• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Shop
  • PLUS
Du er her: Forside › Dessert › Pandekager med øl - nemme og lækre ølpandekager

Pandekager med øl - nemme og lækre ølpandekager

billede med ølpandekager, der er pandekager med øl
4.8 fra 86 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
309
SHARES
FacebookMessenger309PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 7. juni 2024 - Udgivet: 6. november 2023

Pandekager med øl giver dig mere sprøde pandekager, og her får du den nemme opskrift. Anvend gerne en pilsner eller hvidtøl, men de smager ikke af øl.

Hvis ikke du har prøvet at bage pandekager med øl før, så har du chancen nu.

Og du skal ikke være nervøs for smagen af øl, for de smager altså slet ikke af øl.

Ølpandekager uden alkohol

I forhold til alkohol, så fordamper alkoholen under bagningen - og ellers kan du jo lave dem af alkoholfri øl.

Anvender du almindelig øl, så synes jeg en hvidtøl eller lys pilsner (eventuelt en hvedeøl) passer bedst til. Op mod jul er en nisseøl fantastisk i pandekagedejen til ølpandekager. Personlit foretrækker jeg ølpandekagerne lavet af hvidtøl.

Opskriften giver cirka 15 ølpandekager, afhængig af hvor store du laver dem.

Bemærk: Opskriften er opdateret i forhold til den tidligere version. Der er derfor tale om en ny opskrift, som du skal glæde dig til at prøve.

Opskrift på pandekager med øl

billede med ølpandekager, der er pandekager med øl
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Pandekager med øl

4.76 fra 86 stemmer
Pandekager med øl giver dig mere sprøde pandekager, og her får du den nemme opskrift. Anvend gerne en pilsner eller hvidtøl, men de smager ikke af øl.
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 25 minutter min
Dej på køl 30 minutter min
Samlet tid 1 time t
Antal: 15 stk.
Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Kalorier: 117
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 30 g sukker
  • 200 g hvedemel
  • 0,5 tsk salt
  • 1 tsk kardemomme - strøget teske, kan udelades
  • 300 g mælk
  • 300 g hvidtøl - svarende til 3 dl.
  • 4 æg
  • 1 citron - lidt revet citronskal
  • 25 g smør - til stegning

Fremgangsmåde
 

  1. Til pandekager med øl starter du med, at komme sukker i en skål sammen med hvedemel, salt og kardemomme. Bland det godt sammen.
  2. Pisk derefter gradvist mælk i, og på denne måde undgår du nemt klumper i pandekagedejen.
  3. Pisk så hvidtøl i, derefter æggene et ad gangen. Til sidst vendes lidt revet citronskal i pandekagedejen.
  4. Stil pandekagedejen i køleskabet i mindst 30 minutter, så dejen når at sætte sig. Så er det nemmere at bage ølpandekagerne uden de går i stykker.
  5. Varm en pande op og kom lidt smør på. Kom lidt dej på og ryst panden forsigtigt rundt, så dejen deles ud i et meget tyndt lag, der dækker hele panden.
  6. Bag ølpandekagen indtil den får lidt farve på den ene side, vend og bag færdig. Fortsæt på samme måde indtil du har brugt al pandekagedej.

Næringsindhold

Kalorier: 117kcalKulhydrater: 14gProtein: 4gFedt: 5gMættet fedt: 2gFlerumættet fedt: 0.4gEnkelumættet fedt: 1gTransfedt: 0.1gKolesterol: 53mgNatrium: 124mgKalium: 77mgKostfibre: 1gSukker: 3gVitamin A: 181IUVitamin C: 4mgCalcium: 37mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Fyld i ølpandekager

De færdigbagte pandekager med øl anvendes som de klassiske pandekager. Der er ikke nogen forskel, udover at ølpandekagerne er sprøde og bagt med øl.

Derfor kan du putte fyld i pandekagerne som du synes. Her kan bruges alt det du godt kan lide, herunder is eller syltetøj, men du kan også fylde dem med spinat, kylling, laks og mange andre gode sager.

Afhængig af om du bruger de lækre ølpandekager til hovedret eller dessert.

Se også mine opskrifter på:

Bananpandekager

Amerikanske pandekager

Vafler

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Preben Rasmussen

    januar 21, 2024 at 7:34 pm

    Jeg har flere gange lavet Holgers øl pandekager, gerne 100-150 pr gang dagen før ( til mange mennesker) pga.af tid på dagen, stillet dem i køleskab, dagen efter varmet dem op i ovnen, lagt på bagepapir i trekanter, og altid fået ros for resultatet.
    Dejen har naturligvis trukket i køleskabet

    Svar
  2. Sophia

    januar 02, 2024 at 7:36 am

    Bedste pandekageopskrift EVER!
    Tak, Tak, Tak!

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      januar 02, 2024 at 8:36 am

      Mange tak, Sophia - dejligt at høre 🙂
      Alt det bedste - og godt nytår
      Holger

      Svar
  3. Mille

    juli 25, 2023 at 11:58 am

    Hej, rigtig god opskrift! De bliver virkelig sprøde og gode😀 Kan man lave dejen om aftenen og så lade den stå i køleskabet til morgenen efter?

    Svar
  4. Weinreich

    juli 23, 2022 at 7:04 pm

    Ingen klumper … Smed det hele på nær smør op i skålen og så piskede jeg løs. Derefter smør og piske mere løs …

    Svar
  5. Dina

    juli 04, 2022 at 5:04 pm

    Jeg elsker alle dine opskrifter, men den her kan jeg SIMPELTHEN ikke få hen😅
    Jeg klokker i det hver gang med de klumper. Mel og æg kravler op af piskerisene og jeg har dej ud over det hele, til glæde for børnene, men ikke så meget for mig😂
    Nu har jeg prøvet den 4 gange, og det går galt hver gang. Jeg må have dejen igennem en si, - igen😂
    Tak for ellers mange dejlige opskrifter.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      juli 04, 2022 at 5:37 pm

      Hej Dina
      Du skal ikke drikke for meget øl inden du går i gang 😀
      Nå, spøg til side - jeg tror lige jeg prøver opskriften igen, for det dur ikke med klumper i dejen. Jeg følger op på den.
      Alt det bedste - og tusind tak for de søde ord 🙂
      Holger

      Svar
      • Dina Boisen

        februar 15, 2023 at 1:01 pm

        Hahah jeg har simpelthen prøvet den opskrift så mange gange, fordi jeg har tænkt det MÅ være mig der er noget galt med. Men der kommer klumper hver gang. Så nu har jeg opgivet;-( Men jeg glæder mig til at høre opdateringen:-)
        De bedste hilsner, Dina.
        P.s. Jeg var ikke fuld HVER gang jeg lavede dem😂

      • Ninna

        november 05, 2023 at 9:53 pm

        Hej Holger
        Jeg venter også spændt på en opfølgning på denne opskrift...
        Har troligt fulgt den en del gange, men det bliver bare fuld af klumper.

        At blande mel og æg sammen først - og så derefter blande mælk i, det er helt væk... Det er, i mit køkken, opskriften på masser af klumper i dejen.
        -Sidst var det fuldstændig umuligt, at få rørt mel-æg-klumben ud i mælken...og melet begyndte at udvikle stivelsen pga alt den røren og bearbejdning, og dejen blev helt strenget/trevlet

        Jeg gar konsulteret min faster, søster og 'Fru Jensen's kogebog ', og de to første stirrede måbende på mig, da jeg fremlagde din opskrift (de har aldrig problemer med klumper i pandekagerne), og samstemmede med 'Fru Jensen', der siger, at man blander æg og mælk, og derefter gradvist rører melet i.

        Jeg forstår ikke, at andre kommentatorere her har formået, at få pandekager ud af det her, endnu mindre uklumpede pandekager.

        Jeg er ærgerlig over, jeg har brugt så meget tid på din opskrift, og tænkt, 'det er nok bare mig', som andre i trpden her også beskriver.

        Venlig hilsen Ninna

Mere inspiration

  • billederesultat for chokolade panna cotta
    Chokolade panna cotta opskrift på 5 minutter
  • billede med sveskegrød
    Sveskegrød - nem og hurtig grød med svesker
  • billede med boghvedegrød
    Boghvedegrød
  • Bagte figner
    Bagte figner

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med auberginefad.

Auberginefad (med aubergine, squash og tomatsauce)

Ugens vine, uge 35, 2025

Ugens vine, uge 35, 2025: Frankrig dominerer med 9 topkøb

Billede af millionsalsiccia.

Millionsalsiccia (med pasta, grøntsager og tomatsauce)

Ugens madplan uge 35

Ugens madplan uge 35 - her er lækker aftensmad til hele ugen

Billede af squashsalat af rå squash.

Squashsalat (skøn salat med rå squash, tomat og æble)

Billede af Axelborg kylling.

Axelborg kylling i tomatflødesauce med ærter

Forsiden lige nu

Billede af millionsalsiccia.
Millionsalsiccia (med pasta, grøntsager og tomatsauce)→ Se opskriften
indisk karryret med kylling
Indisk karryret med kylling, kikærter og spinat→ Se opskriften
billede med chokoladekage
Alletiders mumse chokoladekage (nem opskrift)→ Se opskriften
Billede til mukimame med bulgur.
Mukimame med bulgur, bønner og vinaigrette→ Se opskriften
billede med blomkålspure
Blomkålspure: Cremet og lækker pure med blomkål→ Se opskriften
Karolines søndagsgryde
Karolines søndagsgryde (en nem og klassisk gryderet)→ Se opskriften
billederesultat for bærkage
Bærkage med chokolade og lækker flødecreme→ Se opskriften
billederesultat for koldhævede speltboller
Koldhævede speltboller - hæves i køleskab natten over→ Se opskriften
Billede med æblemos.
Æblemos med vanilje og flødeskum (i små dessertglas)→ Se opskriften
chiagrød med mandelmælk
Chiagrød - opskrift på sund grød med chia og mandelmælk→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required