• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Paprikagryde med bacon, pølser og fløde

Paprikagryde med bacon, pølser og fløde

billederesultat for paprikagryde
4.8 fra 133 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
1.4k
SHARES
FacebookMessenger1.4kPinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  8. oktober 2024 - Udgivet:  22. marts 2023

Paprikagryde er fantastisk nem aftensmad til hele familien, og en gryderet, som både børn og voksne elsker.

Her er det min udgave uden champignon, da det er min erfaring, at især mange børn ikke er så vilde med netop champignon. Elsker du alligevel denne svamp, jamen så tilsæt gerne cirka 150-200 gram champignon i skiver til retten.

Ellers er det en ret traditionel udgave af denne gryderet med svinemørbrad og paprika, og retten tager heller ikke så lang tid at lave. Retten minder lidt om den populære og traditionelle mørbradgryde.

Nyd den gerne med en kartoffelmos eller kogte ris.

Se også disse opskrifter:

  • Gryderet med nakkefilet og paprika
  • Paprikagryde med kylling
  • Den sorte gryde

Opskrift

billederesultat for paprikagryde
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Paprikagryde

4.80 fra 133 stemmer
Her er min opskrift på paprikagryde, der er en af de mest populære gryderetter. En rigtig familieret, som her laves uden champignon.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Samlet tid 45 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 698
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 1 svinemørbrad - i tern
  • 1 stort løg - finthakket
  • 5 skiver bacon - i mindres tykker
  • 4 mellemstore gulerødder - i små tern
  • 1 rød peberfrugt - i mindre tern
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 2,5 dl fløde
  • 4 tsk paprika
  • 1 tsk oregano
  • 200 g cocktailpølser
  • 1 spsk gastrik - eller lidt citronsaft
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Varm en stegegryde godt op - jeg plejer at anvende min støbejernsgryde. Kom en klat smør i, lad det bruse af og brun så mørbradtern grundigt, så de får stegeskorpe. Hældes i en tallerken.
  2. Kom løg, bacon, gulerødder og peberfrugt i gryden, og steg et par minutter, så baconstykkerne bliver næsten sprøde.
  3. Tilsæt hakkede tomater sammen med fløde, paprika og oregano og lad det lige koge op. Kom også kødet tilbage i gryden.
  4. Skru ned for kogepladen, læg låg på og lad din paprikagryde simre i 25 minutter.
  5. Kom cocktailpølser i og lad dem simre med i yderligere fem minutter under låg. Har du ikke cocktailpølser, kan du skære almindelige pølser ud i mindre stykker.
  6. Smag paprikagryden til med salt, friskkværnet peber, evt. mere paprika samt lidt gastrik eller citronsaft.

Næringsindhold

Kalorier: 698kcalKulhydrater: 20gProtein: 44gFedt: 50gMættet fedt: 24gFlerumættet fedt: 5gEnkelumættet fedt: 18gTransfedt: 0.1gKolesterol: 213mgNatrium: 1513mgKalium: 1302mgKostfibre: 4gSukker: 12gVitamin A: 12335IUVitamin C: 61mgCalcium: 129mgJern: 4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Servering

Den færdige paprikagryde serveres straks - pynt evt. med lidt frisk timian eller persille.

Klassisk tilbehør til paprikagryden er en lækker kartoffelmos eller kogte ris.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Bolette Meyer

    marts 22, 2023 at 2:49 pm

    Lyder som en super lækker opskrift, som jeg er fristet til at afprøve. Men kan du hjælpe med en forståelse for, hvordan du kommer frem til kalorieindholdet - når jeg prøver at regne det ud, får jeg at der er ca 2500 cal. i hele retten - og da den er til 4 personer kommer jeg frem til at der er 625 cal. pr. person - hertil kommer evt. kartoffelmos eller ris.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      marts 22, 2023 at 2:57 pm

      Hej Bolette
      Tak for det, og jeg har lige lavet en mere præcis beregning af næringsindholdet, så den gælder pr. person. Din beregning passer meget godt, og ganske som du skriver kommer tilbehør udover dette.
      God fornøjelse.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Peter P. Dahl

    februar 08, 2023 at 1:49 pm

    Kan man også bruge små cocktail pølser?

    Svar
  3. laerke

    december 04, 2022 at 4:46 pm

    Nem og fantastisk, jeg anbefaler dig at putte lidt økologisk paprikasauce i og voila!

    Svar
  4. Peter

    maj 13, 2022 at 5:45 pm

    Meget nem og lækker opskrift! Jeg spicede den op med noget squash og blomkål for at give mere fylde, og så en omgang sød og almindelig chili. Det gør underværker!

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      maj 14, 2022 at 7:23 am

      Hej Peter
      Tak for det, og det er da en fremragende ide. Tak for indspark 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  5. Henrik Graversen

    februar 19, 2022 at 5:10 pm

    LÆKKER opskrift. Lavede den med hjemmelavet øko paprika og gastrik og serverede den til ris.
    Det var en stor succes. Nu skal den testes af på 12 sultne sømænd, næste weekend 😀

    Svar
  6. Sandra

    marts 27, 2021 at 9:23 am

    Det dgu en lækker opskrift du har fået samlet dig her, jeg lavede den sidste uge! Alt for lækkert, tak for delingen af denne fantastiske opskrift ! Og god weekend.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      marts 27, 2021 at 11:40 am

      Hej Sandra
      Mange tak - og det er nemlig en skøn lille sag, sådan en paprikagryde.
      Også rigtig god weekend til dig.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  7. Ulrik Sørensen

    december 13, 2020 at 6:18 pm

    Der står ikke noget om hvornår kødet skal tilbage i paprika gryden

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      december 15, 2020 at 8:41 am

      Hej Ulrik
      Sorry - min fejl. Det er nu føjet til under fremgangsmåden 🙂
      Tak for hjælpen.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Forsiden lige nu

vegetar kødsovs uden kød
Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød→ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta→ Se opskriften
torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
Billede resultat for jordbær parfait
Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine→ Se opskriften
Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required