Pak choy salat med hvidløgsspirer og radiser er en frisk og let salat, der smager godt som tilbehør eller som et frokostmåltid med brød.
Pak choy salat er en virkelig frisk og skøn salat, som de fleste hurtigt vil spise flere portioner af.
Hvidløgsspirerne og radiserne passer sammen med den lette kåltype. Pinjekernerne giver knas og osten sørger for umamismagen.
Alt i alt en salat, der kan bruges som tilbehør til en række retter fra fisk til kød og vegetar-mad.
Opskrift på pak choy salat
Ingredienser
- 6 mini pak choy skyllet og halveret
- 2 solohvidløg fint revet i tynde skiver
- 2 spsk smør
- 5 radiser i tynde skiver
- ost revet i tynde strimler
- 1 håndfuld hvidløgsspirer
- flagesalt
- 1 pose pinjekerner tørristet
Sådan gør du
- Rist pinjekernerne fem minutter ved medium varme. Sæt dem til side.
- Smelt smørret i en pande på lavt blus, tilføj hvidløg i skiver og steg dem, til de bløde.
- Steg pak choy på middelvarme på alle sider i hvidløgsmørret og drys dem med flagesalt.
- Når du har stegt pak choy møre, lægges de over i et fad og hvidløgssmørret hældes henover.
- Fordel radiser i tynde skiver, revet ost, de ristede pinjekerner og hvidløgsspirer henover salaten. Server nu din pak choy salat med et godt brød til.
Tip
Du kan bruge salaten som tilbehør eller servere den som et frokostmåltid med et godt, groft brød.
Hvis du bedre kan lide nødder end pinjekerner, hakker du en håndfuld groft og rister dem let på panden i to-tre minutter.
Se andre skønne salater:
Salat med stegte squash og ærtepure
Maria Ullergaard har en stor passion for mad, og leverer lækre opskrifter til Madens Verden. Følg hende også på @madoglivsnyderi på Instagram.