge 36, 2025

Ugens vine, uge 36, 2025: Fra Rioja Reserva til hvid og rosé fra Røsnæs

Billede af selleristeaks af hele skiver knoldselleri.

Selleristeaks (lavet af hele skiver paneret knoldselleri)

Billede af frisk kartoffelsalat med spinat.

Frisk kartoffelsalat med spinat

Madplan uge 36

Ugens madplan uge 36 med velsmagende aftensmad til alle ugedage

Billede af asiatisk nakkefilet.

Asiatisk nakkefilet (med nudler, broccoli og peberfrugt)

Billede af cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller.

Cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller

Forsiden lige nu

Billede af selleristeaks af hele skiver knoldselleri.
Selleristeaks (lavet af hele skiver paneret knoldselleri)→ Se opskriften
provencalsk pastaret
Provencalsk pastaret uden kød→ Se opskriften
billederesultat for blomkålstærte
Blomkålstærte (opskrift på tærte med blomkål, spinat og bacon)→ Se opskriften
vegetarisk wok med grøntsager og kokosmælk
Vegetarisk wok - nem grøntsagswok med kokosmælk→ Se opskriften
billederesultat for mini grovflutes
Mini grovflutes - opskrift på nemme kuvertbrød→ Se opskriften
broget hverdagsgryde
Broget hverdagsgryde (nem og klassisk gryderet)→ Se opskriften
Madplan uge 36
Ugens madplan uge 36 med velsmagende aftensmad til alle ugedage→ Se opskriften
kyllingefarsbrød
Kyllingefarsbrød - sundt farsbrød med hakket kylling→ Se opskriften
Teriyaki gulerødder med salat
Teriyaki gulerødder med salat og nødder→ Se opskriften
salat med hvedekerner
Salat med hvedekerner→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required