Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Viden om mad › Ovnens symboler

Ovnens symboler: Hvad betyder hvert symbol?

Ovnens symboler
Del gerne:
16
SHARES
FacebookMessenger16PinterestEmailSMS
Indhold
  • Alle symbolerne med varmluft
  • Ovnens symboler med over- og undervarme
  • Alle de andre symboler
  • Kommentarer

Ovnens symboler er godt at have styr på, så vi kan få den perfekte stege- og bagemetode til vores mad. Det er nemlig ikke uden betydning, om du bruger varmluft eller over- og undervarme.

Grill med og uden varmluft giver også meget forskellige resultater. Og når nu vi er i gang med at lave mad, kan vi lige så godt gøre det ordentligt.

Derfor får du denne guide til ovnens symboler.

Alle symbolerne med varmluft

Ventilatoren er altid symbol på varmluft. Symbolet her er skabt af Yeoul Kwon fra the Noun Project.

En ventilator symboliserer altid varmluft. Uanset, om der er en vandret streg under, over eller en zig zag-streg. Det sidste symboliserer grillfunktionen.

Her får du forklaringen på de forskellige betydninger:

Varmluft i en cirkel: Dette betyder, at maden steger eller bager med varmluft fra det bagerste varmelegeme.

Det betyder, at maden i ovnen får samme mængde varme, uanset om de står på nederste eller øverste bageplade. Derfor kan man have flere bageplader i ovnen på samme tid.

Varmluft med grillsymbolet (zig zag) ovenover: Hvis du skal grille en større mængde kød, er det den perfekte indstilling. Det samme gælder grillspyd, som skal have varme fra alle sider. Husk at sæt bagepladen på midten og stil temperaturen på max.

Varmluft med streg over og under: Her bager ovnen både med det bagerste, det øverste og det nederste varmelegeme. Varmen fordeler sig derfor hurtigt i hele ovnen, og der bør kun bruges en bageplade.

Ovnens symboler med over- og undervarme

Streger, der går vandret, er altid symboler på varme fra varmelegemer, som sidder nederst og øverst i ovnen. Symbolet her er skabt af Yeoul Kwon fra the Noun Project.

En streg foroven og en forneden: Ovnen kører på almindelig over- og undervarme. Her kan du kun have en bageplade ad gangen. Over- og undervarme er især godt til bagværk af enhver art.

En streg forneden: Denne slags varme kommer fra nederste varmelegeme, og er ideel til pizza, hvor bunden skal være sprød, men fyldet ikke må være brændt. Lasagne og tærte er også glade for den type varme.

En streg foroven sammen med en zig zag-streg: Dette er overvarme kombineret med grill, og det giver en hurtig og stor bruningseffekt.

Derfor er det også vigtigt at holde øje med kødet, mens du griller. Sæt også gerne ovnvarmen på klem for at lukke dampen ud imens.

Alle de andre symboler

Vi har fortalt om grundindstillingerne på en almindelig ovn, men i dag er der utallige symboler og funktioner.

For eksempel har mange ovne pyrolyse, en selvrensende funktion, som ofte symboliseres med en kvadrat bestående af prikker.

Hvis din ovn ikke har den funktion, kan du læse, hvordan du gør pænt rent i ovnen på få minutter.

Har ovnen en optønings-funktion, vil den ofte være symboliseret med en iskrystal og eventuelt en dråbe vand.

Et af ovnens symboler kan også være en pil, der peger hen mod to lodrette zig zag-streger. Den skal du bruge, hvis du vil have noget varmet op eller bagt i en fart, for eksempel cookies.

Lækre opskrifter til ovn:

  1. Sådan laver du helstegt kylling i ovn
  2. Flæskesteg i ovn
  3. Nem chokoladekage
  4. Boller (bedste opskrift på den hjemmebagte bolle)
Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Mere inspiration

  • Retsina
    Retsina (en 2000-årig græsk specialitet)
  • Icewine
    Eiswein eller Icewine (unik vin lavet af frosne druer)
  • Billede af selleritoppe.
    Hvad kan man bruge selleritoppe til?
  • Billede af chokoladekage med revner.
    Derfor revner din chokoladekage

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.