Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Sovs og sauce › Pebersovs

Pebersovs (lavet fra bunden med grønne peberkorn)

billede med pebersovs
4.6 fra 58 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
201
SHARES
FacebookMessenger201PinterestEmailSMS
Indhold
  • Nem pebersovs opskrift
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på nem pebersovs
  • Servering
  • Kommentarer

Nem pebersovs opskrift

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.6 fra 58 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 5 minutter min
Tilb. tid: 10 minutter min
Samlet tid: 15 minutter min
Min bedste opskrift på pebersovs, der laves fra bunden med bla. grønne peberkorn. Pebersaucen er nem at lave og passer perfekt til oksekød.
Antal: 4 personer
Ret: Sovs
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 2 skalotteløg
  • olivenolie
  • 50 g peberkorn syltede grønne
  • 2 tsk sennep
  • 7 dl oksebouillon eller fond
  • 0,5 dl whisky
  • 1 dl fløde
  • 100 g smør

Fremgangsmåde

  1. Skalotteløg hakkes fint og svitses ved middel varme en god sjat olie. Lad løgene blive bløde uden at tage farve, hvilket tager cirka tre minutter.
  2. Skyl de syltede grønne peberkorn i en sigte og kom dem ved. Cirka en fjerdedel knuses dog eventuelt med en ske inden de kommes i, hvilket giver din pebersovs en endnu mere stærk smag af peber.
  3. Kom så sennep og oksefond ved og lad det koge ind til cirka den halve mængde.
  4. Tilsæt så whisky og fløde og kog et minut mere.
  5. Tag gryden af varmen, og pisk 100 gram koldt smør i tern i den færdige pebersovs, hvorefter den smages til med sukker, salt og peber.

Næringsindhold

Kalorier397kcalKulhydrater11gProtein3gFedt37gMættet fedt20gFlerumættet fedt2gEnkelumættet fedt13gTransfedt1gKolesterol82mgNatrium207mgKalium243mgKostfibre4gSukker2gVitamin A1063IUVitamin C1mgCalcium84mgJern1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på nem pebersovs

Pebersovs er en klassisk sovs med grønne peberkorn, og den har en vis styrke og kradshed, der passer perfekt til alle former for oksekød.

Sovsen er nem at lave, og den smager fremragende til virkelig mange kødretter.

Opskriften giver sovs til fire personer.

Se også mine opskrifter på:

  • Madagaskar pebersauce
  • Oksemedaljon med pebersovs
  • Steaksovs
  • Opbagt sovs

Servering

Den færdige pebersovs serveres straks.

Pebersovsen kan blandt andet serveres til følgende retter:

Roastbeef

Oksefilet

Culotte

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Jens skriver

    oktober 07, 2023 at 3:34 pm

    Hvilken sennep?

    Svar
  2. Vaso skriver

    marts 23, 2023 at 8:00 pm

    Jeg vil prøve at lave pebersovsen, skal den blendes inden man kommer fløde og smør i, så der ikke er stykker af peber og løg i sovsen.

    Svar
  3. Pia Nielsen skriver

    februar 24, 2023 at 7:14 pm

    Den er da bare super, super god:-)

    Svar
  4. Mette Larsen skriver

    oktober 14, 2022 at 3:16 pm

    Jeg skal til at lave peber sovs. Jeg kunne ikke få tørre grønne peberkorn, så jeg købte syltede grønne peberkorn. Er mængden stadig 50 gr?
    På forhånd tak.
    Mvh Mette

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      oktober 14, 2022 at 3:53 pm

      Hej Mette
      Det er præcist de syltede peberkorn du skal bruge. Så alt er godt 🙂
      God fornøjelse.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  5. John Johansen skriver

    oktober 25, 2020 at 4:30 am

    Hej! 🙂

    Er "1 sjat" ikke officielt omkring 1-2 dl?
    😎

    Svar
  6. Ek skriver

    februar 08, 2020 at 6:36 pm

    Hej. Vil også gerne lave din pebersovs men er lidt i tvivl om hvilke peber du bruger
    Kan se de fåes i eddikelage og i saltlage og kan ikke ud fra billedet tyde hvilken det er, tænker det er eddikelage, men vil gerne være helt sikker
    Hilsen EK

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      februar 09, 2020 at 7:03 am

      Hej EK
      Det er nemlig lige præcist i eddikelage, som fungerer godt til pebersovsen. Så køb endelig dem. De fås både på dåse og i glas 🙂
      De bedste hilsner
      Holger

      Svar
  7. Malou skriver

    november 15, 2019 at 10:30 am

    Hej Holger
    Jeg vil gerne lave denne sovs til min fødselsdag hvor vi bliver 40 mennesker. Da jeg gerne vil forberede så meget som muligt inden ville jeg høre om man kunne forberede sovsen og så fryse den indtil den skal bruges? Og eventuelt vente med at piske smøren i indtil lige inden? På forhånd tak for svar
    Mvh. Malou

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      november 15, 2019 at 1:43 pm

      Hej Malou
      Det lyder hyggeligt 🙂
      Jo, som sådan kan pebersovs godt fryses ned, men fordi der er fløde i den, kan du risikere den skiller lidt.
      Jeg ville lave sovsen, stille den på køl eller et køligt sted, og så blot varme den lige før brug. Og vente med at tilsætte fløde og smør til du opvarmer sovsen igen. Altså lige inden servering.
      Håber det hjælper dig - og ellers rigtig god fest 🙂
      De bedste hilsner
      Holger

      Svar

Mere inspiration

  • billede med peberrodscreme peberodsdressing
    Peberrodscreme (den bedste opskrift på peberrodsdressing)
  • billede med sauce jus
    Sauce jus (nem opskrift på den klassiske au jus)
  • billede med pisket smør
    Pisket smør (sådan laver du luftigt smør som på restaurant)
  • billede med peberrodssauce
    Peberrodssauce (nem opskrift på sovs med peberrod)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required