Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Ovnbagt mørksej

Ovnbagt mørksej med karrysovs

Ovnbagt mørksovnbagt mørksej med karrysovsej er en virkelig dejlig fiskeret, der laves med en skøn karrysovs. Mørksejen anrettes med friskhakket purløg. Foto: Guffeliguf.dk.
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
174
SHARES
FacebookMessenger174PinterestEmailSMS
Indhold
  • Ovnbagt mørksej med karrysovs
  • Opskrift på ovnbagt mørksej
  • Tip
  • Kommentarer

Ovnbagt mørksej med karrysovs

Holger Rørby Madsen
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 25 minutter min
Samlet tid: 35 minutter min
Her er en god opskrift på ovnbagt mørksej, der er en glimrende spisefisk. Mørksejen ovnbages sammen med en delikat karrysovs.
Antal: 4 personer
Ret: Fisk
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 600 g mørksej filet uden ben
  • salt
Karrysovs
  • 1 løg finthakket
  • 2 bladselleri finthakket
  • 3 tsk karry
  • 2 dl hønsefond
  • 2 dl fløde
  • salt og friskkværnet peber
  • 8 små tomater i halve

Fremgangsmåde

  1. Tjek mørksejfileterne for ben, og eventuelle ben fjernes med en pincet.
  2. Del mørksejen i portionsstykker, som du giver lidt salt. Lad nu fisken trække saltet i ti minutter.
  3. Smelt en god klat smør på en varm pande, og svits løg og bladselleri i fem minutter.
  4. Tilsæt så karry, og lad det svitse med et minut. Ryst panden rundt undervejs.
  5. Så kommes hønsefond og fløde ved, kog op og lad det så småsimre et par minutter.
  6. Smag til med salt og friskkværnet peber, og hæld karrosvsen i et ildfast fad.
  7. Læg forsigtigt mørksejstykkerne ned i karrysovsen, og placér de halverede tomater uden om fiskestykkerne.
  8. Bag så mørksejen i en forvarmet ovn ved 195 grader, hvor den skal have 15 minutter.
  9. Tag fadet med ovnbagt mørksej ud af ovnen og server straks.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på ovnbagt mørksej

Ovnbagt mørksej med karrysovs er en nem og hurtig aftensmad, og så er den tilmed sund, da fisken blandt andet indeholder Omega3-fedtsyrer.

Karrysovsen laves med fløde, men du kan erstatte fløden med mælk, hvis du ønsker færre kalorier.

Opskriften er beregnet som aftensmad til fire personer, men du kan jo gange op til det antal personer, I er.

Tip

Du kan servere ovnbagt mørksej sammen med perlespelt og et lækkert flutes.

Har du ikke adgang til mørksej, kan du i stedet bruge torsk. Her bruger du samme mængde og samme fremgangsmåde.

Se også mine opskrifter på:

  • Mørksej med mos
  • Rødspætter med persillesovs
  • Torskenuggets - nem opskrift
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)
  • Billede af pasta med broccoli.
    Pasta med broccoli i cremet flødesauce
  • Billede af grønkålsgryde.
    Grønkålsgryde (hurtig gryderet med grønkål, kylling og gulerod)
  • Billede af okonomiyaki pandekage.
    Okonomiyaki - japansk madpandekage

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required