Passionsfrugt er en frugt fra troperne, og her kan du læse hvad du kan bruge den til, hvornår den er i sæson, kalorieindhold og meget mere.
Jeg har altid holdt meget af passionsfrugt, som måske ikke ser imponerende ud når den ligger i supermarkedet, men den overrasker stort når man skærer passionsfrugten op.
Indeni gemmer passionsfrugten nemlig på et både smukt og farvestrålende frugtkød, der samtidig også indeholder en del vitaminer og mineraler. Især er indholdet af blandt andet C-vitaminer højt i en passionsfrugt.
Frugtkødet er nærmest er flydende og med kerner, og smagen er på samme tid både syrlig og sød. Derfor er den blandt andet god at bruge i desserter. Ja, smagen er vel noget af det tætteste man kommer på eksotisk.
Den nemmeste måde at spise passionsfrugten på, er ved blot at skære den op og tage indholdet op med en teske. Du spiser også kernerne.
Fakta
Passionsfrugt kommer mest fra Sydamerika, hvor de produceres i store mængder.
Der findes dog også en pæn produktion i blandt andet Kenye, men de fleste passionsfrugter kommer altså fra blandt andet Brasilien og flere mellemamerikanske lande.
Før europæerne ankom til Syd- og Mellemamerika har indianere i øvrigt dyrket planten gennem århundreder.
Navnet skulle henvise til El Passion, Jesu' korsfæstelse, fordi de grønne støvdragere minder om et kors. Sådan lyder historien i hvert fald.
Sæson
Der findes som sådan ikke en sæson for passionsfrugt, da den dyrkes og spises året rundt.
Derfor kan du også finde passionsfrugterne i supermarkedet på alle tider af året.
Modne passionsfrugter
Du kan nemt se hvornår en passionsfrugt er moden til at spise.
De friske passionsfrugter er helt runde og glatte i overfladen, men når de begynder at blive rynkede og mere brune, ja så er de klar til at blive spist.
Drink
Du kan lave en super lækker drink med passionsfrugt ved at bruge denne opskrift:
Kom tre spiseskefulde sukker i en kande sammen med fem blade mynte og saft fra en lime.
Mos det lidt sammen med en ske, og kom derefter indholdet fra fire passionsfrugter i.
Tilsæt så et par deciliter appelsinjuice og tre deciliter danskvand.
Slut med at tilsætte en økologisk lime mere (skåret i smalle både), isterninger og lidt flere mynteblade.
Serveres straks.
Opskrift på passionsfrugt kage
Her er en nem opskrift på kage med passionsfrugt.
Fire pasteuriserede æggehvider piskes stive sammen med 250 gram sukker. Pisk så lang tid, at det bliver til en god marengs.
Med en dejskraber vendes nu 250 gram mandelmel i marengsen, og derefter en deciliter sigtet saft fra passionsfrugten. Altså saft uden kerner.
Smør en tærteform eller et ildfast fad med smør og drys det med sukker.
Fordel passionsfrugt-marengsen i formen, og bag den cirka 22 minutter ved 175 grader varmluft.
Kagen nydes med lidt flødeskum til.
Næringsindhold
Indhold pr. 100 gram
Kalorier: 95
Fedt: 1 gram
Kulhydrat: 23 gram
Protein: 2 gram
Her kan du også læse hvordan du får kernerne ud af et granatæble, eller se her hvordan du skærer en mango.
Del dine ideer og tanker med os andre her: