• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Råvareguide › Passionsfrugt - fakta, sæson, kage og meget mere

Passionsfrugt - fakta, sæson, kage og meget mere

billede med passionsfrugt
Del gerne:
108
SHARES
FacebookMessenger108PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 3. november 2019 - Udgivet: 13. september 2018

Passionsfrugt er en frugt fra troperne, og her kan du læse hvad du kan bruge den til, hvornår den er i sæson, kalorieindhold og meget mere.

Jeg har altid holdt meget af passionsfrugt, som måske ikke ser imponerende ud når den ligger i supermarkedet, men den overrasker stort når man skærer passionsfrugten op.

Indeni gemmer passionsfrugten nemlig på et både smukt og farvestrålende frugtkød, der samtidig også indeholder en del vitaminer og mineraler. Især er indholdet af blandt andet C-vitaminer højt i en passionsfrugt.

Frugtkødet er nærmest er flydende og med kerner, og smagen er på samme tid både syrlig og sød. Derfor er den blandt andet god at bruge i desserter. Ja, smagen er vel noget af det tætteste man kommer på eksotisk.

Den nemmeste måde at spise passionsfrugten på, er ved blot at skære den op og tage indholdet op med en teske. Du spiser også kernerne.

Fakta

Passionsfrugt kommer mest fra Sydamerika, hvor de produceres i store mængder.

Der findes dog også en pæn produktion i blandt andet Kenye, men de fleste passionsfrugter kommer altså fra blandt andet Brasilien og flere mellemamerikanske lande.

Før europæerne ankom til Syd- og Mellemamerika har indianere i øvrigt dyrket planten gennem århundreder.

Navnet skulle henvise til El Passion, Jesu' korsfæstelse, fordi de grønne støvdragere minder om et kors. Sådan lyder historien i hvert fald.

Sæson

Der findes som sådan ikke en sæson for passionsfrugt, da den dyrkes og spises året rundt.

Derfor kan du også finde passionsfrugterne i supermarkedet på alle tider af året.

Modne passionsfrugter

Du kan nemt se hvornår en passionsfrugt er moden til at spise.

De friske passionsfrugter er helt runde og glatte i overfladen, men når de begynder at blive rynkede og mere brune, ja så er de klar til at blive spist.

Drink

Du kan lave en super lækker drink med passionsfrugt ved at bruge denne opskrift:

Kom tre spiseskefulde sukker i en kande sammen med fem blade mynte og saft fra en lime.

Mos det lidt sammen med en ske, og kom derefter indholdet fra fire passionsfrugter i.

Tilsæt så et par deciliter appelsinjuice og tre deciliter danskvand.

Slut med at tilsætte en økologisk lime mere (skåret i smalle både), isterninger og lidt flere mynteblade.

Serveres straks.

Opskrift på passionsfrugt kage

Her er en nem opskrift på kage med passionsfrugt.

Fire pasteuriserede æggehvider piskes stive sammen med 250 gram sukker. Pisk så lang tid, at det bliver til en god marengs.

Med en dejskraber vendes nu 250 gram mandelmel i marengsen, og derefter en deciliter sigtet saft fra passionsfrugten. Altså saft uden kerner.

Smør en tærteform eller et ildfast fad med smør og drys det med sukker.

Fordel passionsfrugt-marengsen i formen, og bag den cirka 22 minutter ved 175 grader varmluft.

Kagen nydes med lidt flødeskum til.

Næringsindhold

Indhold pr. 100 gram

Kalorier: 95

Fedt: 1 gram
Kulhydrat: 23 gram
Protein: 2 gram

Her kan du også læse hvordan du får kernerne ud af et granatæble, eller se her hvordan du skærer en mango.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.

Stegt fennikel med ærter og grønne asparges

Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.

Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Billede af laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs.

Laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs

Billede af kotelet a la milanese.

Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Forsiden lige nu

kartoffelgratin med oksekød
Kartoffelgratin med oksekød→ Se opskriften
Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.
Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse→ Se opskriften
Krydrede kødboller opskrift med ras el hanout
Krydrede kødboller (opskrift med ras el hanout)→ Se opskriften
sommerfuglepasta med hakket kylling og tomater
Sommerfuglepasta med hakket kylling og tomater→ Se opskriften
billede med skærekager
Skærekager (de bedste opskrifter på lækker skærekage)→ Se opskriften
Flytte hjemmefra opskrifter
Flytte hjemmefra opskrifter - nemme og billige retter til unge→ Se opskriften
spansk kylling
Spansk kylling i fad med kikærter, blomkål og chorizo→ Se opskriften
billederesultat for råstegte gulerødder med spidskål
Råstegte gulerødder med spidskål→ Se opskriften
sprøde blomkålsnuggets med cornflakes
Sprøde blomkålsnuggets med knuste cornflakes - nem opskrift→ Se opskriften
pasta med adamamebønner
Pasta med edamamebønner - pastaret med sojabønner→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her