Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Pasta med kødsovs

Pasta med kødsovs (nem opskrift på spaghetti bolognese)

billede med pasta med kødsovs
4.8 fra 138 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
319
SHARES
FacebookMessenger319PinterestEmailSMS
Indhold
  • Pasta med kødsovs
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på pasta med kødsovs
  • Billeder
  • Servering
  • Brun kødet grundigt
  • Bolognese uden tomater
  • FAQ
  • Kommentarer

Pasta med kødsovs

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.8 fra 138 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 45 minutter min
Samlet tid: 1 time t
Opskrift på pasta med kødsovs, der er en af de mest populære retter i Danmark. En klassisk spaghetti bolognese til både børn og voksne.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Italiensk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 500 g hakket oksekød med 8-12 procent fedt
  • 1 løg finthakket
  • 4 fed hvidløg finthakket
  • 4 gulerødder i mindre stykker
  • 4 stængler bladselleri i mindre stykker
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 1 spsk tomatpasta
  • 1 dåse vand
  • 1 bouillonterning
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk basilikum
  • salt og friskkværnet peber
  • citronsaft friskpresset
  • 500 g pasta

Fremgangsmåde

  1. Varm en stegegryde godt op (eller brug en stor stegepande). Når gryden er godt varm, kommes det 500 g hakket oksekød i og brunes grundigt. Det kan tage op mod ti minutter. Du kan også brune kødet i flere omgange.
  2. Læg det færdigbrunede oksekød til side, skru lidt ned for varmen og kom lidt olie i.
  3. 1 løg og 4 fed hvidløg hakkets fint og sauteres uden at tage farve. Kom oksekødet tilbage i gryden og vend det rundt.
  4. Skær 4 gulerødder og 4 stængler bladselleri i tynde skiver og kom dem ved. Vend rundt og lad det sautere et minut mere.
  5. Tilsæt så 2 dåser hakkede tomater og 1 spsk tomatpasta. Kom også 1 dåse vand i gryden sammen med 1 bouillonterning, 1 tsk oregano, 1 tsk basilikum salt og friskkværnet peber.
  6. Lad kødsovsen koge op, læg låg på og nu skal den simre i mindst 45 minutter. Den må gerne koge endnu længere, og den klarer sagtens fire timer. Du skal lige røre i den nogle gange undervejs, og giv den altså mindst 45 minutter.
  7. Til sidst smages til med friskpresset citronsaft, salt og peber, og du kan eventuelt også koge kødsovsen lidt mere ind, hvis du vil have en endnu kraftigere smag. En kødsovs kan i øvrigt med fordel rundes af med lidt mælk eller fløde.
  8. Kog 500 g pasta som anvist på pakken, og lad den dryppe af. Husk at pasta skal være al dente og ikke udkogt.

Næringsindhold

Kalorier431kcalKulhydrater26gProtein26gFedt26gMættet fedt10gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt11gTransfedt2gKolesterol89mgNatrium1286mgKalium1386mgKostfibre7gSukker14gVitamin A11068IUVitamin C40mgCalcium144mgJern6mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video til opskriften

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på pasta med kødsovs

Pasta med kødsovs er blevet en evergreen i de danske køkkener, og faktisk så meget at den næsten er blevet en dansk nationalret.

Selvom den oprindelige udgave selvfølgelig er den klassiske kødsovs fra Italien, der findes i et utal af lokale udgaver. Tænk bare på en spaghetti bolognese eller en ragu fra Napoli. Og der er mange flere lokale variationer med hver sit særpræg og smag.

Opskriften her er beregnet til fire personer som aftensmad, og i den overskuelige video kan du se, hvordan du nemt laver retten. Rester kan sagtens fryses ned.

Andre populære opskrifter:

  • Verdens bedste italienske kødsovs
  • Lasagne bolognese med kødsovs og bechamel
  • Hjemmelavet pasta med eller uden pastamaskine
  • Pasta Napoletana - klassisk Spaghetti Napoli
  • Spaghetti Carbonara - nem opskrift på pasta carbonara
  • Cacio e Pepe - klassisk italiensk pasta med ost og peber

Billeder

Her får du nogle billeder fra madlavningen:

kom masser af grøntsager i kødsovsen
til kødsovs steges hakket oksekød godt af
kødsovsen laves med oregano
den færdige kødsovs til pasta

Servering

Anret med pasta og den lækre kødsovs, og server eventuelt en god tomatsalat til.

Et stykke ciabattabrød passer også fremragende til retten. Brug søgefeltet øverst på siden og find opskriften på brødet.

Brun kødet grundigt

Noget af det vigtigste ved en god kødsovs er, at du husker at brune kødet godt af. Og det er altså ikke nok, at kødet blot skifter farve til en mere grå kulør.

Nej, kødet skal virkelig brunes ved høj varme, og du kan med fordel brune lidt hakket oksekød ad gangen.

Det tager op mod 10 minutter at brune kødet tilstrækkeligt, men så får du altså også den der helt rigtige smag i din kødsovs. Så det er bestemt tiden værd.

Bolognese uden tomater

Hvid bolognese er en kødsovs med oksekød men uden tomater. Retten serveres med pasta og parmesan som en klassisk, italiensk bolognese. Du finder opskriften på hvid bolognese uden tomater her.

FAQ

Hvem opfandt spaghetti bolognese?

Spaghetti bolognese - og dermed den danske pasta med kødsovs - stammer fra den italienske by Bologna. Deraf bolognese. Den første egentlige opskrift er fra 1700-tallet, så det er en ældre sag. I Bologna ville man dog aldrig servere ragù med spaghetti - det anses som en turistting.

Hvor længe kan kødsovs opbevares på køl?

Rester af kødsovsen sættes hurtigt i køleskabet, hvor den holde sig i op til 3 dage.

Kan man bruge fløde til pasta med kødsovs?

Ja, det kan du sagtens. Jeg gør det aldrig, men fløden vil gøre kødsovsen mere cremet i smag og konsistens.

Kan man fryse pasta med kødsovs?

Pasta med kødsovs kan sagtens fryses. Du kan fryse det hver sig, men også sammen. Så lav gerne en stor portion og du har altid nem aftensmad i huset.

Kan man komme spidskål i en kødsovs?

Du kan sagtens tilføre spidskål til en kødsovs. Snit kålen fint og tilsæt så meget du synes. Spidskålen kan erstatte en del af de øvrige grøntsager - eller tilføres som ekstra grønt. På den måde får du endnu sundere middagsret.

Skal der mælk i en bolognese?

Ja, i den klassiske italienske version tilsættes der faktisk lidt mælk eller fløde til sidst, hvilket runder syren fra tomaterne af og giver en mildere smag.

Kan man lave kødsovs dagen før?

Ja! Faktisk smager kødsovs ofte bedre dagen efter, når smagene har sat sig.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. pia kristensen skriver

    august 19, 2024 at 8:00 pm

    Det skema med Næringsindhold er det med pasta eller kun kødsovsen

    Svar
  2. Anita skriver

    juni 05, 2024 at 3:39 pm

    Dejlig fyldig kødsovs 😋

    Svar
  3. Christian skriver

    juli 31, 2021 at 4:57 pm

    Lækker og nem velsmagende ret,det bliver ikke sidste gang.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      december 14, 2023 at 4:51 pm

      Hej Christian
      Tak for det - og godt at høre. Det er jo også en klassiker 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle
  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)
  • Billede af pasta med broccoli.
    Pasta med broccoli i cremet flødesauce

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter og modtage vort populære nyhedsbrev. Du går ikke glip af funktioner på Madens Verden.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Du kan også fortsætte gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required