Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Sovs og sauce › Paprikasovs

Paprikasovs (hurtig og nem opskrift på paprikasauce)

Billede af paprikasovs.
4.8 fra 70 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
819
SHARES
FacebookMessenger819PinterestEmailSMS
Indhold
  • Paprikasovs
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på paprikasovs
  • Servering
  • Kommentarer

Paprikasovs

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.8 fra 70 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 2 minutter min
Tilb. tid: 8 minutter min
Samlet tid: 10 minutter min
Paprikasovs er en klassiker, som er både hurtig og nem at lave. Du kan bruge paprikasovs til både svinekød og fjerkræ, og styrken justerer du selv med paprika.
Antal: 4 personer
Ret: Sovs
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1 spsk smør stor skefuld
  • 1 spsk hvedemel
  • 2 tsk paprika også gerne med top
  • 2 dl vand
  • 1 bouillonterning evt. høns
  • 1 dl fløde
  • 1 spsk tomatpasta
  • 1 tsk løgpulver
  • 1 tsk hvidløgspulver
  • 1 tsk sukker
  • 1 spsk engelsk sauce
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Smelt smørret i en kasserolle, og lad det bruse af. Kom så mel og paprika i gryden, og pisk det godt rundt i et halvt minut.
  2. Tilsæt så gradvist vand og en bouillonterning, og pisk indtil det er jævnt.
  3. Tilsæt så gradvist fløde - stadig mens du pisker rundt. Kom så tomatpasta ved sammen med løgpulver, hvidløgspulver, sukker og engelsk sauce, og lad det koge op.
  4. Lad sovsen småkoge ved svag varme i fem minutter, på den måde slipper du af smagen af mel i din paprikasovs. Pisk lidt undervejs så sovsen ikke brænder på.
  5. Smag så paprikasovsen til med salt og friskkværnet peber, og anret med kød og grøntsager.

Næringsindhold

Kalorier134kcalKulhydrater6gProtein1gFedt12gMættet fedt8gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt3gTransfedt0.1gKolesterol36mgNatrium941mgKalium124mgKostfibre0.4gSukker3gVitamin A596IUVitamin C5mgCalcium29mgJern1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på paprikasovs

Paprikasovs eller paprikasauce passer perfekt til hasselback kartofler og svinemørbrad eller grillet kyllingebryst.

Sovsen er pikant, og du kan nemt gøre sovsen lidt mere kraftig ved at tilføre mere paprika.

Jeg har her anvendt vand og en bouillonterning, men du kan også bruge en fond - og fløden kan erstattes med mælk.

Brug en hel terning til 2 deciliter vand - din bouillon må gerne være kraftig.

Hvis din sovs bliver for tyk, kan du sagtens tynde den op med lidt vand. Varm sovsen op, kom vand i og pisk godt rundt.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Se også mine opskrifter på:

  • Paprikasauce med bacon
  • Mørbradbøffer med paprikasovs
  • Paprika flødesauce
  • Paprikakylling

Servering

Du kan i øvrigt også smage din paprikasauce til med mere paprika, hvis du ønsker smagen mere kraftig.

Husk i det hele taget at smage sovsen til, eventuelt også med mere sukker.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Annette skriver

    oktober 05, 2025 at 2:22 pm

    Hejsa
    Jeg søger efter en opskrift på bretagnesovs som man kunne købe fra Knorr på et tidspunkt. Din paprikasovs herover kommer frem. Er det samme opskrift eller tilføjes der noget andet til en bretagnesovs?
    Vh Annette

    Svar
  2. Rita Sørensen skriver

    september 20, 2025 at 9:13 am

    Hvorfor kan man ikke længere se opskrifterne? Skal man have medlemskab?

    Svar
  3. Janne Ladefoged Clausen skriver

    januar 14, 2025 at 2:44 pm

    Hold da op en lækker sovs, lavede den til dine kyllinge frikadeller. Tak for god opskrift 🙂

    Svar
  4. Nina skriver

    april 21, 2024 at 8:11 pm

    Super god sovs. Jeg brugte dog kun 1tsk paprika, 1/2 tsk hvidløgspulver og en 1/2 tsk løgpulver, men til gengæld 1 spsk sukker.

    Svar
  5. Janet Dahlstrøm skriver

    februar 11, 2024 at 9:55 am

    Den smager også dejligt til blomkåls gratin med en kartoffel til, som aftensmad

    Svar
  6. Annika skriver

    maj 07, 2023 at 6:28 pm

    Hold da op, den bliver jo virkelig god! Tusind tak for opskriften 🙂

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      maj 07, 2023 at 6:50 pm

      Hej Annika
      Mange tak - det er godt at høre 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  7. John Johansen skriver

    december 26, 2019 at 10:39 pm

    Mælk = piskefløde?! 😉

    Svar
  8. Thomas S. skriver

    april 01, 2016 at 1:25 pm

    Rigtig fin opskrift på paprikasovs, men lavede den også mes lidt fløde og det gør bestemt ikke sovsen dårligere ????
    Husk også at det ikke er ligegyldigt hvilken paprika du bruger. De kan smage meget forskelligt.
    Vh kokken fra Aalborg

    Svar
  9. Stine P. skriver

    oktober 26, 2015 at 10:06 pm

    Tak for opskriften. Slut med sovsebreve fra Knorr. Den her sovs er jo meget bedre. Og vildt nem at lave. Tak og min mand og søn elskede den 😉
    Kh Stine i Odense SV

    Svar
    • Guffeliguf skriver

      oktober 27, 2015 at 8:38 am

      Hej Stine
      Hjemmelavet sovs er da også meget bedre end pulverbrevene fra Knorr. Og så ved du også hvad du får - hvor der i de færdige varer er mange tilsætningsstoffer.
      God fornøjelse med sovsene 🙂
      Bedste hilsner, Holger, Guffeliguf.dk.

      Svar

Mere inspiration

  • billede med peberrodscreme peberodsdressing
    Peberrodscreme (den bedste opskrift på peberrodsdressing)
  • billede med sauce jus
    Sauce jus (nem opskrift på den klassiske au jus)
  • billede med pisket smør
    Pisket smør (sådan laver du luftigt smør som på restaurant)
  • billede med peberrodssauce
    Peberrodssauce (nem opskrift på sovs med peberrod)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required