• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Aftensmad

Perfekt hamburgerryg i ovn (se billeder)

hamburgerryg i ovn
Du får den mest møre hamburgerryg ved at stege den i ovnen. En hamburgerryg på 1,5 kilo skal have omkring 90 minutter . Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  7. juni 2024 - Udgivet:  4. april 2017

Del gerne:
1.3k
SHARES
FacebookMessenger1.3kPinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Hamburgerryg i ovn er en saftig måde at stege kødet på. I stedet for at koge din hamburgerryg er det nemt, at lave den i ovnen, og du får et mere smagfuldt stykke kød.
  2. Opskrift på hamburgerryg i ovn
  3. Perfekt hamburgerryg i ovn
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Undgå en pumpet hamburgerryg
  8. Hamburgerryg i grill
4.9 fra 20 stemmer
Gå til opskrift

Hamburgerryg i ovn er en saftig måde at stege kødet på. I stedet for at koge din hamburgerryg er det nemt, at lave den i ovnen, og du får et mere smagfuldt stykke kød.

Du skal prøve at lave hamburgerryg i ovn, for det giver faktisk et super dejligt stykke kød.

Det er samtidig meget nemt, men husk at vende sølvpapiret korret.

Opskriften er til seks personer.

Opskrift på hamburgerryg i ovn

hamburgerryg i ovn

Perfekt hamburgerryg i ovn

Hamburgerryg i ovn er en saftig måde at stege kødet på. I stedet for at koge din hamburgerryg er det nemt, at lave den i ovnen, og du får et mere smagfuldt stykke kød.
Bedømmelse
4.9 fra 20 stemmer
RetAftensmad
Samlet tid: 1 time time 30 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 1,5 kg hamburgerryg
  • 1 spsk smør

Fremgangsmåde

  • Forvarm ovnen til 200 grader almindelig over- og undervarme.
  • Start med at pille nettet (eller plastik) af din hamburgerryg. Det vil vi ikke have med når vi laver hamburgerryg i ovn.
  • Læg et stykke sølvpapir/alufolie ud på køkkenbordet, og smør det med smør. VIGTIGT: Du skal smøre smørret på den blanke side af sølvpapiret, så den matte side vender ud, når du lukker sølvpapiret sammen om hamburgerryggen. Husk det!
  • Når sølvpapiret er smurt godt med smør, lægger du din hamburgerryg på folien, og lukker den sammen.
  • Læg den indpakkede hamburgerryg ned i et fad med lidt vand i bunden, og stil den midt i ovnen.
  • Nu lader du din hamburgerryg i ovn stege i cirka halvanden time.
  • Tag hamburgerryggen ud af ovnen, pak den ud og fri af sølvpapiret, og lad den hvile 10 minutter på et skærebræt inden udskæring.
  • Stegetiden for din hamburgerryg afhænger selvfølgelig af hvor stor din steg er. En tommelfingerregel er, at hamburgerryg skal stege en time pr. kilo. Så har du en større kleppert af en hamburgerryg på to kilo, ja så skal den have to timer i ovnen.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
501
% Daglig værdi*
Fedt
 
16
g
25
%
Mættet fedt
 
6
g
38
%
Transfedt
 
0.2
g
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
7
g
Kolesterol
 
255
mg
85
%
Natrium
 
206
mg
9
%
Kalium
 
1452
mg
41
%
Kulhydrater
 
0.003
g
0
%
Sukker
 
0.003
g
0
%
Protein
 
84
g
168
%
Vitamin A
 
87
IU
2
%
Calcium
 
20
mg
2
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Undgå en pumpet hamburgerryg

Køb en hamburgerryg af god kvalitet hos din slagter. Min erfaring er, at  mange hamburgerrygge i supermarkederne er pumpet med masser af billigt saltvand - for at holde prisen nede.

Og det får du altså ikke bedre kød ud af. Du betaler bare en høj kilopris for saltvand.

Hamburgerryg i grill

Du kan i øvrigt også lave hamburgerryg på en kuglegrill eller gasgrill. Den skal så steges ved indirekte varme.

På kuglegrill lægger du kullene i den ene side af grillen - og griller hamburgerryggen på den anden side.

På en gasgrill undlader du at tænde den inderste brænder - og lægger hamburgerryggen i midten.

Pensl løbende din hamburgerryg med Fjern nettet om din hamburgerryg, og køb i det hele taget kød af en god kvalitet. Foto: Guffeliguf.dk.

Fjern nettet om din hamburgerryg, og køb i det hele taget kød af en god kvalitet. Foto: Guffeliguf.dk.
Pak så din hamburgerryg ind i sølvpapir inden den ryger i ovnen i cirka halvanden time. Hamburgerryg i ovn er saftig og mør. Foto: Guffeliguf.dk.
Pak så din hamburgerryg ind i sølvpapir inden den ryger i ovnen i cirka halvanden time. Hamburgerryg i ovn er saftig og mør. Foto: Guffeliguf.dk.

Relaterede opskrifter

Er denne guide til kogning af hamburgerryg og en glaseret hamburgerryg.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Ken Johannessen

    august 15, 2024 at 7:15 pm

    Hamburgerryg i ovn tager væsentlig længere tid end 1 time pr.kg. Regn med små 2 timer for en på 1 kg, hvis den kommer i ovnen direkte fra køleskabet

    Svar
  2. Elin

    august 11, 2024 at 6:39 pm

    Kan man stege hamburgerryggen fra frossen tilstand?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      august 12, 2024 at 10:13 am

      Hej Elin
      Man kan godt tilberede en frossen hamburgerryg, men tilberedningstiden forlænges lidt.
      Mål eventuelt kernetemperaturen med et stegetermometer, og tag den ud når den er 65 grader i midten.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  3. Kirsten Lisbeth Ladegaard

    juli 01, 2023 at 4:42 pm

    Kan jeg servere bådkartofler, broccoli salat og bearnaisesauce til hamburgerryg i ovn som sommer mad til gæster

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      juli 01, 2023 at 5:22 pm

      Hej Kirsten
      Ja da - det kan du sagtens. Det lyder sørme som et lækkert måltid - god fornøjelse 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  4. Lisa

    oktober 02, 2022 at 12:37 pm

    Hej -Selv her midt i energikrisen okt 2022 vælger jeg stadig at sætte min hamburgerryg i ovnen,bare på et tidspunkt hvor strømmen er billig. Jeg vender altid tilbage til din side og har ikke kogt en hamburgerryg en eneste gang siden jeg prøvede ovnen. Det smager fantastisk. Hilsen Viborg

    Svar
  5. Trine

    juni 17, 2020 at 6:10 pm

    Hamburgerryg i ovn er rigtig lækkert. Men den "tommelfingerregel", du bruger med 1 time pr. kg., den holder altså ikke. En hamburgerryg har nu engang den tykkelse, den har, og om den er 20 cm. lang eller 40 cm. lang rokker ikke ved stegetiden 😀

    Svar
    • Sten

      februar 17, 2023 at 8:38 am

      Det er helt rigtigt Trine

      Svar
  6. Kenn

    april 16, 2020 at 7:55 pm

    Hej Holger

    Tak for en rigtig god opskrift. Den bruges stadig flittigt her i 2020

    Fremfor at skulle gætte sig til stegetid, så giver vi den til 69 gr. centrumtemp. Så er den rigtig god.

    Så skal man kun bruge stegetid for at planlægge hvornår resten skal sættes over 🙂

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      april 16, 2020 at 8:00 pm

      Hej Kenn
      Tusind tak - det er godt at høre. Og jo, det er osse en evergreen 🙂
      Og tak for kernetemperaturen - det er en god rettesnor.
      Alt det bedste til dig
      Holger

      Svar
  7. Jette Lolk

    april 07, 2019 at 2:02 pm

    Du skriver ikke om det er en kold eller varm ovn????

    Svar
    • Madensverden.dk

      april 07, 2019 at 8:35 pm

      Hej Jette

      Ups - det er nu rettet. Hamburgerryg i ovn steges i en forvarmet ovn. 200 grader almindelig over- og undervarme 🙂

      Bedste hilsner

      Holger

      Svar
  8. Kim Adelhardt

    marts 13, 2019 at 6:31 pm

    Kan man kombinere den med din honning/senneps glasering?

    Svar
  9. Anne Sofie Kjeller Larsen

    september 06, 2018 at 9:23 pm

    Selv tak! 😊 Ja, opskriften er virkelig god, og en af mine mest populære på bloggen i flere år...

    Svar
  10. Karen Jensen

    marts 18, 2018 at 8:10 pm

    jeg har købt to hamburgerryg påca et, tre kg i suppermarked kan de ikke ovnsteges hvis de er pumpet bliver de så for saltet er i tvivl.Hvad sovs kan jeg lave .og kartofler og grønsager til. Skal have gæster på lørdag og synes din opskrift lyder supper god .hilsen karen

    Svar
  11. Hanne Elise Laustsen

    april 06, 2017 at 7:11 am

    Jeg vil gerne afprøve din opskrift .Men er da i tvivl om stegetiden på min ca 2,5 kg hamburryg, da tykkelsen er den samme som den lille hamburryg. Vil blive utrolig glad for hurtig svar . Hilsen Hanne

    Svar
    • Guffeliguf.dk

      april 06, 2017 at 8:04 am

      Hej Hanne
      Tak for det, og det skal du glæde dig til. Med en vægt på 2,5 kilo burde hamburgerryggen have cirka 2 timer og 30 minutter. Hvilket jeg dog alligevel tror er for lang tid hvis tykkelsen er den samme.
      Så jeg vil anbefale to timer.
      Vil du ikke lige være sød at dele resultatet her når du har nydt den - så vi andre også kan få glæde af dine erfaringer med stegetiden.
      Bedste hilsner
      Holger
      Guffeliguf.dk

      Svar
  12. erik ballesgaard

    marts 16, 2017 at 10:59 am

    en rigtig god opskrift, den bliver dejlig saftig (aldrig mere koge hamburgerryg).
    jeg forstår bare ikke når du skriver at 2 kg. hamburgerryg skal have 2 timer, størrelsen er den samme bare længer.
    er det forkert tænkt.

    Svar
  13. kim

    februar 19, 2017 at 2:53 pm

    Det virker bare med sølv og ovn, vi har aldrig fået så saftig hamburgerryg før, stor tommel op 🙂

    Svar
    • Guffeliguf.dk

      februar 19, 2017 at 9:28 pm

      Hej Kim
      Tak for de rosende ord om hamburgerryg i ovn. Ja, det smager super godt 🙂
      Bedste hilsner
      Holger
      Guffeliguf.dk.

      Svar
  14. Vera

    december 30, 2016 at 11:31 pm

    Når jeg har to stykker hamburgerryg a´ 1 kg. er det så to timer i luftovn eller kun 1 time?

    Svar
    • Guffeliguf.dk

      januar 01, 2017 at 2:15 pm

      Hej Vera
      Nej, det er så det bare en time i alt.
      Bedste hilsner
      Holger
      Guffeliguf.dk.

      Svar
  15. Henriksr

    december 14, 2016 at 10:43 am

    Hvilken side af staniolen skal være inderst?

    Svar
    • Guffeliguf.dk

      december 14, 2016 at 11:38 am

      Hej Henrik
      Den blanke inderst - og den matte side udad.
      De bedste hilsner
      Holger
      uffeliguf.dk

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Gør noget godt for dig selv - bliv medlem af Madens Verden nu
Det er billigere end du tror.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required