Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Paprikagryde

Paprikagryde med bacon, pølser og fløde

billederesultat for paprikagryde
4.8 fra 134 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
1.4k
SHARES
FacebookMessenger1.4kPinterestEmailSMS
Indhold
  • Paprikagryde
  • Opskrift på paprikagryde
  • Servering
  • Kommentarer

Paprikagryde

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.8 fra 134 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 30 minutter min
Samlet tid: 45 minutter min
Her er min opskrift på paprikagryde, der er en af de mest populære gryderetter. En rigtig familieret, som her laves uden champignon.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1 svinemørbrad i tern
  • 1 stort løg finthakket
  • 5 skiver bacon i mindres tykker
  • 4 mellemstore gulerødder i små tern
  • 1 rød peberfrugt i mindre tern
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 2,5 dl fløde
  • 4 tsk paprika
  • 1 tsk oregano
  • 200 g cocktailpølser
  • 1 spsk gastrik eller lidt citronsaft
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Varm en stegegryde godt op - jeg plejer at anvende min støbejernsgryde. Kom en klat smør i, lad det bruse af og brun så mørbradtern grundigt, så de får stegeskorpe. Hældes i en tallerken.
  2. Kom løg, bacon, gulerødder og peberfrugt i gryden, og steg et par minutter, så baconstykkerne bliver næsten sprøde.
  3. Tilsæt hakkede tomater sammen med fløde, paprika og oregano og lad det lige koge op. Kom også kødet tilbage i gryden.
  4. Skru ned for kogepladen, læg låg på og lad din paprikagryde simre i 25 minutter.
  5. Kom cocktailpølser i og lad dem simre med i yderligere fem minutter under låg. Har du ikke cocktailpølser, kan du skære almindelige pølser ud i mindre stykker.
  6. Smag paprikagryden til med salt, friskkværnet peber, evt. mere paprika samt lidt gastrik eller citronsaft.

Næringsindhold

Kalorier698kcalKulhydrater20gProtein44gFedt50gMættet fedt24gFlerumættet fedt5gEnkelumættet fedt18gTransfedt0.1gKolesterol213mgNatrium1513mgKalium1302mgKostfibre4gSukker12gVitamin A12335IUVitamin C61mgCalcium129mgJern4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video til opskriften

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på paprikagryde

Paprikagryde er fantastisk nem aftensmad til hele familien, og en gryderet, som både børn og voksne elsker.

Her er det min udgave uden champignon, da det er min erfaring, at især mange børn ikke er så vilde med netop champignon. Elsker du alligevel denne svamp, jamen så tilsæt gerne cirka 150-200 gram champignon i skiver til retten.

Ellers er det en ret traditionel udgave af denne gryderet med svinemørbrad og paprika, og retten tager heller ikke så lang tid at lave. Retten minder lidt om den populære og traditionelle mørbradgryde.

Nyd den gerne med en kartoffelmos eller kogte ris.

Se også disse opskrifter:

  • Gryderet med nakkefilet og paprika
  • Paprikagryde med kylling
  • Den sorte gryde

Servering

Den færdige paprikagryde serveres straks - pynt evt. med lidt frisk timian eller persille.

Klassisk tilbehør til paprikagryden er en lækker kartoffelmos eller kogte ris.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Katrine Madsen skriver

    oktober 06, 2025 at 7:55 am

    Svar
  2. Bolette Meyer skriver

    marts 22, 2023 at 2:49 pm

    Lyder som en super lækker opskrift, som jeg er fristet til at afprøve. Men kan du hjælpe med en forståelse for, hvordan du kommer frem til kalorieindholdet - når jeg prøver at regne det ud, får jeg at der er ca 2500 cal. i hele retten - og da den er til 4 personer kommer jeg frem til at der er 625 cal. pr. person - hertil kommer evt. kartoffelmos eller ris.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      marts 22, 2023 at 2:57 pm

      Hej Bolette
      Tak for det, og jeg har lige lavet en mere præcis beregning af næringsindholdet, så den gælder pr. person. Din beregning passer meget godt, og ganske som du skriver kommer tilbehør udover dette.
      God fornøjelse.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  3. Peter P. Dahl skriver

    februar 08, 2023 at 1:49 pm

    Kan man også bruge små cocktail pølser?

    Svar
  4. laerke skriver

    december 04, 2022 at 4:46 pm

    Nem og fantastisk, jeg anbefaler dig at putte lidt økologisk paprikasauce i og voila!

    Svar
  5. Peter skriver

    maj 13, 2022 at 5:45 pm

    Meget nem og lækker opskrift! Jeg spicede den op med noget squash og blomkål for at give mere fylde, og så en omgang sød og almindelig chili. Det gør underværker!

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      maj 14, 2022 at 7:23 am

      Hej Peter
      Tak for det, og det er da en fremragende ide. Tak for indspark 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  6. Henrik Graversen skriver

    februar 19, 2022 at 5:10 pm

    LÆKKER opskrift. Lavede den med hjemmelavet øko paprika og gastrik og serverede den til ris.
    Det var en stor succes. Nu skal den testes af på 12 sultne sømænd, næste weekend 😀

    Svar
  7. Sandra skriver

    marts 27, 2021 at 9:23 am

    Det dgu en lækker opskrift du har fået samlet dig her, jeg lavede den sidste uge! Alt for lækkert, tak for delingen af denne fantastiske opskrift ! Og god weekend.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      marts 27, 2021 at 11:40 am

      Hej Sandra
      Mange tak - og det er nemlig en skøn lille sag, sådan en paprikagryde.
      Også rigtig god weekend til dig.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  8. Ulrik Sørensen skriver

    december 13, 2020 at 6:18 pm

    Der står ikke noget om hvornår kødet skal tilbage i paprika gryden

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      december 15, 2020 at 8:41 am

      Hej Ulrik
      Sorry - min fejl. Det er nu føjet til under fremgangsmåden 🙂
      Tak for hjælpen.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af pasta med broccoli.
    Pasta med broccoli i cremet flødesauce
  • Billede af grønkålsgryde.
    Grønkålsgryde (hurtig gryderet med grønkål, kylling og gulerod)
  • Billede af okonomiyaki pandekage.
    Okonomiyaki - japansk madpandekage
  • Billede af kødboller med gulerod og pasta i gulerodssauce.
    Kødboller med gulerod (og pasta i lækker gulerodssauce)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required