• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Forside › Dessert › Pæregrød - opskrift på en hurtig dessert

Pæregrød - opskrift på en hurtig dessert

Pæregrød
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
10
SHARES
FacebookMessenger10PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 2. april 2023 - Udgivet: 3. april 2023

Pæregrød er lynhurtig at lave, og så smager den godt sammen med en skefuld creme fraiche eller lidt fløde. Den kan også bruges i morgengrøden.

Pæregrød tager et kvarter at lave, og er en smart måde at få brugt overmodne pærer på.

Du kan selvfølgelig også lave grøden med sprøde pærer, her skal kogetiden blot sættes lidt op, hvis du ønsker en lind grød.

Jeg koger en omgang grød, hvis jeg har frugt, som er blevet lidt for modne i frugtskålen. Det mindsker madspild, og så smager det jo godt.

Opskrift på hjemmelavet pæregrød

Pæregrød
Karen SenecaKaren Seneca

Pæregrød

5 fra 1 stemme
Pæregrød er lynhurtig at lave, og så smager den godt sammen med en skefuld creme fraiche eller lidt fløde. Den kan også bruges i morgengrøden.
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 10 minutter min
Samlet tid 15 minutter min
Antal: 2 personer
Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Kalorier: 212
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 400 g pærer - ca. 3 store eller 4 små
  • 2 spsk vand - eventuelt mere
  • 0,5 dl sukker - eventuelt mere
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 tsk citronsaft

Fremgangsmåde
 

  1. Skræl pærerne og fjern kernehus. Skær dem i små tern.
  2. Hæld pæretern i en lille gryde, tilsæt vand og sukker. Hvis pærerne ikke er overmodne, eller vil du have en sød grød, skal du nok bruge en deciliter sukker i stedet for en halv. Bring gryden i kog.
  3. Lad det nu simre i 10 minutter, så pærerne begynder at blive bløde. Smag til med sukker, hvis du synes, at der ikke er sødme nok.
  4. Brug en stavblender eller et piskeris til at få pærerne most, hvis du ønsker en cremet grød. Smag til med citronsaft.
  5. Hvis du vil have din pæregrød mere stiv, kan du blande lidt kartoffelmel rørt ud i vand i til sidst. Bagefter må grøden ikke komme i koge. Server kold eller varm til grød eller med lidt piskefløde.

Næringsindhold

Kalorier: 212kcalKulhydrater: 56gProtein: 1gFedt: 0.4gMættet fedt: 0.04gFlerumættet fedt: 0.2gEnkelumættet fedt: 0.2gNatrium: 2mgKalium: 233mgKostfibre: 6gSukker: 45gVitamin A: 50IUVitamin C: 9mgCalcium: 18mgJern: 0.4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Noter

Det er generelt en god ide at tænke kreativt, hvis du har frugter og grøntsager liggende, der lige er til den bløde side uden at være for gamle til at spise.

Du kan sagtens komme et æble i din pæregrød, hvis du ønsker mere syrlighed.

Se også:

Opskrift på god, gammeldags æblegrød

Hjemmelavet rabarbergrød.

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • billederesultat for chokolade panna cotta
    Chokolade panna cotta opskrift på 5 minutter
  • billede med sveskegrød
    Sveskegrød - nem og hurtig grød med svesker
  • billede med boghvedegrød
    Boghvedegrød (opskrift på fynsk egnsret med boghvede)
  • Bagte figner
    Bagte figner

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af blomkålslasagne.

Blomkålslasagne (sund lasagne med blomkål og oksekød)

Ugens vine, uge 36, 2025

Ugens vine, uge 36, 2025: Fra Rioja Reserva til hvid og rosé fra Røsnæs

Billede af selleristeaks af hele skiver knoldselleri.

Selleristeaks (lavet af hele skiver paneret knoldselleri)

Billede af frisk kartoffelsalat med spinat.

Frisk kartoffelsalat med spinat

Madplan uge 36

Ugens madplan uge 36 med velsmagende aftensmad til alle ugedage

Billede af asiatisk nakkefilet.

Asiatisk nakkefilet (med nudler, broccoli og peberfrugt)

Forsiden lige nu

billede med kylling bourguignon
Kylling bourguignon - sund udgave af den franske klassiker→ Se opskriften
billederesultat for æblesalat
Æblesalat→ Se opskriften
Billede med kantareller
Kantareller - fakta og hvad kan du bruge dem til→ Se opskriften
billede med vikingegryde
Vikingegryde med skinke, bacon og fløde→ Se opskriften
en heldig kartoffel
En heldig kartoffel bagt med rosmarin→ Se opskriften
billede med kylling cacciatore italiensk jægergryde
Kylling cacciatore (nem og lækker italiensk jægergryde)→ Se opskriften
Billede resultat for tilbehør til aftensmad
12 opskrifter på tilbehør til aftensmad→ Se opskriften
billede med fødselsdagsboller
Fødselsdagsboller (nemme og bløde boller til fødselsdag)→ Se opskriften
billede med marmorkage
Marmorkage (nem og lækker skærekage i form)→ Se opskriften
fryse avocado
Kan man fryse avocado? Se den hurtige guide!→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required