Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Dessert › Pæregrød - opskrift på en hurtig dessert

Pæregrød - opskrift på en hurtig dessert

Pæregrød
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
12
SHARES
FacebookMessenger12PinterestEmailSMS

Pæregrød er lynhurtig at lave, og så smager den godt sammen med en skefuld creme fraiche eller lidt fløde. Den kan også bruges i morgengrøden.

Pæregrød tager et kvarter at lave, og er en smart måde at få brugt overmodne pærer på.

Du kan selvfølgelig også lave grøden med sprøde pærer, her skal kogetiden blot sættes lidt op, hvis du ønsker en lind grød.

Jeg koger en omgang grød, hvis jeg har frugt, som er blevet lidt for modne i frugtskålen. Det mindsker madspild, og så smager det jo godt.

Opskrift på hjemmelavet pæregrød

Pæregrød

Karen SenecaKaren Seneca
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 5 minutter min
Tilb. tid: 10 minutter min
Samlet tid: 15 minutter min
Pæregrød er lynhurtig at lave, og så smager den godt sammen med en skefuld creme fraiche eller lidt fløde. Den kan også bruges i morgengrøden.
Antal: 2 personer
Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 400 g pærer ca. 3 store eller 4 små
  • 2 spsk vand eventuelt mere
  • 0,5 dl sukker eventuelt mere
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 tsk citronsaft

Fremgangsmåde

  1. Skræl pærerne og fjern kernehus. Skær dem i små tern.
  2. Hæld pæretern i en lille gryde, tilsæt vand og sukker. Hvis pærerne ikke er overmodne, eller vil du have en sød grød, skal du nok bruge en deciliter sukker i stedet for en halv. Bring gryden i kog.
  3. Lad det nu simre i 10 minutter, så pærerne begynder at blive bløde. Smag til med sukker, hvis du synes, at der ikke er sødme nok.
  4. Brug en stavblender eller et piskeris til at få pærerne most, hvis du ønsker en cremet grød. Smag til med citronsaft.
  5. Hvis du vil have din pæregrød mere stiv, kan du blande lidt kartoffelmel rørt ud i vand i til sidst. Bagefter må grøden ikke komme i koge. Server kold eller varm til grød eller med lidt piskefløde.

Næringsindhold

Kalorier212kcalKulhydrater56gProtein1gFedt0.4gMættet fedt0.04gFlerumættet fedt0.2gEnkelumættet fedt0.2gNatrium2mgKalium233mgKostfibre6gSukker45gVitamin A50IUVitamin C9mgCalcium18mgJern0.4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Noter

Det er generelt en god ide at tænke kreativt, hvis du har frugter og grøntsager liggende, der lige er til den bløde side uden at være for gamle til at spise.

Du kan sagtens komme et æble i din pæregrød, hvis du ønsker mere syrlighed.

Se også:

Opskrift på god, gammeldags æblegrød

Hjemmelavet rabarbergrød.

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • billederesultat for chokolade panna cotta
    Chokolade panna cotta opskrift på 5 minutter
  • billede med sveskegrød
    Sveskegrød (nem og hurtig grød med svesker)
  • billede med boghvedegrød
    Boghvedegrød (opskrift på fynsk egnsret med boghvede)
  • Bagte figner
    Bagte figner (med honning og vaniljeis)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter og modtage vort populære nyhedsbrev. Du går ikke glip af funktioner på Madens Verden.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Du kan også fortsætte gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required