Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Pandestegt svinemørbrad med honning og rosmarin

Pandestegt svinemørbrad med honning og rosmarin

billederesultat for pandestegt svinemørbrad
4.9 fra 27 stemmer
Gå til opskrift
Del og send:
427
SHARES
FacebookMessenger427PinterestEmailSMS

Her får du en opskrift på pandestegt svinemørbrad. Mørbraden bankes ud og steges mør med bla. honning, hvidløg og rosmarin. Nem aftensmad.

Pandestegt svinemørbrad er en dejlig og nem måde at tilberede mørbrad på.

Her flækkes mørbraden op, hvorefter den steges på panden sammen med en god og lækker marinade med blandt andet honning og rosmarin.

Det giver kødet en dejlig smag, og selve tilberedningen tager ikke mange minutter. Se evt. fremgangsmåde i min video.

Se også disse opskrifter:

Mørbrad i fad

Mørbradgryde

Wienerschnitzel af svinemørbrad

Opskrift på pandestegt svinemørbrad

Pandestegt svinemørbrad med honning og rosmarin

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.9 fra 27 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 30 minutter min
Tilb. tid: 8 minutter min
Samlet tid: 38 minutter min
Her får du en opskrift på pandestegt svinemørbrad. Mørbraden bankes ud og steges mør med bla. honning, hvidløg og rosmarin. Nem aftensmad.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1 svinemørbrad
Marinade
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 spsk balsamico
  • 2 spsk honning
  • 2 spsk citronsaft
  • 4 fed hvidløg (finthakkede eller pressede)
  • 2 spsk rosmarin (hakket)
  • salt og friskkværnet peber

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. Afpuds svinemørbraden for sølvsene og andet fedt. Bed evt. din slagter om det.
  2. Flæk mørbraden på langs, hvor du laver en langt snit med en skarp kniv, og derefter folder mørbraden ud. Som du kan se på billedet. Bank også gerne mørbraden let, men uden at smadre. Pas i øvrigt på, at du ikke kommer til at skære for dybt!
  3. Rør alle ingredienserne til marinaden sammen i en lille skål.
  4. Smør mørbraden på begge sider med lidt marinade - brug ca. 1 spiseskefuld pr. side. Har du tid, kan du med fordel nu lægge mørbraden i en plasticpose og på køl i en time eller to. Men du kan lade den trække 15 minutter, og derefter springe videre til næste trin.
  5. Varm en pande godt op, da du skal lave pandestegt svinemørbrad ved en god varme. Brug gerne en støbejernspande, hvis du har sådan en.
  6. Kom en lille sjat olie på den varme pande, og læg derefter hurtigt den flækkede mørbrad på.
  7. Stegetiden er 3-4 minutter pr. side, hvor du vender mørbraden nogle gange, og hver gang lige påfører kødet lidt mere marinade og smag. Krydr også med salt og friskkværnet peber.

Næringsindhold

Kalorier320kcalKulhydrater13gProtein31gFedt16gMættet fedt3gFlerumættet fedt2gEnkelumættet fedt10gTransfedt0.1gKolesterol98mgNatrium661mgKalium624mgKostfibre1gSukker10gVitamin A35IUVitamin C5mgCalcium29mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video til opskriften

Kom med din mening

Noter

Pandestegt svinemørbrad tages over på et skærebræt, og hviler fem minutter.

Derefter skæres mørbraden i skiver i en en skrå vinkel, og serveres straks.

Svinemørbrad stegt på panden er god sammen med flødekartofler og mange andre slags lækkert tilbehør.

Prøv også en perlespelt med selleri - den er fantastisk til svinemørbraden.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Kommentarer Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Ditte Petersen skriver

    juni 19, 2025 at 1:27 pm

    Hej Holger,
    denne ret med pandestegt mørbrad lyder rigtig lækker! Jeg vil servere den til Sankt Hans. Jegver lidt i tvivl om, hvilken honning jeg skal bruge. Hav en dejlig dag og nyd sommeren!👍🇩🇰🌷🍷🥳
    Bedste hilsner
    Ditte

    Svar
  2. Nete Søgaard Poulsen skriver

    august 09, 2022 at 2:23 pm

    Det er mere et generelt spørgsmål til alle dise dejlige opskrifter - bruger du måleskeer, når der fx står spiseske? Jeg er begyndt at bruge dem, men er overrasket over at mængden i måleskeerne er væsentlig større end de skeer jeg har i skuffen? 🙂

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      august 09, 2022 at 3:37 pm

      Hej Nete
      Det er da et godt spørgsmål. Nej, jeg bruger mine helt almindelige spiseskeer, og det er rigtigt, at målene kan variere.
      Men brug gerne en almindelig spiseske, og prøv dig ellers frem. God mad er jo en smagssag 🙂
      Alt det bedste og tak
      Holger

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af smørstegt laksefilet med græskarmos.
    Smørstegt laksefilet med græskarmos
  • Billede af peberkylling.
    Peberkylling med grønne peberkorn og lækker sauce
  • Billede af hellefisk med spinat og knoldselleri.
    Hellefisk med spinat og knoldselleri
  • Billede af Baligryde.
    Baligryde (gryderet med inspiration fra det indonesiske køkken)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Er du endnu ikke medlem?

madens verden logo opskrifter på god mad

Gør som rigtig mange andre glade brugere - bliv medlem af Madens Verden nu. Så slipper du bla. for annoncerne.

Bliv medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required