• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside

Frisk pasta med laks og spinat på 20 min.

billederesultat for pasta med laks og spinat
Frisk pasta med laks og spinat er en lækker hverdagsret, der kan tilberedes på 25 minutter. Laksen steges i ovnen, og imens kan du lave pastadelen. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  27. april 2021 - Udgivet:  27. april 2021

Del gerne:
192
SHARES
FacebookMessenger192PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Min opskrift på frisk pasta med laks og spinat, som du nemt kan lave på 20 min. Laksen steges i ovnen, mens du laver pastaretten færdig.
  2. Opskrift på pasta med laks og spinat
  3. Frisk pasta med laks og spinat på 20 min.
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tips
  8. Laks en papilotte
  9. Laks med porrer og spidskål
  10. Ovnbagt laks - laks i ovn
4.8 fra 17 stemmer
Gå til opskrift

Min opskrift på frisk pasta med laks og spinat, som du nemt kan lave på 20 min. Laksen steges i ovnen, mens du laver pastaretten færdig.

Pasta med laks og spinat er en sikker vinder hos de fleste, og det er en god måde at spise mere fisk på.

Her har jeg anvendt en hel side laks, som skal krydres og bages cirka 20 minutter i ovnen. Du kan selvfølgelig også anvende almindelige lakseportioner.

Der er også masser af spinat og ærter i opskriften, og så har jeg her lavet pasta med laks og spinat med frisk pasta. En tørret pasta er naturligvis også fin.

Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer.

Opskrift på pasta med laks og spinat

billederesultat for pasta med laks og spinat

Frisk pasta med laks og spinat på 20 min.

Min opskrift på frisk pasta med laks og spinat, som du nemt kan lave på 20 min. Laksen steges i ovnen mens du laver pastaretten færdig.
Bedømmelse
4.8 fra 17 stemmer
RetFisk
Arbejdstid: 10 minutter minutter
Tilberedning: 20 minutter minutter
Samlet tid: 30 minutter minutter
Antal 4
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

Laks

  • 1 side laks - ca. 700 gram
  • olivenolie
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk hvidløgspulver
  • 1 tsk paprika
  • friskkværnet peber

Øvrig

  • 1 stort rødløg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 rød peberfrugt
  • 200 g ærter
  • 200 g spinat - frisk
  • 5 dl madlavningsfløde
  • 500 g pasta - frisk
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  • Læg den hele lakseside på en bageplade med bagepapir, og smør den med olivenolie. Krydr med salt, hvidløgspulver, paprika og peber. Stil laksen i ovnen, hvor den skal have 20 minutter. Ikke mere.
  • Hak rødløg og hvidløgsfed fint, og skær peberfrugten i små tern. Varm en stor pande op og sauter løg, hvidløg og peberfrugt i en god sjat olivenolie i et par minutter ved middel varme.
  • Ærter tilsættes, og det kan sagtens være frosne ærter.
  • Kom også spinat ved og lad den gradvist falde sammen. 200 gram spinat ser ud af meget, men det svinder ind til næsten ingenting.
  • Hæld så madlavningsfløde ved , og smag til med salt og peber. Lad det simre mens du koger pastaen.
  • Pasta koges i letsaltet vand som anvist på pakken. Frisk pasta har en meget kort kogetid.
  • Tag nu pastaen over i panden til flødesovs og grøntsager, og der må gerne følge lidt pastavand med. Faktisk skal du måske endda tilsætte lidt ekstra pastavand, så din pasta med laks og spinat får den rette og cremede konsistens.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
200
% Daglig værdi*
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Server frisk pasta med laks og spinat hver for sig, eller bland det sammen.

Du kan stille panden med pasta og grøntsager på bordet, og stille den hele side laks ved siden af.

Eller dele laksen i mindre stykker, som vendes forsigtigt sammen med pastaen.

Jeg foretrækker dog den første model, men det er op til dig.

Se også mine opskrifter på:

Laks en papilotte

4.9 fra 11 stemmer
En opskrift på laks en papilotte, og bag det fine navn gemmer sig laks, der pakkes ind i bagepapir sammen med grøntsager og bages i ovnen.
Gå til opskrift
billederesultat for laks en papilotte

Laks med porrer og spidskål

4.7 fra 217 stemmer
Laks med porrer er en af de mest populære retter med fisk. Her med spidskål og gulerødder. Retten laves i fad, der stilles i ovnen i 25 min.
Gå til opskrift
laks med porrer i fad

Ovnbagt laks - laks i ovn

4.7 fra 214 stemmer
Ovnbagt laks er lækker mad i ovn, og her er den korrekte stegetid for laksesteaks og laks i ovn. Laksen krydres med paprika og er nem at lave.
Gå til opskrift
billede med laks i ovn og ovnbagt laks
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Laerke

    april 28, 2022 at 12:08 pm

    Dette er en af mine yndlingsopskrifter, som jeg altid laver med meget kærlighed. Kombinationerne er bare perfekte sammen.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      april 28, 2022 at 2:50 pm

      Tusind tak, Lærke - hvor er det dejligt at høre. Jeg er også ret vild med den 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Lena

    april 20, 2022 at 7:03 pm

    Det var dog en herlig ret.
    Og det selvom jeg brugte frossen spinat og jævnede sovsen med en jævning af mælk og mel.
    Helt klart en ret vi vil lave igen.
    Vi brugte kun 300 gr pasta, og det var rigeligt.
    Go’ opskrift
    Hilsen Lena

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Gør noget godt for dig selv - bliv medlem af Madens Verden nu
Det er billigere end du tror.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required