• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Pad Thai med kylling - Thailands bedste street food

Pad Thai med kylling - Thailands bedste street food

Pad Thai
Pad Thai er en lækker thailandsk ret med kylling og risnudler. Foto: Istockphoto.com/rez-art

Opdateret:  4. november 2023 - Udgivet:  14. marts 2022

Del gerne:
180
SHARES
FacebookMessenger180PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Opskrift
  2. Pad thai
  3. Ingredienser
  4. Fremgangsmåde
  5. Næringsindhold
  6. Tips og fakta
Gå til opskrift

Pad thai er en typisk ret, man finder på markeder i Thailand. Smagen er mild og sød af peanuts, æg og grøntsager, der er godt med knas og umami. Og så passer risnudlerne perfekt ind i retten.

Æggene og den syrligt søde sauce "klistrer" sig godt til nudlerne og resten af ingredienserne, så rutinerede udi at spise med pinde kan sagtens få fat i alle smage og konsistenser i en mundfuld.

Man kan sagtens erstatte opskriftens kylling med supertynde rejer, tofu eller supertynde strimler af grisekød.

Til gengæld passer smagen ikke så godt med rødt kød som okse og lam.

Se også disse opskrifter:

  • Pad thai med tofu - vegetarisk
  • Panang curry med oksekød
  • Thailandsk panang karry med kylling
  • Pad krapow - nem thailandsk streetfood

Opskrift

Pad Thai

Pad thai

Pad thai er ægte street food. Grøntsager, krydderier og kylling lynsteges, saucen er fantastisk mild og sød, og så er den nem at skovle ind med pinde.
Bedømmelse
4.8 fra 44 stemmer
RetAftensmad
Arbejdstid: 5 minutter minutter
Tilberedning: 15 minutter minutter
Samlet tid: 20 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Karen Seneca

Ingredienser

  • 300 g risnudler
  • 400 g kyllingebryst - i tynde strimler
  • 1 rød peberfrugt
  • 0,5 chili - hakket
  • 1 stk løg - hakket
  • 4 fed hvidløg
  • 1 pakke bønnespirer
  • 5 gulerødder - julienne
  • 3 forårsløg - i skiver
  • 2 æg
  • 3 spsk peanuts - groft hakkede

Til saucen

  • 2 spsk limesaft
  • 2 spsk sojasauce
  • 2 spsk fiskesauce
  • 2 spsk eddike
  • 2 spsk peanutbutter
  • 1 spsk chilisauce
  • 1 tsk koriander - stødt
  • 1 tsk ingefær - revet
  • 0,8 dl farin

Fremgangsmåde

  • Begynd med at koge risnudlerne efter pakkens anvisning. Så snart de er kogt, typisk tre minutter, skal de skylles under koldt vand, så de ikke koger videre. De skal være al dente - med bid.
  • Skær kyllingbryst ud i tynde strimler eller flade stykker.
  • Skær alle grøntsagerne: Peber i strimler, som du deler på midten, gulerødder i smalle stave, løg hakkes og forårsløg i skiver max. en cm.
  • Bland din sauce, så den er klar, når den skal over grøntsagerne.
  • Steg kyllingestykkerne i olivenolie på max. varme i et minut uden at røre. Steg derefter videre, mens du rører rundt. Efter 4-5 minutter skal de af.
  • Nu bruger du samme pande eller wok til at stege peberfrugt og løg i et minut.
  • Tilsæt gulerødder, hakket chili og hvidløg og steg videre et minut.
  • Pisk de to æg sammen og hæld over retten. Steg for medium varme, til æggene ligner røræg.
  • Tilsæt saucen og steg et minut.
  • Tilsæt nudler, kylling, bønnespirer, forårsløg og hakkede peanuts. Steg pad thai med kylling i to-tre minutter, og så er den klar til servering.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
592
% Daglig værdi*
Fedt
 
12
g
18
%
Mættet fedt
 
3
g
19
%
Transfedt
 
0.02
g
Flerumættet fedt
 
3
g
Enkelumættet fedt
 
4
g
Kolesterol
 
146
mg
49
%
Natrium
 
2262
mg
98
%
Kalium
 
1027
mg
29
%
Kulhydrater
 
85
g
28
%
Kostfibre
 
12
g
50
%
Sukker
 
13
g
14
%
Protein
 
39
g
78
%
Vitamin A
 
13225
IU
265
%
Vitamin C
 
33
mg
40
%
Calcium
 
94
mg
9
%
Jern
 
3
mg
17
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips og fakta

Er man mest til det stærke, så kommer man mere chili i, omvendt: skal retten være mere syrlig, bruger du mere lime. Retten serveres med korianderblade og limebåde.

Pad thai kom til verden under 2. verdenskrig, hvor der var mangel på ris.

Til gengæld kunne man få fat i risnudler, og derfor begyndte thailænderne at mikse risnudler med grøntsager og proteiner som kylling og rejer.

Langsomt blev saucen udviklet, så den har alle grundsmagene undtagen bitterhed: Salt, sød, sur og umami. Her finder du flere opskrifter på thailandsk mad.

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Ninna

    januar 27, 2025 at 5:20 pm

    Fuldstændig fantastisk🤩 Så lækkert og fyldt med smag. Total favorit herhjemme❤️

    Svar
  2. Amalie

    maj 07, 2023 at 7:31 am

    Er det sød eller stærk chilisauce?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      maj 07, 2023 at 6:50 pm

      Hej Amalie
      Brug hvad du synes - en sød chilisauce er dog noget mildere 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  3. Thomas Nielsen

    oktober 26, 2022 at 4:47 pm

    Hej Karen
    Ved step 10 står der man skal tilsætte peanuts, men der står ikke noget om peanuts i opskriften. Er det hele eller hakkede peanuts og i så fald hvilken mængde?

    Svar
    • Karen Seneca

      oktober 27, 2022 at 10:12 am

      Hej Thomas
      Jeg havde glemt at skrive peanuts i opskriften. Godt, at du gjorde mig opmærksom på det. Jeg hakker dem groft og vender i retten, når jeg laver pad thai.
      God fornøjelse. Mvh Karen

      Svar
  4. Aisha Jensen

    juli 29, 2020 at 11:00 pm

    Hejsa
    Lækker opskrift og tusinde tak.
    Er bare lidt forvirret, da der i ingredienser står bønnespirer, men der står bambusskud som overskrift, de fremgår bare ikke i ingredienserne. Så mit spørgsmål er, om man skal bruge bambusskud eller bønnespirer eller begge dele og i så fald hvor meget bambusskud skal man bruge?
    Mvh

    Svar
    • Karen Seneca

      juli 30, 2020 at 1:47 pm

      Gisp, jeg har lavet en tanketorsk - det er bønnespirer. Tak for din årvågenhed. Mange hilsner Karen

      Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv medlem af Madens Verden nu
Du får et medlemskab for kun 295 kroner for et HELT år!
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required