• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Shop
  • PLUS
Du er her: Forside › Aftensmad › Parteret kylling i ovn - sådan gør du

Parteret kylling i ovn - sådan gør du

parteret kylling i ovn
4.7 fra 10 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
10
SHARES
FacebookMessenger10PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 16. juni 2020 - Udgivet: 16. juni 2020

Sådan laver du parteret kylling i ovn. En klassisk dansk ret, hvor en hel kylling parteres og krydres, hvorefter den steges mør i ovnen. Nem aftensmad.

Parteret kylling i ovn er en klassiker i det danske køkken, som blandt andet blev populær og udbredt som den nærmest nostalgiske lørdagskylling.

Du kan dog nemt lave kyllingen selv, hvor den hele kylling parteres, krydres og tilberedes i ovnen.

Du kan i øvrigt nemt lave den i grillen, og her er det ved indirekte varme (ca. 200 grader) i 40-45 minutter.

Husk altid at kylling skal være gennemstegt, og have en kernetemperatur på 75 grader.

Opskriften er beregnet som en hovedret til fire personer, og længere nede finder du forslag til tilbehør.

Se også de populære opskrifter på:

  • Stegt kylling i ovn
  • Lørdagskylling
  • Kylling i karry
  • Indbagt kylling

Opskrift på parteret kylling i ovn

parteret kylling i ovn
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Parteret kylling i ovn - sådan gør du

4.70 fra 10 stemmer
Sådan laver du parteret kylling i ovn. En klassisk dansk ret, hvor en hel kylling parteres og krydres, hvorefter den steges mør i ovnen. Nem aftensmad.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 45 minutter min
Samlet tid 55 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 298
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 1 kylling - på ca. 1,5 kilo
  • Lidt olivenolie
  • 1 citron - saften af en halv citron
  • oregano - tørret
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
  2. Find et ildfast fad frem - eller brug en alubakke.
  3. Kyllingen parteres i henholdsvis over- og underlår, vinger og bryst. Afhængig af størrelsen på kyllingen kan du vælge at dele bryststykkerne i to eller stykker.
  4. Læg kyllingestykkerne i fadet eller alubakken, og fordel dem jævnt.
  5. Pensl med lidt olivenolie og dryp citronsaft over. Krydr også med lidt tørret oregano, salt og peber. Du kan også anvende lidt hvidløgspulver, hvis du ønsker din kylling med smag af hvidløg.
  6. Stil det ind i midt i ovnen, og en parteret kylling i ovn skal cirka tilberedes i 45 minutter. Så er den gennemstegt og klar til servering.

Næringsindhold

Kalorier: 298kcalKulhydrater: 3gProtein: 23gFedt: 22gMættet fedt: 6gFlerumættet fedt: 4gEnkelumættet fedt: 10gTransfedt: 0.1gKolesterol: 90mgNatrium: 666mgKalium: 271mgKostfibre: 1gSukker: 1gVitamin A: 182IUVitamin C: 16mgCalcium: 29mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Servering

Parteret kylling i ovn serveres straks - og der er mange lækre muligheder for tilbehør.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller.
    Cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller
  • Billede af millionsalsiccia.
    Millionsalsiccia (med pasta, grøntsager og tomatsauce)
  • Billede af Axelborg kylling.
    Axelborg kylling i tomatflødesauce med ærter
  • Billede af hvid bolognese.
    Hvid bolognese uden tomater

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller.

Cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller

Billede af blommemuffins

Blommemuffins (lækre muffins med blommer)

Billede med havregrynsbrød.

Havregrynsbrød (nemt brød med havregryn og havreklid)

Billede med auberginefad.

Auberginefad (med aubergine, squash og tomatsauce)

Ugens vine, uge 35, 2025

Ugens vine, uge 35, 2025: Frankrig dominerer med 9 topkøb

Billede af millionsalsiccia.

Millionsalsiccia (med pasta, grøntsager og tomatsauce)

Forsiden lige nu

Billede med auberginefad.
Auberginefad (med aubergine, squash og tomatsauce)→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad (nemme og lækre retter)→ Se opskriften
billede til kylling Gong Bao
Kylling Gong Bao - lækker kinesisk mad→ Se opskriften
laks med porrer i fad
Laks med porrer og spidskål - en populære fiskeret→ Se opskriften
syltede citroner saltcitroner
Syltede citroner - nem opskrift på saltcitroner→ Se opskriften
Billede af millionsalsiccia.
Millionsalsiccia (med pasta, grøntsager og tomatsauce)→ Se opskriften
indisk karryret med kylling
Indisk karryret med kylling, kikærter og spinat→ Se opskriften
billede med chokoladekage
Alletiders mumse chokoladekage (nem opskrift)→ Se opskriften
Billede til mukimame med bulgur.
Mukimame med bulgur, bønner og vinaigrette→ Se opskriften
billede med blomkålspure
Blomkålspure: Cremet og lækker pure med blomkål→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required