Her får du en klassisk italiensk opskrift på pasta med friske tomater og grønne asparges. Som mutti laver den i Italien, og pastaretten er uden kød.
Pasta med friske tomater er en super nem og fuldstændig klassisk opskrift fra det italienske køkken.
Italienerne er super gode til at lave lækker mad uden alt for mange dikkedarer og ingredienser, og det er denne pastaret et fremragende eksempel på.
Og man får altså meget smag ud af tomater, pasta, hvidløg og asparges, samtidig med at det er en ret, der ikke tager mange minutter at lave.
Derudover er pastaretten her helt uden kød, så det er også en nem vegetarret.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på pasta med friske tomater
Ingredienser
- 500 gram San Marzano tomater
- 0,5 dl olivenolie
- 4 fed hvidløg
- 1 teske sukker
- 1 potte frisk basilikum
- 1 bundt grønne asparges
- 400 gram pasta
- salt og peber
Sådan gør du
- De små tomater skylles og halveres på langs. Hvidløgsfed pilles og skæres i tynde skiver. Det er grundingredienserne i den pasta med friske tomater.
- Varm en pande op ved en middel varme. Tilsæt en god sjat olivenolie (du skal ikke spare på olien i denne opskrift), og kom så også hvidløg ved. Lad det svitse et minuts tid, men rør rundt, da hvidløgene ikke må tage farve.
- Kom så de halverede tomater ved og lad dem stege med et par minutter, hvor de begynder at falde sammen. Husk at røre forsigtigt rundt uden at smadre tomaterne. Tilsæt også en smule sukker, der virker som smagsforstærker.
- Sæt vand med salt over i en gryde og kog pastaen al dente.
- Lad tomaterne stå og stege ved middel varme indtil pastaen er færdigkogt.
- Bræk roden af de grønne asparges og skær aspargesene i mere mundrette stykker.
- Pluk bladene af din potte basilikum og kom dem i panden sammen med det grønne asparges. Steg et minuts tid mere.
- Kom den kogte pasta over i panden (eventuelt også med en smule af kogevandet), og smag retten til med salt og friskkværnet peber.
Servering og andre opskrifter
Pastaretten serveres straks. Den er som sagt uden kød, men den kan sagtens serveres til eksempelvis et stykke stegt kyllingebryst i ovn. Du finder opskriften her:
Men pastaretten er god som en nem og lækker hovedret på dage, hvor du bare skal have et let måltid.
Serveres gerne sammen med et stykke godt brød, for eksempel mit italienske ciabattabrød.
Comments
No Comments