Her er min opskrift på paprikagryde, der er en af de mest populære gryderetter. En rigtig familieret, som her laves uden champignon.
Paprikagryde er fantastisk nem aftensmad til hele familien, og en gryderet, som både børn og voksne elsker.
Her er det min udgave uden champignon, da det er min erfaring, at især mange børn ikke er så vilde med netop champignon. Elsker du alligevel denne svamp, jamen så tilsæt gerne cirka 150-200 gram champignon i skiver til retten.
Ellers er det en ret traditionel udgave af denne gryderet med svinemørbrad og paprika, og retten tager heller ikke så lang tid at lave. Retten minder lidt om den populære og traditionelle mørbradgryde.
Nyd den gerne med en kartoffelmos eller kogte ris.
Se også de lækre opskrifter på:
Opskrift på paprikagryde
Paprikagryde
Ingredienser
- 1 svinemørbrad - i tern
- 1 stort løg - finthakket
- 5 skiver bacon - i mindres tykker
- 4 mellemstore gulerødder - i små tern
- 1 rød peberfrugt - i mindre tern
- 1 dåse hakkede tomater
- 2,5 dl fløde
- 4 tsk paprika
- 1 tsk oregano
- 200 g cocktailpølser
- 1 spsk gastrik - eller lidt citronsaft
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Varm en stegegryde godt op - jeg plejer at anvende min støbejernsgryde. Kom en klat smør i, lad det bruse af og brun så mørbradtern grundigt, så de får stegeskorpe. Hældes i en tallerken.
- Kom løg, bacon, gulerødder og peberfrugt i gryden, og steg et par minutter, så baconstykkerne bliver næsten sprøde.
- Tilsæt hakkede tomater sammen med fløde, paprika og oregano og lad det lige koge op. Kom også kødet tilbage i gryden.
- Skru ned for kogepladen, læg låg på og lad din paprikagryde simre i 25 minutter.
- Kom cocktailpølser i og lad dem simre med i yderligere fem minutter under låg. Har du ikke cocktailpølser, kan du skære almindelige pølser ud i mindre stykker.
- Smag paprikagryden til med salt, friskkværnet peber, evt. mere paprika samt lidt gastrik eller citronsaft.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Video
Servering
Den færdige paprikagryde serveres straks - pynt evt. med lidt frisk timian eller persille.
Klassisk tilbehør til paprikagryden er en lækker kartoffelmos eller kogte ris.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Bolette Meyer
Lyder som en super lækker opskrift, som jeg er fristet til at afprøve. Men kan du hjælpe med en forståelse for, hvordan du kommer frem til kalorieindholdet - når jeg prøver at regne det ud, får jeg at der er ca 2500 cal. i hele retten - og da den er til 4 personer kommer jeg frem til at der er 625 cal. pr. person - hertil kommer evt. kartoffelmos eller ris.
Holger Rørby Madsen
Hej Bolette
Tak for det, og jeg har lige lavet en mere præcis beregning af næringsindholdet, så den gælder pr. person. Din beregning passer meget godt, og ganske som du skriver kommer tilbehør udover dette.
God fornøjelse.
Alt det bedste
Holger
Peter P. Dahl
Kan man også bruge små cocktail pølser?
laerke
Nem og fantastisk, jeg anbefaler dig at putte lidt økologisk paprikasauce i og voila!
Peter
Meget nem og lækker opskrift! Jeg spicede den op med noget squash og blomkål for at give mere fylde, og så en omgang sød og almindelig chili. Det gør underværker!
Holger Rørby Madsen
Hej Peter
Tak for det, og det er da en fremragende ide. Tak for indspark 🙂
Alt det bedste
Holger
Henrik Graversen
LÆKKER opskrift. Lavede den med hjemmelavet øko paprika og gastrik og serverede den til ris.
Det var en stor succes. Nu skal den testes af på 12 sultne sømænd, næste weekend 😀
Sandra
Det dgu en lækker opskrift du har fået samlet dig her, jeg lavede den sidste uge! Alt for lækkert, tak for delingen af denne fantastiske opskrift ! Og god weekend.
Holger Rørby Madsen
Hej Sandra
Mange tak - og det er nemlig en skøn lille sag, sådan en paprikagryde.
Også rigtig god weekend til dig.
Alt det bedste
Holger
Ulrik Sørensen
Der står ikke noget om hvornår kødet skal tilbage i paprika gryden
Holger Rørby Madsen
Hej Ulrik
Sorry - min fejl. Det er nu føjet til under fremgangsmåden 🙂
Tak for hjælpen.
Alt det bedste
Holger