Her er en nem opskrift på lækre pandebrød. Dejen laves bla. med vand, og de flade brød bages cirka et minut på hver side på en varm pande.
Pandebrød er super nemme at lave, og de smager fantastisk som tilbehør til mange slags retter, hvor de anvendes som madbrød.
Bruges især til mange indiske retter, men generelt smager de pandebagte brød bare godt.
Da bagetiden for brødene er ret kort, kan du med fordel lige rulle dem ud allesammmen på køkkenbordet, inden du begynder at lægge det første brød på panden. Så bliver du ikke stresset over bagningen.
Opskriften giver 6 pandebrød, afhængig af hvor store du laver dem.
Opskrift på pandebrød
Pandebrød
Ingredienser
- 2 dl vand - lunkent
- 15 g gær
- 250 g hvedemel - plus lidt ekstra til bordet
- 5 g salt
- 2 spsk olivenolie
- 1 spsk honning - flydende
- Lidt olie - til pensling
Fremgangsmåde
- Kom lunkent vand i en skåll, smuldr gæren i og rør det ud.
- Bland hvedemel med salt og kom det i skålen. Kom også olivenolie og honning i. Rør dejen sammen med en grydeske.
- Drys lidt hvedemel på bordet og ælt dejen godt igennem til den er glat.
- Læg dejen tilbage i skålen, læg et viskestykke over og stil til hævning i 1 time på køkkenbordet.
- Tryk dejen flad, del dejen i 6 lige store stykker. Du har ca. 475 gram dej, så hvert stykke skal veje i underkanten af 80 gram.
- Rul hver del til cirkel ca 3 mm. tyk, med en kagerulle. Du kan med fordel rulle alle pandebrød ud nu og lad dem hvile på bordet. Så er det ikke så stressende. Diameteren på hvert brød skal være ca. 15 centimeter.
- Pensl dejen ganske lidt med olie på den ene side, læg det på en godt varm stegepande med oliesiden nedad. Bag ca. 1 minut på hver side.
- Inden pandebrødet vendes, pensles med lidt olie på oversiden, hvorefter brødet vendes og bages færdigt. Bagetiden er altså omkring et minuts tid på hver side.
- Læg de færdigbagte brød i en stabel og server den lune.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Noter
De nybagte pandebrød nydes straks sammen til eksempelvis en tikka masala kylling.
Du kan dog også rulle brødene sammen om lidt salat og eks. stegt kylling eller oksekød. Det er en lækker hapser.
Frysning
Pandebrød kan sagtens fryses.
Lad de nybagte brød køle lidt af efter de er taget af panden, og kom dem i en frysepose.
Fryses ned og tages op efterhånden som de skal bruges.
Varm pandebrødene i et par minutter ved 200 grader i ovnen, så smager de som nybagte brød.
Du skal da også prøve mine populære opskrifter på det indiske naanbrød, de luftige pitabrød og de hjemmebagte durumboller.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Hanne
Hvorfor er det ikke muligt at finde opskrifter fra Spisetid. Vil gerne prøve en opskrift fra Spisetid 03/23 på fetacreme med vandmelon og miksede urter. Kan ikke finde den.
Mvh Hanne
Jørgen
Det du kalder pande brød , er det samme som græsk pita oversat fladbrød , opskrift på disse brød er ikke dansk men græsk over 1000 år , og du laver dem på en pande . Søg på græske pita