Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Aftensmad › Pad Thai med kylling (Thailands bedste street food)

Pad Thai med kylling (Thailands bedste street food)

Pad Thai
4.8 fra 44 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
189
SHARES
FacebookMessenger189PinterestEmailSMS
Opdateret: 4. november 2023 - Udgivet: 14. marts 2022
Oversigt over indhold
  • Pad thai er ægte street food. Grøntsager, krydderier og kylling lynsteges, saucen er mild og sød, og så er den nem at skovle ind med pinde.
  • Opskrift på Pad Thai
  • Pad thai
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde 
  • Næringsindhold
  • Tips og fakta
  • Pad krapow - opskrift på thailandsk streetfood
  • Verdens bedste thaisuppe
  • Panang karry med kylling - thailandsk curry
  • Thaikylling
  • General Tso's kylling
  • Ramen - nem japansk suppe med fyld
  • FAQ
  • Kommentarer

Pad thai er ægte street food. Grøntsager, krydderier og kylling lynsteges, saucen er mild og sød, og så er den nem at skovle ind med pinde.

Pad thai er en typisk ret, man finder på markeder i Thailand. Smagen er mild og sød af peanuts, æg og grøntsager, der er godt med knas og umami. Og så passer risnudlerne perfekt ind i retten.

Æggene og den syrligt søde sauce "klistrer" sig godt til nudlerne og resten af ingredienserne, så rutinerede udi at spise med pinde kan sagtens få fat i alle smage og konsistenser i en mundfuld.

Man kan sagtens erstatte opskriftens kylling med supertynde rejer, tofu eller supertynde strimler af grisekød. Til gengæld passer smagen ikke så godt med rødt kød som okse og lam.

Opskrift på Pad Thai

Karen SenecaKaren Seneca

Pad thai

4.82 fra 44 stemmer
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Samlet tid 20 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Thailandsk
Kalorier: 592
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 300 g risnudler
  • 400 g kyllingebryst - i tynde strimler
  • 1 rød peberfrugt
  • 0,5 chili - hakket
  • 1 stk løg - hakket
  • 4 fed hvidløg
  • 1 pakke bønnespirer
  • 5 gulerødder - julienne
  • 3 forårsløg - i skiver
  • 2 æg
  • 3 spsk peanuts - groft hakkede
Til saucen
  • 2 spsk limesaft
  • 2 spsk sojasauce
  • 2 spsk fiskesauce
  • 2 spsk eddike
  • 2 spsk peanutbutter
  • 1 spsk chilisauce
  • 1 tsk koriander - stødt
  • 1 tsk ingefær - revet
  • 0,8 dl farin
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Fremgangsmåde
 

  1. Begynd med at koge risnudlerne efter pakkens anvisning. Så snart de er kogt, typisk tre minutter, skal de skylles under koldt vand, så de ikke koger videre. De skal være al dente - med bid.
  2. Skær kyllingbryst ud i tynde strimler eller flade stykker.
  3. Skær alle grøntsagerne: Peber i strimler, som du deler på midten, gulerødder i smalle stave, løg hakkes og forårsløg i skiver max. en cm.
  4. Bland din sauce, så den er klar, når den skal over grøntsagerne.
  5. Steg kyllingestykkerne i olivenolie på max. varme i et minut uden at røre. Steg derefter videre, mens du rører rundt. Efter 4-5 minutter skal de af.
  6. Nu bruger du samme pande eller wok til at stege peberfrugt og løg i et minut.
  7. Tilsæt gulerødder, hakket chili og hvidløg og steg videre et minut.
  8. Pisk de to æg sammen og hæld over retten. Steg for medium varme, til æggene ligner røræg.
  9. Tilsæt saucen og steg et minut.
  10. Tilsæt nudler, kylling, bønnespirer, forårsløg og hakkede peanuts. Steg pad thai med kylling i to-tre minutter, og så er den klar til servering.
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Kalorier: 592kcalKulhydrater: 85gProtein: 39gFedt: 12gMættet fedt: 3gFlerumættet fedt: 3gEnkelumættet fedt: 4gTransfedt: 0.02gKolesterol: 146mgNatrium: 2262mgKalium: 1027mgKostfibre: 12gSukker: 13gVitamin A: 13225IUVitamin C: 33mgCalcium: 94mgJern: 3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Tips og fakta

Er man mest til det stærke, så kommer man mere chili i, omvendt: skal retten være mere syrlig, bruger du mere lime. Retten serveres med korianderblade og limebåde.

Pad thai kom til verden under 2. verdenskrig, hvor der var mangel på ris.

Til gengæld kunne man få fat i risnudler, og derfor begyndte thailænderne at mikse risnudler med grøntsager og proteiner som kylling og rejer.

Langsomt blev saucen udviklet, så den har alle grundsmagene undtagen bitterhed: Salt, sød, sur og umami. Her finder du flere opskrifter på thailandsk mad.

Flere inspirerende opskrifter:

Pad krapow - opskrift på thailandsk streetfood

5 fra 1 stemme
Få en nem og lækker opskrift på pad krapow, der er en thailandsk ret med hakket svinekød, krapow sauce, kogte jasmin ris og fritterede æg.
Gå til opskrift
billede med pad krapow

Verdens bedste thaisuppe

4.8 fra 66 stemmer
Thaisuppe er en en skøn suppe, der samtidig kan laves på under 30 minutter. Thaisuppen koges med kylling, risnudler og friske grøntsager.
Gå til opskrift
thaisuppe

Panang karry med kylling - thailandsk curry

5 fra 2 stemmer
Panang karry med kylling og kogte jasminris smager, så englene synger. Elsker du thailandsk mad, vil du være vild med denne ret.
Gå til opskrift
Panang karry med kylling

Thaikylling

4.7 fra 33 stemmer
Thaikylling er nem aftensmad, der er inspireret af det thailandske køkken. Bedste opskrift med karry, kokosmælk og andre asiatiske lækkerier.
Gå til opskrift
billederesultat for thaikylling

General Tso's kylling

5 fra 2 stemmer
Nem og lækker opskrift på general Tso's kylling, der er en populær kinesisk og amerikanske ret med friteret kylling, ris og sur-sød sauce.
Gå til opskrift
billede med general tso's kylling

Ramen - nem japansk suppe med fyld

5 fra 1 stemme
Få min opskrift på ramen, der er en populær japansk suppe med masser af grøntsager, kylling og æg. Min version er tilpasset og nem at tilberede.
Gå til opskrift
Billede af ramen.

FAQ

Hvad er pad thai?

Pad Thai er en klassisk thailandsk ret med stegte risnudler, som ofte serveres med æg, grøntsager, rejer, kylling eller tofu. Også ofte med bønnespirer og forårsløg, hakket peanuts og lime. Dertil en sød-syrlig-salt tamarindbaseret sauce. Den er en af Thailands mest kendte og elskede gaderetter.

Hvad betyder pad thai?

Betydningen frit oversat er:
"Pad" (ผัด) = stegt
"Thai" = thailandsk
Det betyder altså "Stegt på en thailandsk måde".

Er pad thai stærk?

Normalt er den ikke voldsomt stærk, men du kan justere ved at tilsætte frisk chili eller chiliflager efter smag. Mange serverer chili ved siden af til justering.

Kan man lave en vegetarisk eller vegansk version?

Ja, det kan du sagtens. Brug tofu som protein og sojasauce i stedet for fiskesauce. Vegansk "fish sauce" (fås i asiatiske butikker).

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Ninna skriver

    januar 27, 2025 at 5:20 pm

    Fuldstændig fantastisk🤩 Så lækkert og fyldt med smag. Total favorit herhjemme❤️

    Svar
  2. Amalie skriver

    maj 07, 2023 at 7:31 am

    Er det sød eller stærk chilisauce?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      maj 07, 2023 at 6:50 pm

      Hej Amalie
      Brug hvad du synes - en sød chilisauce er dog noget mildere 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  3. Thomas Nielsen skriver

    oktober 26, 2022 at 4:47 pm

    Hej Karen
    Ved step 10 står der man skal tilsætte peanuts, men der står ikke noget om peanuts i opskriften. Er det hele eller hakkede peanuts og i så fald hvilken mængde?

    Svar
    • Karen Seneca skriver

      oktober 27, 2022 at 10:12 am

      Hej Thomas
      Jeg havde glemt at skrive peanuts i opskriften. Godt, at du gjorde mig opmærksom på det. Jeg hakker dem groft og vender i retten, når jeg laver pad thai.
      God fornøjelse. Mvh Karen

      Svar
  4. Aisha Jensen skriver

    juli 29, 2020 at 11:00 pm

    Hejsa
    Lækker opskrift og tusinde tak.
    Er bare lidt forvirret, da der i ingredienser står bønnespirer, men der står bambusskud som overskrift, de fremgår bare ikke i ingredienserne. Så mit spørgsmål er, om man skal bruge bambusskud eller bønnespirer eller begge dele og i så fald hvor meget bambusskud skal man bruge?
    Mvh

    Svar
    • Karen Seneca skriver

      juli 30, 2020 at 1:47 pm

      Gisp, jeg har lavet en tanketorsk - det er bønnespirer. Tak for din årvågenhed. Mange hilsner Karen

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required