Oversigt over indhold
Min bedste opskrift på pebersovs, der laves fra bunden med bla. grønne peberkorn. Pebersaucen er nem at lave og passer perfekt til oksekød.
Pebersovs er en klassisk sovs med grønne peberkorn, og den har en vis styrke og kradshed, der passer perfekt til alle former for oksekød.
Sovsen er nem at lave, og den smager fremragende til virkelig mange kødretter.
Opskriften giver sovs til fire personer.
Se også mine opskrifter på:
Opskrift på nem pebersovs
Nem pebersovs opskrift
Ingredienser
- 2 skalotteløg
- olivenolie
- 50 g peberkorn - syltede grønne
- 2 tsk sennep
- 7 dl oksebouillon - eller fond
- 0,5 dl whisky
- 1 dl fløde
- 100 g smør
Fremgangsmåde
- Skalotteløg hakkes fint og svitses ved middel varme en god sjat olie. Lad løgene blive bløde uden at tage farve, hvilket tager cirka tre minutter.
- Skyl de syltede grønne peberkorn i en sigte og kom dem ved. Cirka en fjerdedel knuses dog eventuelt med en ske inden de kommes i, hvilket giver din pebersovs en endnu mere stærk smag af peber.
- Kom så sennep og oksefond ved og lad det koge ind til cirka den halve mængde.
- Tilsæt så whisky og fløde og kog et minut mere.
- Tag gryden af varmen, og pisk 100 gram koldt smør i tern i den færdige pebersovs, hvorefter den smages til med sukker, salt og peber.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Servering
Den færdige pebersovs serveres straks.
Pebersovsen kan blandt andet serveres til følgende retter:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Jens skriver
Hvilken sennep?
Vaso skriver
Jeg vil prøve at lave pebersovsen, skal den blendes inden man kommer fløde og smør i, så der ikke er stykker af peber og løg i sovsen.