Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Pasta med gorgonzolasauce, pancetta og valnødder

Pasta med gorgonzolasauce, pancetta og valnødder

Pasta med gorgonzolasauce
4.8 fra 4 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
3
SHARES
FacebookMessenger3PinterestEmailSMS

Pasta med gorgonzolasauce smager godt. Når du så også har pærer og valnødder, sprøde pancetta og spinat i saucen, er den helt i top.

Pasta med gorgonzolasauce passer sammen som hånd i en handske. Den unikke smag fra gorgonzolaen smyger sig til pasta, især hvis vi bruger skruer eller penne med riller.

Der er nemlig forskel på, hvordan pastaen samler saucen op, alt efter om du bruger lange spaghetti eller korte penne.

Da gorgonzola har en let billet smag, passer osten perfekt med frugter. Især pærer, har jeg erfaret.

Derfor er der smørstegte pærer i retten, som også indeholder ristede valnødder og frisk spinat.

Lyder det besværligt? Det er det ikke. Retten tager ca. 20 minutter at lave, og smager, som om du har været lang tid i køkkenet.

Opskrift på pasta med gorgonzolasauce

Pasta med gorgonzolasauce, pancetta og valnødder

Karen SenecaKaren Seneca
4.8 fra 4 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 5 minutter min
Tilb. tid: 15 minutter min
Samlet tid: 20 minutter min
Pasta med gorgonzolasauce smager godt. Når du så også har pærer og valnødder, sprøde pancetta og spinat i saucen, er den helt i top.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad, Pasta
Køkken: Italiensk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 400 g pasta
  • 130 g pancetta (i tern)
  • 100 g valnødder (grofthakket)
  • 3 spsk smør
  • 3 pærer (skrællede, bådformede)
  • 300 g gorgonzola (Dolce)
  • 1 dl vand
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Bring pastavand i kog. Når du har kogt pastaen, hælder du vandet fra, men beholder ca. en dl. pastavand.
  2. Steg pancetta på en varm pande. De skal ikke være mørke, blot lettere sprøde.
  3. Fjern pancettaen fra panden, tør af med køkkenrulle og rist valnødderne i ca. tre minutter. Hæld dem over i en skål.
  4. Skræl pærerne og skær dem hver især i otte både. Kom 3 spsk. smør på panden og steg pærerne i et par minutter - eller indtil de er gyldne. Hæld dem over i en skål.
  5. Nu har du stadig noget af smørret i din pande. Her kommer du gorgonzola i grove tern i sammen med vand og eventuelt en kvart bouillonterning. Rør rundt, mens osten smelter.
  6. Når osten er smeltet, hælder du lidt pastavand i lidt ad gangen, indtil du synes, at den er cremet nok.
  7. Bland pastaen i gorgonzolasaucen, tilsæt lidt salt samt friskkværnet peber.
  8. Vend valnødderne i pastablandingen inden servering.
  9. Drys øverst med pancettatern og placer pærerne på toppen.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Serveringstips og opskrifter på italiensk brød

Denne ret forvandles lynhurtigt til en vegetarret, hvis man ikke bruger den italienske bacon, pancetta.

Pancetta har en lidt anden smag end den danske bacon, men er det svært at finde, så fungerer bacon udmærket.

Du kan sagtens blive mæt af retten alene, men en frisk salat eller et stykke let, italiensk brød vil klæde serveringen.

Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning
Opskrift på verdens mest sprøde ciabattabrød. Hemmeligheden er en rimelig tynd dej, der får lov at hæve i fem timer.
Se opskriften her
Super sprøde ciabattabrød, der er klassiske madbrød fra Italien. Brødene bliver luftige og med store huller, som mange godtt kan lide ciabattabrødene. Opskirften giver disse tre lækre brød. Foto: Madensverden.dk.
Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Linda skriver

    juni 01, 2023 at 7:06 pm

    Hvad er det grønne i biledet? Basilikum? Rucola?

    Svar
    • Linda skriver

      juni 05, 2023 at 4:53 pm

      Jeg har læst beskrivelsen igen. Det grønne er spinat. Men det mangler i selve opskriften.

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af kalkun tournedos.
    Kalkun tournedos (med knust kartoffel og pebersovs)
  • Billede af vestjysk krogryde.
    Vestjysk krogryde (med peberfrugt, svinekød og masser af smag)
  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer, der støtter op om vores store madunivers.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required