• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Patatas Bravas - lækre tapaskartofler

Patatas Bravas - lækre tapaskartofler

Patatas Bravas
4.8 fra 6 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
18
SHARES
FacebookMessenger18PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  23. februar 2024 - Udgivet:  20. februar 2022

Patatas Bravas er en lækker spansk tapas-anretning, der består af stegte, sprøde kartofler vendt med en krydret paprika-tomatsovs.

Patatas Bravas er en klassiker i det spanske køkken, ordet betyder krydrede kartofler, og det er, hvad det er: Ristede, sprøde kartoffeltern serveres med en skøn paprika-tomatsovs.

Det er enkelt, og det er godt. Server retten med en masse andre tapas-retter, eller brug den som tilbehør.

Uanset, hvad du vælger, så kan jeg garantere for, at den vækker glæde. Og mange vil nok sende en tanke til deres ferie i Spanien, når de smager den.

Opskrift på spanske Patatas Bravas

Patatas Bravas
Karen SenecaKaren Seneca

Patatas Brava

4.84 fra 6 stemmer
Patatas Brava er en lækker spansk tapas-anretning, der består af stegte, sprøde kartofler vendt med en stærk paprika-tomatsovs.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Samlet tid 40 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Tilbehør
Køkken: Spansk
Kalorier: 344
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

Kartofler
  • 4 bagekartofler - i store tern
  • 0,5 dl olivenolie
  • 2 tsk paprika
  • 1 tsk salt
Tomatsovs
  • 1 løg - hakket
  • 3 fed hvidløg - finthakket
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 dåse flåede tomater
  • 1-2 dl hønsebouillon
  • 0,5 tsk chiliflager
  • 1 tsk sød paprika
  • 1 tsk røget paprika
  • 1 tsk sukker
  • 1-2 spsk hvidvinseddike
  • salt og friskkværnet peber
Til serveringen
  • chilimayonnaise
  • persille - hakket

Fremgangsmåde
 

Stegte kartofler
  1. Skræl bagekartoflerne og skær dem i store tern.
  2. Kog dem i syv minutter, hæld dem i et dørslag og lad dem dryppe af. Kom dem derefter i køleskabet, imens du tilbereder tomatsovsen.
  3. Når kartoffelternene er kølet lidt ned, skal de steges i rigelig olivenolie på en pande. Skru op for medium til høj varme, kom kartoflerne på panden med den opvarmede olie og steg dem, til de er sprøde.
  4. De sidste fem minutter drysser du salt og paprika ud over kartoflerne og rører rundt.
Tomatsovs
  1. Hak løg og hvidløgsfed.
  2. Varm olie i en gryde og steg løg, til de er klare. Tilsæt nu chiliflager, hvidløg og de to slags paprika. Rør rundt og steg det hele et par minutter til.
  3. Tilsæt en dåse flåede tomater, 1-2 dl. hønsebouillon samt sukker, og lad saucen simre i 20 minutter, imens du steger kartoflerne.
  4. Smag til med eddike, salt og peber. Eventuelt også lidt citronsaft. Og blend nu sovsen hurtigt.
Servering
  1. Kom de sprøde kartofler i et fad eller en flad skål, hæld noget af tomatsovsen ud over. Dryp lidt chilimayonnaise henover og drys til sidst med lidt hakket persille. Nu er dine Patatas Bravas klar til servering.

Næringsindhold

Kalorier: 344kcalKulhydrater: 46gProtein: 6gFedt: 17gMættet fedt: 2gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 12gNatrium: 1429mgKalium: 1165mgKostfibre: 7gSukker: 6gVitamin A: 707IUVitamin C: 54mgCalcium: 71mgJern: 3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tip

Du kan vælge at krydre saucen til Patatas Bravas mere, så der kommer fuld smæk på smagen. Hæld for eksempel tabasco eller en stærk chilisauce i saucen, før den simrer.

Jeg må sige, at jeg er rundhåndet med olien til netop denne ret, da det ikke dur, at kartoflerne hænger fast i panden.

Du kan selvfølgelig bruge mindre olie, men det gør det lidt sværere at få en sprød skorpe.

Se andre spanske tapas-retter:

Dadler i bacon

Chorizo i rødvin

Gambas al Ajillo - rejer i hvidløgsolie'

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Anders Jensen

    august 20, 2024 at 5:34 pm

    Kartoflerne skal være HELT kolde for at få et godt resultat.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Forsiden lige nu

Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften
billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required