Paprikasovs er en klassiker, som er både hurtig og nem at lave. Du kan bruge paprikasovs til både svinekød og fjerkræ, og styrken justerer du selv med paprika.
Paprikasovs eller paprikasauce passer perfekt til hasselback kartofler og svinemørbrad eller grillet kyllingebryst.
Sovsen er pikant, og du kan nemt gøre sovsen lidt mere kraftig ved at tilføre mere paprika.
Jeg har her anvendt vand og en bouillonterning, men du kan også bruge en fond - og fløden kan erstattes med mælk.
Brug en hel terning til 2 deciliter vand - din bouillon må gerne være kraftig.
Hvis din sovs bliver for tyk, kan du sagtens tynde den op med lidt vand. Varm sovsen op, kom vand i og pisk godt rundt.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Se også mine opskrifter på:
Opskrift på paprikasovs
Paprikasovs
Ingredienser
- 1 spsk smør - stor skefuld
- 1 spsk hvedemel
- 2 tsk paprika - også gerne med top
- 2 dl vand
- 1 bouillonterning - evt. høns
- 1 dl fløde
- 1 spsk tomatpasta
- 1 tsk løgpulver
- 1 tsk hvidløgspulver
- 1 tsk sukker
- 1 spsk engelsk sauce
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Smelt smørret i en kasserolle, og lad det bruse af. Kom så mel og paprika i gryden, og pisk det godt rundt i et halvt minut.
- Tilsæt så gradvist vand og en bouillonterning, og pisk indtil det er jævnt.
- Tilsæt så gradvist fløde - stadig mens du pisker rundt. Kom så tomatpasta ved sammen med løgpulver, hvidløgspulver, sukker og engelsk sauce, og lad det koge op.
- Lad sovsen småkoge ved svag varme i fem minutter, på den måde slipper du af smagen af mel i din paprikasovs. Pisk lidt undervejs så sovsen ikke brænder på.
- Smag så paprikasovsen til med salt og friskkværnet peber, og anret med kød og grøntsager.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Servering
Du kan i øvrigt også smage din paprikasauce til med mere paprika, hvis du ønsker smagen mere kraftig.
Husk i det hele taget at smage sovsen til, eventuelt også med mere sukker.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Janne Ladefoged Clausen skriver
Hold da op en lækker sovs, lavede den til dine kyllinge frikadeller. Tak for god opskrift 🙂
Nina skriver
Super god sovs. Jeg brugte dog kun 1tsk paprika, 1/2 tsk hvidløgspulver og en 1/2 tsk løgpulver, men til gengæld 1 spsk sukker.