Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Tilbehør › Ovnbagte søde kartofler

Ovnbagte søde kartofler med timian og olivenolie

billederesultat for ovnbagte søde kartofler
4.7 fra 24 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
102
SHARES
FacebookMessenger102PinterestEmailSMS

Ovnbagte søde kartofler

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.7 fra 24 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 25 minutter min
Samlet tid: 35 minutter min
Min opskrift på søde kartofler i ovn, og faktisk er der slet ikke tale om kartofler, men mere om græskar. Og de skal ikke skrælles.
Antal: 4
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 500 g søde kartofler
  • 1 spsk olivenolie
  • 2 tsk timian (tørret)
  • flagesalt

Fremgangsmåde

  1. Rengør 500 g søde kartofler grundigt under rindende, koldt vand. Skær enderne fra, og smid dem ud.
  2. Del så kartoflerne på langs, og skær dem ud i mundrette stykker. Du kan selvfølgelig også vælge at skære dem i både.
  3. Læg dem i ildfast fad, og hæld 1 spsk olivenolie ud over dem.
  4. Giv dem også 2 tsk timian og lidt flagesalt. Du kan selvfølgelig hakke et lille bundt frisk timian, og bruge det i stedet. Rosmarin er også godt til søde kartofler.
  5. Vend det hele godt rundt med fingrene, så smagen af timian fordeler sig på alle "kartofler".
  6. Så skal de bages. Sæt dem ind midt i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, og nu skal de hygge sig der i cirka 25 minutter. Så er de lækre og møre, og lige til at nyde.

Næringsindhold

Kalorier139kcalKulhydrater25gProtein2gFedt4gMættet fedt1gFlerumættet fedt0.4gEnkelumættet fedt3gNatrium69mgKalium427mgKostfibre4gSukker5gVitamin A17781IUVitamin C5mgCalcium42mgJern1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på ovnbagte søde kartofler

Ovnbagte søde kartofler er en lækker sag, som er meget nem at lave.

Mange tror fejlagtigt, at søde kartofler er i familie med vores velkendte kartofler, men det er de slet ikke.

I konsistens minder de mest om græskar, men de vokser under jorden. Som vores kartofler.

De kaldes også "batat", og optræder i forskellige farver, men smager dog altid nogenlunde ens. Nemlig sødt.

Du kan bruge dem på samme måder som vores danske kartofler, nemlig koge dem, frittere eller stege dem i ovnen.

Se også disse opskrifter:

  • Salat med søde kartofler
  • Søde kartoffelfritter
  • Cremede flødekartofler
  • Pommes Anna

Søde kartofler skrælles ikke

Du behøver ikke skrælle en sød kartoffel - den kan sagtens spises med skræl. Blot du vasker dem grundigt.

Kartoflerne kommer typisk fra USA, og de indeholder langt mere protein end de klassiske kartofler.

Og i dag spises de over store dele af verden. I øvrigt en del i det asiatiske køkken.

Opskriften er beregnet til 3-4 personer som tilbehør.

Tips

Ovnbagte søde kartofler passer som lækkert tilbehør til mange retter med kød.

Prøv dem eksempelvis til en grydestegt roastbeef.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Kommentarer Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Gabs skriver

    februar 23, 2022 at 1:21 pm

    Mega lækker opskrift. Tak for den.

    Svar
  2. Lissi Voss Jepsen skriver

    december 26, 2021 at 2:25 pm

    Kartoflerne kommer typisk fra USA, og de indeholder langt mere protein end de klassiske kartofler.
    Dette skriver du, men alle andre steder, jeg har kontrolleret, står der faktisk at de søde kartofler indehold MINDRE protein. Diætisten i Fit&sund skriver således:
    den stivelsesholdige kartoffel indeholder hele 2% protein, hvor den søde kartoffel kun indeholder 1,3%. Og dette forhold nævnes flere andre steder.

    Svar
  3. Conny K skriver

    oktober 26, 2020 at 12:45 pm

    Søde kartofler er gode for diabetikere, da de stort set ikke påvirker sukkertallet.

    Svar
  4. Jesper skriver

    juli 31, 2020 at 6:00 pm

    Du skriver, at søde kartofler indeholder mere protein end almindelige kartofler, men det passer ikke.
    Ifølge maddata.dk er der 1,3g protein/100g sød kartoffel, hvorimod der er 1,8 g protein/100g ny kartoffel.

    Svar
  5. Julie Hansen skriver

    januar 31, 2019 at 7:02 pm

    Jeg går ud fra at der menes 500g søde kartofler og ikke 500 søde kartofler til 3-4 mennesker 😀 Ellers fin enkel opskrift 🙂

    Svar
    • Madensverden.dk skriver

      februar 01, 2019 at 8:56 am

      Hej Julie

      Ha ha - den var smuttet 🙂 Jo, selvfølgelig er det gram og ikke 500 søde kartofler, medmindre du er MEGET sulten 🙂

      Den er hermed rettet - mange tal.

      Alt det bedste

      Holger

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af honningglasereede pastinakker.
    Honningglaserede pastinakker med rosmarin
  • Billede af salat med brændt blomkål og rucola.
    Salat med brændt blomkål, rucola og pinjekerner
  • Billede af tomatrisotto.
    Tomatrisotto (klassisk risotto med masser af tomat)
  • Billede af havreris.
    Kogetid på havreris (sådan koger du havreris perfekt)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Hov! Er du endnu ikke medlem af Madens Verden...?

madens verden logo opskrifter på god mad

Som medlem får du flere fordele på Madens Verden:

✔ Reklamefri

✔ Flot print af opskrifter

✔ Gem dine favoritter

✔ Se næringsindhold

✔ Ingen bindingsperiode

✔ Nemt at tilmelde sig

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required