• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Vegetar › Pasta med friske tomater og asparges (italiensk opskrift)

Pasta med friske tomater og asparges (italiensk opskrift)

pasta med friske tomater og asparges
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
36
SHARES
FacebookMessenger36PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 7. september 2021 - Udgivet: 6. maj 2019

Her får du en klassisk italiensk opskrift på pasta med friske tomater og grønne asparges. Som mutti laver den i Italien, og pastaretten er uden kød.

Pasta med friske tomater er en super nem og fuldstændig klassisk opskrift fra det italienske køkken.

Italienerne er super gode til at lave lækker mad uden alt for mange dikkedarer og ingredienser, og det er denne pastaret et fremragende eksempel på.

Og man får altså meget smag ud af tomater, pasta, hvidløg og asparges, samtidig med at det er en ret, der ikke tager mange minutter at lave.

Derudover er pastaretten her helt uden kød, så det er også en nem vegetarret.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Opskrift på pasta med friske tomater

pasta med friske tomater og asparges
Holger Rørby Madsen

Pasta med friske tomater og asparges

5 fra 1 stemme
Her får du en klassisk italiensk opskrift på pasta med friske tomater og grønne asparges. Som mutti laver den i Italien, og pastaretten er uden kød.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 10 minutter min
Samlet tid 20 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Pasta
Køkken: Italiensk
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 500 g San Marzano tomater
  • 0,5 dl olivenolie
  • 4 fed hvidløg
  • 1 tsk sukker
  • 1 potte frisk basilikum
  • 1 bundt grønne asparges
  • 400 g pasta
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. De små tomater skylles og halveres på langs. Hvidløgsfed pilles og skæres i tynde skiver. Det er grundingredienserne i den pasta med friske tomater.
  2. Varm en pande op ved en middel varme. Tilsæt en god sjat olivenolie (du skal ikke spare på olien i denne opskrift), og kom så også hvidløg ved. Lad det svitse et minuts tid, men rør rundt, da hvidløgene ikke må tage farve.
  3. Kom så de halverede tomater ved og lad dem stege med et par minutter, hvor de begynder at falde sammen. Husk at røre forsigtigt rundt uden at smadre tomaterne. Tilsæt også en smule sukker, der virker som smagsforstærker.
  4. Sæt vand med salt over i en gryde og kog pastaen al dente.
  5. Lad tomaterne stå og stege ved middel varme indtil pastaen er færdigkogt.
  6. Bræk roden af de grønne asparges og skær aspargesene i mere mundrette stykker.
  7. Pluk bladene af din potte basilikum og kom dem i panden sammen med det grønne asparges. Steg et minuts tid mere.
  8. Kom den kogte pasta over i panden (eventuelt også med en smule af kogevandet), og smag retten til med salt og friskkværnet peber.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Servering og andre opskrifter

Pastaretten serveres straks. Den er som sagt uden kød, men den kan sagtens serveres til eksempelvis et stykke stegt kyllingebryst i ovn. Du finder opskriften her:

Kyllingebryst i ovn

4.8 fra 221 stemmer
Se her hvordan du nemt steger kyllingebryst i ovn. Brystfileterne er nemme at tilberede i ovnen, hvor de krydres og lægges i et fad. Opskrift med stegetid.
Gå til opskrift
billederesultat for kyllingefilet i ovn

Men pastaretten er god som en nem og lækker hovedret på dage, hvor du bare skal have et let måltid.

Serveres gerne sammen med et stykke godt brød, for eksempel mit italienske ciabattabrød.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Billede af nakkesteg på spyd.

Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)

Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.

Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte

Sæson i juli

Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager

Madplan uge 27

Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter

Billede af Vining bøfgryde.

Viking bøfgryde - gryderet med oksesauté

Forsiden lige nu

Kyllingeret med ris i ovn
Kyllingeret med ris i ovn→ Se opskriften
Madplan uge 27
Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter→ Se opskriften
kartoffelsalat med soltørrede tomater
Kartoffelsalat med soltørrede tomater og gul peberfrugt→ Se opskriften
kyllingesatay spyd
Kyllingesatay - marinerede kyllingespyd til ovn eller grill→ Se opskriften
Billede med sort peber.
Peber - fakta og viden om sort, hvid og grøn peber→ Se opskriften
billede med kylling i fad med spidskål
Kylling i fad med spidskål, nye kartofler og asparges→ Se opskriften
billede med stikkelsbærkage opskrift
Stikkelsbærkage→ Se opskriften
Katrines yndlingsboller
Katrines yndlingsboller→ Se opskriften
billede af rabarbercrumble med kokos
Opskrift på rabarbercrumble med kokos→ Se opskriften
Affogato - italiensk kaffedessert
Affogato – nem italiensk isdessert med kaffe→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required