Pastasalat med pesto, når den er bedst. Prøv denne lækre opskrift til den perfekte frokost eller som tilbehør til aftensmaden.
Pastasalat med pesto er en absolut klassiker herhjemme, og det har den faktisk været, siden jeg var barn. Det er der en grund til, og det er dens exceptionelle lækre smag
Og så er den nem at lave samt fuld af både kostfibre og vitaminer. Jeg laver normalt denne her pastasalat til frokost, da den er let at tage med på arbejde, skole eller til en picnic. Men den kan bestemt også spises som aftensmad.
I min opskrift bruger jeg fuldkornspasta, da jeg personligt synes, at det smager rigtig godt, og så er fuldkorn selvfølgelig en sundheds-bonus.
Dog kan man sagtens bruge almindelig pasta. Ideen med denne ret er, at den skal være lækker og let at lave, så hvis du har hvid pasta i skabet, så brug det.
Du bestemmer selv
Det samme gælder med grønsagerne. I opskriften har jeg listet mine favoritkombination, men man kan vælge alle mulige andre slags grønsager.
Hvis du vil være ekstra sund og have en endnu mere mættende pastasalat med pesto, så er det superlækkert at tilføje kikærter eller bønner.
Man kan vælge at lave pestoen på forskud, dette ville gøre retten hurtig at lave. Så kan man snildt lige bikse resten sammen, før man tager hjemmefra. Mulighederne med denne opskrift er uendelige.
Opskrift på pastasalat med pesto
Pastasalat med pesto og avocado - vegetarisk
Ingredienser
Pesto
- 50 g basilikumsblade
- 1 spsk pinjekerner
- 1 fed hvidløg
- 50 g parmesan
- 0.5 tsk salt
- 1 dl olivenolie
- 2 spsk citronsaft
Pastasalat
- 250 g fuldkornspasta
- 200 g cherrytomater
- 2 håndfulde rucola
- 0.5 dl grønne oliven
- 1 stk avocado
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Start med at tage en pande og tilføj pinjekernerne, lad dem ristes i et par minutter, til de får en gylden farve.
- I en blender tilføjer du basilikum, parmesan, ristet pinjekerner, hvidløg, salt, olivenolie og citronsaft og blender det godt sammen.
- Smag pestoen til med salt og eventuelt mere citronsaft. Stil den til side.
- Tag en stor gryde lad vand og salt koge. Når vandet koger, tilføjes fuldkorspastaen og temperaturen skrues ned på mellem til høj varme. Lad pastaen koge i 10 minutter.
- Si nu vandet fra pastaen og stil dem på køl. Imens kan du forberede grønsagerne.
- Skær cherrytomaterne i halve, snit rucola, skær avocadoen i tern og vend det derefter sammen med oliven, pasta og pesto.
- Lad pastasalaten køle helt ned, og så er den klar til servering.
Få tilsendt opskriften på mail
Se også vores andre italienske opskrifter:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: