• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Pasta med oksestrimler (langtidstegt oksekød med chili)

Pasta med oksestrimler (langtidstegt oksekød med chili)

billederesultat for pasta med oksestrimler

Opdateret:  20. juni 2024 - Udgivet:  31. oktober 2018

Del gerne:
129
SHARES
FacebookMessenger129PinterestEmailSMS

En god og nem opskrift på pasta med oksestrimler. Oksekødet steges ved lav varme i ovnen, og vendes derefter med pasta, chili og andet godt.

Her er en dejlig opskrift på lækker italiensk mad, hvor du laver pasta med oksestrimler.

Oksekødet steges først mørt i ovnen, inden det vendes med blandt andet pasta.

Det er en simpel ret, men den smager virkelig godt.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Til pasta med oksestrimler bruges

400 gram oksekød i strimler (som man bruger til bøf stroganoff)
400 gram bredbåndet pasta
2-3 små skalotteløg
2-3 fed hvidløg
3 stængler bladselleri
8 San Marzano tomater (eller andre små tomater)
1 lille håndfuld friskplukket basilikum
1 teskefuld paprika
En halv teskefuld tørret chili (eller 1-2 friske røde chili)
1 teskefuld salt
Friskkværnet peber
1 deciliter oksefond

Sådan laver man pasta med oksestrimler

  1. Dup oksestrimlerne tørre med et stykke køkkenrulle, og læg dem i et ildfast fad.
  2. Krydr med paprika, salt og chili. Jeg har angivet en mængde chili her, som gør pastaretten tilpas kraftig, men uden at flå ørerne af hovedet. Du kan jo selv justere, hvis du ønsker mere eller mindre chilismag 🙂
  3. Steg nu oksekødet i 45 minutter ved 100 grader varmluft i ovnen.
  4. Varm lidt olivenolie i en stor pande eller stor gryde, og kom det ovnstegte oksekød i. Rist kødet af ved en god varme. Med denne metode får du en både sprød og mør oksekød til pastaen.
  5. Hak skalotteløg og hvidløg fint, og dem ved.
  6. Tilsvarende skærer du bladselleri i tynde skiver, og kommer i gryden.
  7. Lad det svitse et par minutter ved middel varme, men uden det tager farve.
  8. Kog pastaen al dente, altså med bid, i letsaltet vand, og kom lidt koldt vand i gryden, så du straks standser kogningen. Lad det stå.
  9. Kom oksefond i gryden eller panden med kød og det andet, og vend pastaen i. Fisk bare pastaen over med en tang, og der må gerne være en smule pastavand ved. Det gør ingenting.
  10. Skær tomaterne i kvarte, og vend dem i pastaretten. Smag til med salt og friskkværnet peber, og lad pastaen stå ved svag varme i et par minutter, så den samler smag.

Anret den i et fad eller en skål, og pynt din pasta med oksestrimler med friske basilikumsblade.

Server eventuelt med en let salat med hjertesalt, der vendes med kvarte små tomater og lidt citronsaft.

Og selvfølgelig gerne med et stykke hvidløgsflutes eller focaccia til.

Dessert? Selvfølgelig en hjemmelavet panna cotta.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med kager der kan bages dagen før.

Kollegakage: Nemme kager du kan bage dagen før

Billede med stegt hornfisk.

Stegt hornfisk i ovn, på pande eller grill

Uge21-bedstevinkøbMV

Ugens vine, uge 21: 20 vinkøb til en fest på budget

bilelde med dansk mad krebinetter

Dansk mad: Opskrifter på mad fra det danske køkken

Billede til rødtunge med svampestuvning.

Rødtunge med svampestuvning og ristede kartofler

Ugens madplan uge 21

Ugens madplan uge 21 med skøn aftensmad til hele ugen

Forsiden lige nu

hurtig aftensmad
Hurtig aftensmad - prøv disse 10 hurtige retter→ Se opskriften
sommerfuglepasta med hakket kylling og tomater
Sommerfuglepasta med hakket kylling og tomater→ Se opskriften
billede til ærtesalat med spidskål
Nem og sund ærtesalat med spidskål og agurk→ Se opskriften
Den lækre sommerkage laves på en bund af vandbakkelser, og derefter pyntes med jordbærmarmelade, flødeskum, friske jordbær og chokolade. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Sommerkage (nem opskrift med jordbær og flødeskum)→ Se opskriften
billederesultat for skyrboller proteinboller
Skyrboller - opskrift på nemme og glutenfrie proteinboller med skyr→ Se opskriften
grøn aftensmad
Grøn aftensmad - opskrifter på udvalgte grønne retter→ Se opskriften
billede til kyllingelår med kikærter og aubergine i tomat
Kyllingelår med kikærter og aubergine i tomat - nem opskrift→ Se opskriften
Jordbærmad på grovbolle
Jordbærmad - smagen af dansk sol og sommer→ Se opskriften
stegt spinat
Stegt spinat→ Se opskriften
billede med fransk bondebrød
Fransk bondebrød→ Se opskriften
Billede med kyllingegyros.
Nem kyllingegyros med bulgur og spidskål→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
Som medlem slipper du for reklamer, og du kan gemme og printe opskrifter. Så vær med nu i Danmarks store fællesskab om mad. På forhånd tak.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her