Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Brød › Pandebrød

Pandebrød (nemme brød der bages på pande)

billede med pandebrød
4.7 fra 35 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
231
SHARES
FacebookMessenger231PinterestEmailSMS
Indhold
  • Pandebrød
  • Opskrift på pandebrød
  • Noter
  • Frysning
  • Kommentarer

Pandebrød

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.7 fra 35 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 20 minutter min
Hviletid: 1 time t
Samlet tid: 1 time t 30 minutter min
Her er en nem opskrift på lækre pandebrød. Dejen laves bla. med vand, og de flade brød bages cirka et minut på hver side på en varm pande.
Antal: 6 stk.
Ret: Brød
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 2 dl vand lunkent
  • 15 g gær
  • 250 g hvedemel plus lidt ekstra til bordet
  • 5 g salt
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 spsk honning flydende
  • Lidt olie til pensling

Fremgangsmåde

  1. Kom lunkent vand i en skåll, smuldr gæren i og rør det ud.
  2. Bland hvedemel med salt og kom det i skålen. Kom også olivenolie og honning i. Rør dejen sammen med en grydeske.
  3. Drys lidt hvedemel på bordet og ælt dejen godt igennem til den er glat.
  4. Læg dejen tilbage i skålen, læg et viskestykke over og stil til hævning i 1 time på køkkenbordet.
  5. Tryk dejen flad, del dejen i 6 lige store stykker. Du har ca. 475 gram dej, så hvert stykke skal veje i underkanten af 80 gram.
  6. Rul hver del til cirkel ca 3 mm. tyk, med en kagerulle. Du kan med fordel rulle alle pandebrød ud nu og lad dem hvile på bordet. Så er det ikke så stressende. Diameteren på hvert brød skal være ca. 15 centimeter.
  7. Pensl dejen ganske lidt med olie på den ene side, læg det på en godt varm stegepande med oliesiden nedad. Bag ca. 1 minut på hver side.
  8. Inden pandebrødet vendes, pensles med lidt olie på oversiden, hvorefter brødet vendes og bages færdigt. Bagetiden er altså omkring et minuts tid på hver side.
  9. Læg de færdigbagte brød i en stabel og server den lune.

Næringsindhold

Kalorier247kcalKulhydrater35gProtein5gFedt10gMættet fedt1gFlerumættet fedt2gEnkelumættet fedt6gTransfedt0.02gNatrium326mgKalium62mgKostfibre1gSukker3gVitamin C0.02mgCalcium8mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på pandebrød

Pandebrød er super nemme at lave, og de smager fantastisk som tilbehør til mange slags retter, hvor de anvendes som madbrød.

Bruges især til mange indiske retter, men generelt smager de pandebagte brød bare godt.

Da bagetiden for brødene er ret kort, kan du med fordel lige rulle dem ud allesammmen på køkkenbordet, inden du begynder at lægge det første brød på panden. Så bliver du ikke stresset over bagningen.

Opskriften giver 6 pandebrød, afhængig af hvor store du laver dem.

Noter

De nybagte pandebrød nydes straks sammen til eksempelvis en tikka masala kylling.

Du kan dog også rulle brødene sammen om lidt salat og eks. stegt kylling eller oksekød. Det er en lækker hapser.

Frysning

Pandebrød kan sagtens fryses.

Lad de nybagte brød køle lidt af efter de er taget af panden, og kom dem i en frysepose.

Fryses ned og tages op efterhånden som de skal bruges.

Varm pandebrødene i et par minutter ved 200 grader i ovnen, så smager de som nybagte brød.

Du skal da også prøve mine populære opskrifter på det indiske naanbrød, de luftige pitabrød og de hjemmebagte durumboller.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Hanne skriver

    juni 15, 2023 at 4:03 pm

    Hvorfor er det ikke muligt at finde opskrifter fra Spisetid. Vil gerne prøve en opskrift fra Spisetid 03/23 på fetacreme med vandmelon og miksede urter. Kan ikke finde den.
    Mvh Hanne

    Svar
  2. Jørgen skriver

    juli 09, 2020 at 5:59 pm

    Det du kalder pande brød , er det samme som græsk pita oversat fladbrød , opskrift på disse brød er ikke dansk men græsk over 1000 år , og du laver dem på en pande . Søg på græske pita

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af koldthævet brød i gryde med surdej.
    Koldhævet brød i gryde med surdej (brød uden gær)
  • Billede med havregrynsbrød.
    Havregrynsbrød (nemt brød med havregryn og havreklid)
  • billede med pølsehorn bagt med fuldkornsmel
    Verdens bedste pølsehorn med fuldkorn
  • Billede af sandwichboller.
    Sandwichboller (lækre og nemme brød til sandwich)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required