Min favorit pasta opskrift, der er præcis så simpel som italienerne laver den. Bacon steges med tomat, fløde tilsættes, og til sidst vendes pasta i.
Her er en virkelig skøn pasta opskrift med tomatflødesovs, som smager så englene synger. Og så er den altså utrolig nem at tilberede.
Jeg har brugt en dåse med cherrytomater, fordi jeg synes det er pænt med stykker af tomat i sovsen. Også selvom tomaterne koger lidt ud.
Du kan selvfølgelig også bruge en dåse flåede tomater, som du skærer i mindre stykker. Eller eventuelt en dåse hakkede tomater.
Når baconen er næsten stegt sprød, skal du tilsætte lidt chili. Du kan både bruge frisk og tørret chili, og mængden afhænger selvfølgelig af hvor stærk du ønsker retten.
Så vær lidt forsigtig og smag eventuelt pastaretten til med chili til sidst.
Opskriften er til fire personer.
Til denne pasta opskrift med tomatflødesovs skal du bruge:
100 gram bacon i tern
Lidt frisk eller tørret chili
1 teskefuld tørret oregano
1 dåse cherrytomater
2 deciliter fløde
300 gram pasta - gerne pastapenne
Salt og friskkværnet peber
Persille til pynt
-> SE OGSÅ hvordan du laver den bedste lasagne
Sådan laver du den lækre pasta opskrift med tomatflødesovs:
- Varm lidt olivenolie op i en tykbundet gryde, og svits nu bacontern næsten sprøde ved middel varme. Pas på med varmen, så du ikke brænder baconternene for meget.
- Kom lidt chili ved, og du kan enten tilsætte lidt frisk chili eller den tørrede udgave. Tilsæt ikke for meget, for du kan altid justere styrken til sidst.
- Kom så cherrytomaterne fra dåsen i, og skyl gerne lige dåsen af med lidt vand som også tilsættes. Drys en teskefuld tørret oregano i, og lad det nu småkoge under låg i 20 minutter. Rør lidt i den undervejs.
- Kog pastaen som anvist på pakken, og det sker i letsaltet vand. Men pas på med ikke at overkoge pastaen, for den skal altså have en smule bid. Husk på at den også trækker nogle minutter i tomatflødesovsen.
- Imens tilsættes fløden til tomatsovsen, og det koger nu videre i fem minutter. Smag til med salt og peber.
- Hæld vandet fra pastaen, og vend den rundt i tomatflødesovsen.
Anret i den færdige pasaret i lune og dybe tallerkner og drys med lidt friskklippet persille.
-> SERVERES med et stykke nybagt ciabattabrød (og det er virkelig nemt at lave)
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: