• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Pasta i flødesovs med broccoli, tomater og stegt kylling

Pasta i flødesovs med broccoli, tomater og stegt kylling

Frisk pasta i flødesovs, anrettet med dampet broccoli, friske tomater og stegt kylling. Foto: Guffeliguf.dk.
Del gerne:
33
SHARES
FacebookMessenger33PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  27. oktober 2019 - Udgivet:  27. maj 2016

Pasta i flødesovs er en lækker pastaret, som du kan serverer både til hverdag og fest. Her lavet med kylling og broccoli i en dejlig flødesauce.

Og pasta i flødesovs er toppet med lækker stegt kylling, dampet broccoli og friske tomater i både.

Opskriften er til fire personer.

Ingredienser til pasta i flødesovs

500 gram frisk pasta - gerne spaghetti eller fettucine
750 gram kyllingfilet
1 stort broccoli
10 friske San Marzano tomater
0,5 liter piskefløde
1-2 porrer
Salt, peber og en teskefuld oregano

Fremgangsmåde

  1. Vi starter med at stege kylling til vores pasta i flødesovs. Rengør kyllingfileterne for eventuel hinder og fedt. Smid en klat smør på en varm pande, og steg kyllingfileterne ved middel varme i cirka 5-6 minutter på hver side, afhængig af størrelse. Krydr med lidt salt og eventuelt lidt paprika eller noget BBQ-krydderi. Det er altid vigtigt, at gennemstege kylling. Tag derefter kyllingfileterne af panden, og lad dem hvile inden udskæring.
  2. Skær broccoli i mindre, mundrette stykker, og damp broccolien i en gryde med lidt vand i et par minutter. Ikke længere, da vi ønsker en broccoli med en smule bid til pastaretten.
  3. Kog så den friske pasta i rigeligt vand tilsat lidt salt. Kogetiden står på pakken, men typisk skal frisk pasta blot koge et par minutter. Det er vigtigt, at komme den friske pasta i bulderkogende vand. Har du ikke frisk pasta til denne ret, kan du selvfølgelig også bruge en tørret pasta.
  4. Vask tomaterne i koldt vand, og skær dem i kvarte.
  5. Så skal vi have lavet flødesovs til den friske pasta. Skær top og bund af porrerne, og vask dem grundigt under rindende vand. Pas på at der ikke sidder jord tilbage i især toppen af porrerne. Skær dem i tynde skiver. Svits porrestykkerne i lidt smør i en gryde, men ikke ved alt for høj varme. Porrerne skal ikke brune, men blot klares.
  6. Tilsæt så den halve liter piskefløde, og lad det koge langsomt op. Lad det koge igennem et par minutter, og vælt så pastaen forsigtigt i. Rør rundt.
  7. Skær to af de fire stegte kyllingfileter i mindre stykker, og vend også dem i pasta med flødesovs.

Servering

Så er vi klar til anretning. Hæld pasta med flødesovs i et fad. Læg forsigtig broccoli-stykker oven på pastaen, og tilsvarende tomater i både.

Skær de sidste to stegte kyllingfileter ud i tynde, skrå skiver, og fordel også dem oven på pasta med flødesovs.

Drys en smule oregano over, og kryds også med lidt friskkværnet peber.

Info om opskriften

Pasta med flødesovs er en lækker ret, der også er meget børnevenlig. Børnene kan med en smule hjælp selv lave den.

Pasta med flødesovs er ikke en fedtfattig ret, men meget smagfuld. Det er dog vigtigt, at du ikke sparer på fløden, da pastaretten så kan blive lidt tør og kedelig.

Du kan dog spæde fløden op med lidt minimælk, hvis du ønsker at spare lidt på kalorierne.

Lignende opskrifter

Se også hvordan du koger pasta på den bedste måde eller få den lækre opskrift på en one pot pasta med pølser og bacon.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Forsiden lige nu

mad på 30 minutter
Mad på 30 minutter (lækre retter på en halv time)→ Se opskriften
billede med simpel pastaret
Simpel pastaret - nem mad uden gryde og pande→ Se opskriften
billederesultat for æggewraps med laks og kylling
Æggewraps - skøn opskrift med laks eller kylling→ Se opskriften
billede med creme anglaise med jordbær
Creme Anglaise med jordbær (lækker vaniljecreme)→ Se opskriften
billede med grøn kartoffelsalat
Grøn kartoffelsalat med ærter og majs→ Se opskriften
vegetar kødsovs uden kød
Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød→ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta→ Se opskriften
torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
Billede resultat for jordbær parfait
Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her