Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Ovnstegt langefilet

Ovnstegt langefilet

Lækker og ovnstegt langefilet, der er en fremragende spisefisk. Her anrettet med flødestuvede gulerødder og knoldselleri og sauterede majs med tomater. Foto: Guffeliguf.dk.
4.5 fra 9 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
23
SHARES
FacebookMessenger23PinterestEmailSMS

Langen er en fremragende spisefisk, og her er opskriften på ovnstegt langefilet med flødestuvede gulerødder og knoldselleri.

Ovnstegt langefilet laves naturligvis af lange, der er en spisefisk i torskefamilien.

Både udseende, smag og konsistens minder meget om torsken, og derfor er kødet flot og hvidt. Langen er også ret fast i kødet.

En lange kan blive op til et par meter, så den kan blive ganske stor. Den indeholder blandt andet en del selen, og er en mager og sund spisefisk.

Bed fiskehandleren skære rygbenene fra, for så har du en helt benfri fisk. Og det er det rareste. Opskriften er beregnet til fire personer.

Se også disse opskrifter med fisk:

  • Rødspætter i fad med spidskål
  • Sådan steger du rødfisk med skind
  • Pighvar med beurre blanc
  • Stegt lange
Indhold
  • Langen er en fremragende spisefisk, og her er opskriften på ovnstegt langefilet med flødestuvede gulerødder og knoldselleri.
  • Ovnstegt langefilet - nem opskrift
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Tips
  • Kommentarer

Ovnstegt langefilet - nem opskrift

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.5 fra 9 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 20 minutter min
Samlet tid: 30 minutter min
Langen er en fremragende spisefisk, og her er opskriften på ovnstegt langefilet med flødestuvede gulerødder og knoldselleri.
Antal: 4 personer
Ret: Fisk
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 600 g lange langefilet uden ben
  • Lidt citronsaft
  • olivenolie
  • salt og friskkværnet peber
Flødestuvede gulerødder og knoldselleri
  • 500 g gulerødder
  • 1 lille knoldselleri
  • 2,5 dl fløde
  • Lidt vand
  • 1 håndfuld persille hakket
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Del langefilet i fire portionsstykker, og krydr med lidt salt. Lad fisken trække fem minutter.
  2. Læg langefileterne i et ildfast fad, dryp med lidt olie og citronsaft, og giv lidt friskkværnet peber.
  3. Skær gulerødder og knoldselleri i mundrette stykker, og sauter dem i lidt olie på en varm pande uden de tager farve.
  4. Tilsæt nogle spiseskefulde vand, og lad dem simre i fem minutter. Tilsæt om nødvendigt en smule mere vand.
  5. Kom så piskefløde ved, og lad det langsomt creme ind mens gulerødder og selleri koges næsten møre. Der må gerne være en smule bid i grønsagerne.
  6. Bag langefileterne i ovnen ved 200 grader varmluft, hvor de skal have cirka 10 minutter. Overkog- eller steg aldrig fisk, da den så bliver trist i smagen.
  7. Tag den ovnstegte langefilet ud af ovnen, og krydr med lidt friskkværnet peber.
  8. Vend friskhakket persille i de flødestuvede gulerødder og knoldselleri, og smag til med salt og peber.

Næringsindhold

Kalorier517kcalKulhydrater29gProtein32gFedt31gMættet fedt16gFlerumættet fedt2gEnkelumættet fedt11gKolesterol135mgNatrium1510mgKalium1572mgKostfibre6gSukker10gVitamin A21945IUVitamin C24mgCalcium179mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tips

Anret ovnstegt langefilet med de flødestuvede grønsager og sauterede majs med tomater.

Eventuelt også med et stykke hjemmebagt flute til.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. peter vetterli skriver

    november 08, 2024 at 5:00 pm

    glæder mig

    Svar
  2. Helge skriver

    november 07, 2024 at 8:46 am

    God fisk med lækkert tilbehør.

    Svar
  3. Else Winther skriver

    marts 30, 2023 at 1:51 pm

    Hej Holger
    du skriver ved anretning dette:Anret ovnstegt langefilet med de flødestuvede grønsager og sauterede majs med tomater.
    men ikke noget om majs og tomater i din opskrift

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle
  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)
  • Billede af pasta med broccoli.
    Pasta med broccoli i cremet flødesauce

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Du kan også fortsætte gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required