Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Pad Thai

Pad Thai med kylling (Thailands bedste street food)

Pad Thai
4.8 fra 44 stemmer
Gå til opskrift
Del og send:
Facebook189PinterestSMSEmailMessenger
189
DELINGER
Indhold
  • Pad thai fra Thailand
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på Pad Thai
  • Tips og fakta
  • FAQ
  • Kommentarer

Pad thai fra Thailand

Karen SenecaKaren Seneca
4.8 fra 44 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 5 minutter min
Tilb. tid: 15 minutter min
Samlet tid: 20 minutter min
Pad thai er ægte street food. Grøntsager, krydderier og kylling lynsteges, saucen er fantastisk mild og sød, og så er den nem at skovle ind med pinde.
Antal: 4
Ret: Aftensmad
Køkken: Thailandsk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 300 g risnudler
  • 400 g kyllingebryst (i tynde strimler)
  • 1 rød peberfrugt
  • 5 gulerødder (julienne)
  • 1 stk løg (hakket)
  • 3 forårsløg (i skiver)
  • 0,5 chili (hakket)
  • 4 fed hvidløg
  • 1 pakke bønnespirer
  • 2 æg
  • 3 spsk peanuts (groft hakkede)
Til saucen
  • 2 spsk limesaft
  • 2 spsk sojasauce
  • 2 spsk fiskesauce
  • 2 spsk eddike
  • 2 spsk peanutbutter
  • 1 spsk chilisauce
  • 1 tsk koriander (stødt)
  • 1 tsk ingefær (revet)
  • 0,8 dl farin

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. Begynd med at koge 300 g risnudler efter pakkens anvisning. Så snart de er kogt, typisk tre minutter, skal de skylles under koldt vand, så de ikke koger videre. De skal være al dente - med bid.
  2. Skær 400 g kyllingebryst ud i tynde strimler eller flade stykker.
  3. Skær alle grøntsagerne: 1 rød peberfrugt i strimler, som du deler på midten, 5 gulerødder i smalle stave, 1 stk løg hakkes og 3 forårsløg i skiver max. en cm.
  4. Bland din sauce, så den er klar, når den skal over grøntsagerne. Her anvendes 2 spsk limesaft, 2 spsk sojasauce, 2 spsk fiskesauce, 2 spsk eddike, 2 spsk peanutbutter, 1 spsk chilisauce, 1 tsk koriander, 1 tsk ingefær og 0,8 dl farin.
  5. Steg kyllingestykkerne i olivenolie på max. varme i et minut uden at røre. Steg derefter videre, mens du rører rundt. Efter 4-5 minutter skal de af.
  6. Nu bruger du samme pande eller wok til at stege peberfrugt og løg i et minut.
  7. Tilsæt gulerødder, 0,5 chili (hakket) og 4 fed hvidløg og steg videre et minut.
  8. Pisk 2 æg sammen og hæld over retten. Steg for medium varme, til æggene ligner røræg.
  9. Tilsæt saucen og steg et minut.
  10. Tilsæt nudler, kylling, 1 pakke bønnespirer, forårsløg og 3 spsk peanuts(hakkede). Steg pad thai med kylling i to-tre minutter, og så er den klar til servering.

Næringsindhold

Kalorier592kcalKulhydrater85gProtein39gFedt12gMættet fedt3gFlerumættet fedt3gEnkelumættet fedt4gTransfedt0.02gKolesterol146mgNatrium2262mgKalium1027mgKostfibre12gSukker13gVitamin A13225IUVitamin C33mgCalcium94mgJern3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Opskrift på Pad Thai

Pad thai er en typisk ret, man finder på markeder i Thailand. Smagen er mild og sød af peanuts, æg og grøntsager, der er godt med knas og umami. Og så passer risnudlerne perfekt ind i retten.

Æggene og den syrligt søde sauce "klistrer" sig godt til nudlerne og resten af ingredienserne, så rutinerede udi at spise med pinde kan sagtens få fat i alle smage og konsistenser i en mundfuld.

Man kan sagtens erstatte opskriftens kylling med supertynde rejer, tofu eller supertynde strimler af grisekød. Til gengæld passer smagen ikke så godt med rødt kød som okse og lam.

Flere inspirerende opskrifter:

  • Pad krapow - thailandsk streetfood
  • Thaisuppe med kylling og kokosmælk
  • Panang karry med kylling
  • Thaikylling med kokosmælk
  • General Tso's kylling
  • Ramen - japansk ramensuppe

Tips og fakta

Er man mest til det stærke, så kommer man mere chili i, omvendt: skal retten være mere syrlig, bruger du mere lime. Retten serveres med korianderblade og limebåde.

Pad thai kom til verden under 2. verdenskrig, hvor der var mangel på ris.

Til gengæld kunne man få fat i risnudler, og derfor begyndte thailænderne at mikse risnudler med grøntsager og proteiner som kylling og rejer.

Langsomt blev saucen udviklet, så den har alle grundsmagene undtagen bitterhed: Salt, sød, sur og umami. Her finder du flere opskrifter på thailandsk mad.

FAQ

Hvad er pad thai?

Pad Thai er en klassisk thailandsk ret med stegte risnudler, som ofte serveres med æg, grøntsager, rejer, kylling eller tofu. Også ofte med bønnespirer og forårsløg, hakket peanuts og lime. Dertil en sød-syrlig-salt tamarindbaseret sauce. Den er en af Thailands mest kendte og elskede gaderetter.

Hvad betyder pad thai?

Betydningen frit oversat er:
"Pad" (ผัด) betyder stegt
"Thai" betyder thailandsk
Det betyder altså "Stegt på en thailandsk måde".

Er pad thai stærk?

Normalt er den ikke voldsomt stærk, men du kan justere ved at tilsætte frisk chili eller chiliflager efter smag. Mange serverer chili ved siden af til justering.

Kan man lave en vegetarisk eller vegansk version?

Ja, det kan du sagtens. Brug tofu som protein og sojasauce i stedet for fiskesauce. Vegansk fish sauce (fås i asiatiske butikker).

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Kommentarer Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Ninna skriver

    januar 27, 2025 at 5:20 pm

    Fuldstændig fantastisk🤩 Så lækkert og fyldt med smag. Total favorit herhjemme❤️

    Svar
  2. Amalie skriver

    maj 07, 2023 at 7:31 am

    Er det sød eller stærk chilisauce?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      maj 07, 2023 at 6:50 pm

      Hej Amalie
      Brug hvad du synes - en sød chilisauce er dog noget mildere 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  3. Thomas Nielsen skriver

    oktober 26, 2022 at 4:47 pm

    Hej Karen
    Ved step 10 står der man skal tilsætte peanuts, men der står ikke noget om peanuts i opskriften. Er det hele eller hakkede peanuts og i så fald hvilken mængde?

    Svar
    • Karen Seneca skriver

      oktober 27, 2022 at 10:12 am

      Hej Thomas
      Jeg havde glemt at skrive peanuts i opskriften. Godt, at du gjorde mig opmærksom på det. Jeg hakker dem groft og vender i retten, når jeg laver pad thai.
      God fornøjelse. Mvh Karen

      Svar
  4. Aisha Jensen skriver

    juli 29, 2020 at 11:00 pm

    Hejsa
    Lækker opskrift og tusinde tak.
    Er bare lidt forvirret, da der i ingredienser står bønnespirer, men der står bambusskud som overskrift, de fremgår bare ikke i ingredienserne. Så mit spørgsmål er, om man skal bruge bambusskud eller bønnespirer eller begge dele og i så fald hvor meget bambusskud skal man bruge?
    Mvh

    Svar
    • Karen Seneca skriver

      juli 30, 2020 at 1:47 pm

      Gisp, jeg har lavet en tanketorsk - det er bønnespirer. Tak for din årvågenhed. Mange hilsner Karen

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af bondegryde.
    Bondegryde med kartofler, gulerødder og god sovs
  • Billede af rugmelstærte med kål.
    Rugmelstærte med masser af kål (sund, nem og uden kød)
  • Billede af kartoffelpizza hvid pizza.
    Kartoffelpizza (hvid pizza med kartofler og rosmarin)
  • Billede af teriyaki laks.
    Teriyaki laks (nem laks med teriyaki og sesam)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Er du endnu ikke medlem?

madens verden logo opskrifter på god mad

Gør som rigtig mange andre glade brugere - bliv medlem af Madens Verden nu. Så slipper du bla. for annoncerne.

Bliv medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required