• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Sovs og sauce › Pebersovs

Pebersovs

billede med pebersovs
4.6 fra 58 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
190
SHARES
FacebookMessenger190PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  23. december 2023 - Udgivet:  9. januar 2021

Min bedste opskrift på pebersovs, der laves fra bunden med bla. grønne peberkorn. Pebersaucen er nem at lave og passer perfekt til oksekød.

Pebersovs er en klassisk sovs med grønne peberkorn, og den har en vis styrke og kradshed, der passer perfekt til alle former for oksekød.

Sovsen er nem at lave, og den smager fremragende til virkelig mange kødretter.

Opskriften giver sovs til fire personer.

Se også mine opskrifter på:

  • Madagaskar pebersauce
  • Oksemedaljon med pebersovs
  • Steaksovs
  • Opbagt sovs

Opskrift på nem pebersovs

billede med pebersovs
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Nem pebersovs opskrift

4.61 fra 58 stemmer
Min bedste opskrift på pebersovs, der laves fra bunden med bla. grønne peberkorn. Pebersaucen er nem at lave og passer perfekt til oksekød.
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 10 minutter min
Samlet tid 15 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Sovs og saucer
Køkken: Dansk
Kalorier: 397
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 2 skalotteløg
  • olivenolie
  • 50 g peberkorn - syltede grønne
  • 2 tsk sennep
  • 7 dl oksebouillon - eller fond
  • 0,5 dl whisky
  • 1 dl fløde
  • 100 g smør

Fremgangsmåde
 

  1. Skalotteløg hakkes fint og svitses ved middel varme en god sjat olie. Lad løgene blive bløde uden at tage farve, hvilket tager cirka tre minutter.
  2. Skyl de syltede grønne peberkorn i en sigte og kom dem ved. Cirka en fjerdedel knuses dog eventuelt med en ske inden de kommes i, hvilket giver din pebersovs en endnu mere stærk smag af peber.
  3. Kom så sennep og oksefond ved og lad det koge ind til cirka den halve mængde.
  4. Tilsæt så whisky og fløde og kog et minut mere.
  5. Tag gryden af varmen, og pisk 100 gram koldt smør i tern i den færdige pebersovs, hvorefter den smages til med sukker, salt og peber.

Næringsindhold

Kalorier: 397kcalKulhydrater: 11gProtein: 3gFedt: 37gMættet fedt: 20gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 13gTransfedt: 1gKolesterol: 82mgNatrium: 207mgKalium: 243mgKostfibre: 4gSukker: 2gVitamin A: 1063IUVitamin C: 1mgCalcium: 84mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Servering

Den færdige pebersovs serveres straks.

Pebersovsen kan blandt andet serveres til følgende retter:

Roastbeef

Oksefilet

Culotte

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Jens

    oktober 07, 2023 at 3:34 pm

    Hvilken sennep?

    Svar
  2. Vaso

    marts 23, 2023 at 8:00 pm

    Jeg vil prøve at lave pebersovsen, skal den blendes inden man kommer fløde og smør i, så der ikke er stykker af peber og løg i sovsen.

    Svar
  3. Pia Nielsen

    februar 24, 2023 at 7:14 pm

    Den er da bare super, super god:-)

    Svar
  4. Mette Larsen

    oktober 14, 2022 at 3:16 pm

    Jeg skal til at lave peber sovs. Jeg kunne ikke få tørre grønne peberkorn, så jeg købte syltede grønne peberkorn. Er mængden stadig 50 gr?
    På forhånd tak.
    Mvh Mette

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      oktober 14, 2022 at 3:53 pm

      Hej Mette
      Det er præcist de syltede peberkorn du skal bruge. Så alt er godt 🙂
      God fornøjelse.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  5. John Johansen

    oktober 25, 2020 at 4:30 am

    Hej! 🙂

    Er "1 sjat" ikke officielt omkring 1-2 dl?
    😎

    Svar
  6. Ek

    februar 08, 2020 at 6:36 pm

    Hej. Vil også gerne lave din pebersovs men er lidt i tvivl om hvilke peber du bruger
    Kan se de fåes i eddikelage og i saltlage og kan ikke ud fra billedet tyde hvilken det er, tænker det er eddikelage, men vil gerne være helt sikker
    Hilsen EK

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      februar 09, 2020 at 7:03 am

      Hej EK
      Det er nemlig lige præcist i eddikelage, som fungerer godt til pebersovsen. Så køb endelig dem. De fås både på dåse og i glas 🙂
      De bedste hilsner
      Holger

      Svar
  7. Malou

    november 15, 2019 at 10:30 am

    Hej Holger
    Jeg vil gerne lave denne sovs til min fødselsdag hvor vi bliver 40 mennesker. Da jeg gerne vil forberede så meget som muligt inden ville jeg høre om man kunne forberede sovsen og så fryse den indtil den skal bruges? Og eventuelt vente med at piske smøren i indtil lige inden? På forhånd tak for svar
    Mvh. Malou

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      november 15, 2019 at 1:43 pm

      Hej Malou
      Det lyder hyggeligt 🙂
      Jo, som sådan kan pebersovs godt fryses ned, men fordi der er fløde i den, kan du risikere den skiller lidt.
      Jeg ville lave sovsen, stille den på køl eller et køligt sted, og så blot varme den lige før brug. Og vente med at tilsætte fløde og smør til du opvarmer sovsen igen. Altså lige inden servering.
      Håber det hjælper dig - og ellers rigtig god fest 🙂
      De bedste hilsner
      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Forsiden lige nu

vegetar kødsovs uden kød
Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød→ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta→ Se opskriften
torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
Billede resultat for jordbær parfait
Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine→ Se opskriften
Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required