• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Brød › Panini

Panini

Panini med ost og fyld
4.7 fra 9 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
4
SHARES
FacebookMessenger4PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  15. november 2023 - Udgivet:  17. december 2021

Panini er den lækreste italienske sandwich. Her er opskriften på, hvordan man laver brødet, som derefter kan fyldes med dit favoritpålæg.

Panini er et lille aflangt brød som ristes og bliver helt sprødt på ydersiden, men bevarer sin bløde krumme indvendigt. Derfor er de ideelle sandwichbrød.

De kan selvfølgelig fyldes med lige det, du ønsker, men den mest populære version er med pesto, friske tomater og mozzarella. Det er også den slags, som du kan se på billedet.

De små brød er meget lyse, når de kommer ud af ovnen, men lad dig ikke skræmme, fordi de skal være en anelse underbagte og lyse. Det skyldes, at de er beregnet til at blive ristet efterfølgende.

Opskrift på italienske panini

Panini med ost og fyld
Rakel Seneca

Panini

4.67 fra 9 stemmer
Panini er den lækreste italienske sandwich. Her er opskriften på, hvordan man laver brødet, som derefter kan fyldes med dit favoritpålæg.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 8 minutter min
Hævning 1 time t 45 minutter min
Samlet tid 2 timer t 8 minutter min
Antal: 8 serveringer
Ret: Brød
Køkken: Italiensk
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 3 dl vand
  • 11 g tørgær
  • 1 tsk sukker
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 tsk salt
  • 480 g hvedemel

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at varme vandet op til lillefingertemperatur, tilføj derefter tørgær og sukker. Rør det godt sammen.
  2. Tilføj derefter olivenolie, salt og hvedemel, imens du ælter dejen sammen. Ælt nu dejen i cirka 10 minutter, så den bliver smidig, men forsat er en smule klistret.
  3. Dæk nu dejen til, og lad den hæve i en time.
  4. Når dejen er færdighævet, deler du den i otte lige store dele og former dem som boller.
  5. Tag en bageplade og placer bollerne på den, dæk dem nu til og lad dem hvile i 15 minutter. Tag nu en bolle og flad den ud som en lang oval. Forsæt, indtil alle bollerne er flade og lange.
  6. Dæk dem nu til og lad dem efterhæve i 30 minutter. Imens kan du forvarme ovnen til 200 grader varmluft.
  7. Bag nu dine panini i cirka otte til ti minutter. Du ved, at de er færdige, når de er hævet op og føles en smule hule indvendigt, men forsat er meget blege.
  8. Lad dem nu køle ned, og så kan du skære dem åbne og putte dit ønskefyld i. Rist dem derefter enten i en sandwichmaker eller på en pande, indtil de er gyldne.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tip

Prøv også at tilføje en halv deciliter oliven eller hakkede, soltørrede tomater i dejen. Det er virkelig lækkert.

Du finder opskriften på hjemmelavet pesto her. Ellers kan du købe færdiglavet i de fleste supermarkeder.

Se andre opskrifter:

Klassisk sandwich

Focaccia

Ciabattaboller fra Italien

Manitoba brød - nemt italiensk madbrød

Anden opskrift

300 gram vand
25 gram gær
450 gram hvedemel, 12% protein
3 spiseskefulde olivenolie
5 gram salt

787 gram 8 styks
Hævetid 40 min
Bagetid 12 min 200 alm ovn

Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Forsiden lige nu

Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften
billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required