Pastaret med champignon er en lækker og hurtig ret. Med denne opskrift laves pastaretten nemt med ristet bacon og en himmelsk flødesovs.
Pastaret med champignon er en klassisk ret fra det italienske køkken, som ikke tager mange minutter at lave.
Champignon giver, sammen med flødesovsen, pastaretten en virkelig god smag, og så er det altså en middagsret, som du kan lave på under en halv time.
Mængden af både champignon og bacon kan justeres som du synes, og her har jeg anvendt pastaskruer, men andre slags pasta kan også bruges.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på pasta med champignon
Pastaret med champignon, bacon og flødesovs
Tryk på antal stjerner for at bedømme
UDSKRIV PINTERESTIngredienser
- 300 gram bacon i tern
- 1 stort rødløg finthakket
- 3 fed hvidløg finthakket
- 250 gram champignon i skiver
- 4 deciliter fløde kan erstattes med madlavningsfløde
- 1 spiseskefuld kalvefond koncentreret fond fra flaske
- 1 potte basilikum
- 1 citron lidt friskpresset citronsaft
- salt og friskkværnet peber
- 1 potte persille til pynt
- 400 gram pasta gerne pastaskruer, så flødesovsen smyge sig om pastaen
Sådan gør du
- Sæt pasta over i saltet vand, og kog pastaen næsten mør. Den må gerne have et lille bid.
- Kom bacontern på en kold pande, skru op til en god varme og steg baconen næsten sprød.
- Tilsæt løg og hvidløg, og lad det sautere med et minuts tid. Tag det til side.
- Steg så champignon godt på den varme pande, så skiverne får en god farve og kommer til at afgive masser af smag.
- Kom bacon, løg og hvidløg tilbage på panden sammen med fløde og kalvefond. Lad det creme lidt ind.
- Vend et par håndfulde hakket basilikum i, og smag til med lidt friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber.
- Vend så pasta i, og varm din pastaret med champignon og flødesovs igennem. Ønskes mere flødesovs, ja så tilsætter blot lidt mere fløde.
Tips
Den færdige pastaret med champignon, bacon og flødesovs serveres straks, gerne med lidt hakket persille på toppen.
Nydes med et godt stykke brød til.
Se også disse opskrifter med pasta:
Alt i en gryde med pasta bolognese (nem hevrdagsmad)
Skriv din mening