Perlebyg er nem aftensmad, og her er perlebyggen lavet med frisk spinat og ærter. Dertil serveres et stykke laks - et sundt hovedmåltid.
Jeg har lavet denne opskrift med perlebyg og laks som et godt bud på et nemt aftensmåltid, der rummer det hele.
Retten indeholder blandt andet spinat, grønne ærter og dertil altså et stykke laks.
Her har jeg grillet en hel side laks, men du kan selvfølgelig også serveres lakseportioner til.
Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer.
Opskrift på perlebyg med laks
Perlebyg med spinat, ærter og laks
Ingredienser
- 4 dl perlebyg
- 1 bundt forårsløg
- 1 dl hvidvin
- 1 bouillonterning
- vand - Kogende
- salt
- 150 g spinat - frisk
- 150 g ærter - frosne
- 1 hel side laks - eller 4 portionsstykker
- 1 økologisk citron
- olivenolie
- hvidløgspulver
- paprika
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Perlebyg skylles under koldt vand og dryppes af.
- Snit forårsløg i tynde skiver, og sauter dem ganske let i en god sjat olivenolie i en gryde.
- Tilsæt derefter perlebyggen og hvidvin. Lad vinen koge næsten væk.
- Kog en kande vand op (el-kedel), og kom cirka en halv liter ved sammen med en bouillonterning og lidt salt.
- Skru lidt ned for varmen og lad nu perlebyggen koge mør, hvilket tager cirka 25 minutter. Tilsæt om nødvendigt mere kogende vand undervejs. Smages til med salt og peber.
- Laksen lægges i et fad eller bradepande (evt. en alubakke), dryppes med citronsaft og olivenolie, hvorefter der krydres med hvidløgspulver, paprika og salt.
- Laks grilles ved indirekte varme (ca. 200 grader) i 20 minutter, Eller i ovnen ved varmluft og 200 grader, hvor stegetiden ligeledes er cirka 20 minutter.
- Varm en pande op og kom lidt olivenolie på. Fyld gradvist frisk spinat på så den faldet sammen. Tilsæt derefter de frosne ærter, og lad det varme godt igennem. Krydres med salt og friskkværnet peber.
- Vend den kogte perlebyg sammen med spinat og ærter, og dryp lict citronsaft i. Du kan også rive lidt citronskal i.
Få tilsendt opskriften på mail
Tip
Den færdige perlebyg serveres straks sammen med laks. Det er flot, hvis du portionsanretter som på billedet.
Du kan eventuelt servere et godt stykke brød til, og hvorfor ikke prøve mit hjemmebagte og italienske ciabattabrød?
Se også vores opskrifter på:
Perlebygsalat med æble og avocado
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: