• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Forside › Sovs og sauce › Paprikasovs

Paprikasovs

billederesultat for paprikasovs paprikasauce
4.8 fra 70 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
812
SHARES
FacebookMessenger812PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 5. maj 2024 - Udgivet: 27. august 2020

Paprikasovs er en klassiker, som er både hurtig og nem at lave. Du kan bruge paprikasovs til både svinekød og fjerkræ, og styrken justerer du selv med paprika.

Paprikasovs eller paprikasauce passer perfekt til hasselback kartofler og svinemørbrad eller grillet kyllingebryst.

Sovsen er pikant, og du kan nemt gøre sovsen lidt mere kraftig ved at tilføre mere paprika.

Jeg har her anvendt vand og en bouillonterning, men du kan også bruge en fond - og fløden kan erstattes med mælk.

Brug en hel terning til 2 deciliter vand - din bouillon må gerne være kraftig.

Hvis din sovs bliver for tyk, kan du sagtens tynde den op med lidt vand. Varm sovsen op, kom vand i og pisk godt rundt.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Se også mine opskrifter på:

  • Paprikasauce med bacon
  • Mørbradbøffer med paprikasovs
  • Paprika flødesauce
  • Paprikakylling

Opskrift på paprikasovs

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Paprikasovs

4.76 fra 70 stemmer
Forb. tid 2 minutter min
Tilb. tid 8 minutter min
Samlet tid 10 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Sovs og saucer
Køkken: Dansk
Kalorier: 134
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 1 spsk smør - stor skefuld
  • 1 spsk hvedemel
  • 2 tsk paprika - også gerne med top
  • 2 dl vand
  • 1 bouillonterning - evt. høns
  • 1 dl fløde
  • 1 spsk tomatpasta
  • 1 tsk løgpulver
  • 1 tsk hvidløgspulver
  • 1 tsk sukker
  • 1 spsk engelsk sauce
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Smelt smørret i en kasserolle, og lad det bruse af. Kom så mel og paprika i gryden, og pisk det godt rundt i et halvt minut.
  2. Tilsæt så gradvist vand og en bouillonterning, og pisk indtil det er jævnt.
  3. Tilsæt så gradvist fløde - stadig mens du pisker rundt. Kom så tomatpasta ved sammen med løgpulver, hvidløgspulver, sukker og engelsk sauce, og lad det koge op.
  4. Lad sovsen småkoge ved svag varme i fem minutter, på den måde slipper du af smagen af mel i din paprikasovs. Pisk lidt undervejs så sovsen ikke brænder på.
  5. Smag så paprikasovsen til med salt og friskkværnet peber, og anret med kød og grøntsager.

Næringsindhold

Kalorier: 134kcalKulhydrater: 6gProtein: 1gFedt: 12gMættet fedt: 8gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 3gTransfedt: 0.1gKolesterol: 36mgNatrium: 941mgKalium: 124mgKostfibre: 0.4gSukker: 3gVitamin A: 596IUVitamin C: 5mgCalcium: 29mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Servering

Du kan i øvrigt også smage din paprikasauce til med mere paprika, hvis du ønsker smagen mere kraftig.

Husk i det hele taget at smage sovsen til, eventuelt også med mere sukker.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Janne Ladefoged Clausen

    januar 14, 2025 at 2:44 pm

    Hold da op en lækker sovs, lavede den til dine kyllinge frikadeller. Tak for god opskrift 🙂

    Svar
  2. Nina

    april 21, 2024 at 8:11 pm

    Super god sovs. Jeg brugte dog kun 1tsk paprika, 1/2 tsk hvidløgspulver og en 1/2 tsk løgpulver, men til gengæld 1 spsk sukker.

    Svar
  3. Janet Dahlstrøm

    februar 11, 2024 at 9:55 am

    Den smager også dejligt til blomkåls gratin med en kartoffel til, som aftensmad

    Svar
  4. Annika

    maj 07, 2023 at 6:28 pm

    Hold da op, den bliver jo virkelig god! Tusind tak for opskriften 🙂

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      maj 07, 2023 at 6:50 pm

      Hej Annika
      Mange tak - det er godt at høre 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  5. John Johansen

    december 26, 2019 at 10:39 pm

    Mælk = piskefløde?! 😉

    Svar
  6. Thomas S.

    april 01, 2016 at 1:25 pm

    Rigtig fin opskrift på paprikasovs, men lavede den også mes lidt fløde og det gør bestemt ikke sovsen dårligere ????
    Husk også at det ikke er ligegyldigt hvilken paprika du bruger. De kan smage meget forskelligt.
    Vh kokken fra Aalborg

    Svar
  7. Stine P.

    oktober 26, 2015 at 10:06 pm

    Tak for opskriften. Slut med sovsebreve fra Knorr. Den her sovs er jo meget bedre. Og vildt nem at lave. Tak og min mand og søn elskede den 😉
    Kh Stine i Odense SV

    Svar
    • Guffeliguf

      oktober 27, 2015 at 8:38 am

      Hej Stine
      Hjemmelavet sovs er da også meget bedre end pulverbrevene fra Knorr. Og så ved du også hvad du får - hvor der i de færdige varer er mange tilsætningsstoffer.
      God fornøjelse med sovsene 🙂
      Bedste hilsner, Holger, Guffeliguf.dk.

      Svar

Mere inspiration

  • billede med peberrodscreme peberodsdressing
    Peberrodscreme
  • billede med sauce jus
    Sauce jus
  • billede med pisket smør
    Pisket smør
  • billede med peberrodssauce
    Peberrodssauce

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Madplan uge 37

Ugens madplan uge 37 med syv gode bud på aftensmad

Billede af blomkålslasagne.

Blomkålslasagne (sund lasagne med blomkål og oksekød)

Ugens vine, uge 36, 2025

Ugens vine, uge 36, 2025: Fra Rioja Reserva til hvid og rosé fra Røsnæs

Billede af selleristeaks af hele skiver knoldselleri.

Selleristeaks (lavet af hele skiver paneret knoldselleri)

Billede af frisk kartoffelsalat med spinat.

Frisk kartoffelsalat med spinat

Madplan uge 36

Ugens madplan uge 36 med velsmagende aftensmad til alle ugedage

Forsiden lige nu

Madplan uge 37
Ugens madplan uge 37 med syv gode bud på aftensmad→ Se opskriften
billede med cassoulet
Cassoulet (nem opskrift på klassisk fransk gryderet)→ Se opskriften
Æblegalette
Æblegalette - nem opskrift på rustik fransk tærte→ Se opskriften
billederesultat for æggewraps med laks og kylling
Æggewraps - skøn opskrift med laks eller kylling→ Se opskriften
billede med fransk bondebrød
Fransk bondebrød→ Se opskriften
billede med kylling bourguignon
Kylling bourguignon - sund udgave af den franske klassiker→ Se opskriften
billederesultat for æblesalat
Æblesalat→ Se opskriften
Billede med kantareller
Kantareller - fakta og hvad kan du bruge dem til→ Se opskriften
billede med vikingegryde
Vikingegryde med skinke, bacon og fløde→ Se opskriften
en heldig kartoffel
En heldig kartoffel bagt med rosmarin→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required