Pastaret med champignon er en lækker og hurtig ret. Med denne opskrift laves pastaretten nemt med ristet bacon og en himmelsk flødesovs.
Pastaret med champignon er en klassisk ret fra det italienske køkken, som ikke tager mange minutter at lave.
Champignon giver, sammen med flødesovsen, pastaretten en virkelig god smag, og så er det altså en middagsret, som du kan lave på under en halv time.
Mængden af både champignon og bacon kan justeres som du synes, og her har jeg anvendt pastaskruer, men andre slags pasta kan også bruges.
Opskriften på pasta med champignon er beregnet til fire personer.
Opskrift på pasta med champignon
Pastaret med champignon, bacon og flødesovs
Ingredienser
- 250 gram champignon - i skiver
- Lidt olivenolie
- 300 gram bacon - i tern
- 1 stort rødløg - finthakket
- 3 fed hvidløg - finthakket
- 1 teske oregano - tørret
- 1 teske timian - tørret
- 1 teske basilikum - tørret
- 4 deciliter fløde - kan erstattes med madlavningsfløde
- 400 gram pasta - evt. pastarør eller skruer
- 1 citron - lidt friskpresset citronsaft
- 75 gram rucola
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Steg champignon godt i lidt olie på en varm pande, så skiverne får en god farve og kommer til at afgive masser af smag. Tages til side.
- Sæt pasta over i saltet vand, og kog pastaen næsten mør. Den må gerne have et lille bid.
- Kom bacontern på panden steg baconen næsten sprød.
- Tilsæt løg og hvidløg, og lad det sautere med et minuts tid. Kom også lidt tørret oregano, timian og basilikum ved. Vend rundt.
- Kom de stegte champignon tilbage på panden sammen med fløde. Lad det creme lidt ind.
- Vend så pasta i, og varm din pastaret med champignon og flødesovs igennem. Ønskes mere flødesovs, ja så tilsætter blot lidt mere fløde. Eller evt. lidt kogevand fra pastaen.
- Vend 2-3 håndfulde rucola i, og smag til med lidt friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Video
Noter
Den færdige pasta med champignon, bacon og flødesovs serveres straks, gerne med lidt hakket persille på toppen.
Nydes med et godt stykke brød til.
Se også disse opskrifter med pasta:
Del dine ideer og tanker med os andre her: