Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Kager › Sandkage

Sandkage (nem, hurtig og klassisk opskrift)

sandkage
4.8 fra 183 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
1.4k
SHARES
FacebookMessenger1.4kPinterestEmailSMS
Indhold
  • Nem og hurtig sandkage
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på sandkage
  • Undgå at kagen falder sammen
  • FAQ
  • Kommentarer

Nem og hurtig sandkage

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.8 fra 183 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 40 minutter min
Samlet tid: 50 minutter min
Bedste opskrift på en nem sandkage, der bages på den helt klassiske måde, så sandkagen ikke bliver tør. Kan laves med eller uden kakao.
Antal: 4 personer
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 150 g sukker
  • 100 g smør blødt
  • 2 æg
  • 100 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 tsk citronsaft
  • 1 nip salt
  • 1 spsk kakao kan udelades, kun til marmorkage

Fremgangsmåde

  1. Pisk sukker og blødt smør sammen med en elpisker.
  2. Derefter piskes æg i et ad gangen, så dejen bliver let og luftig. Men pisk ikke for længe.
  3. Kom så hvedemel, bagepulver, vaniljesukker, citronsaft og salt i skålen, og vend det igennem. Sandkagedejen skal blot netop være samlet uden der er klumper af mel tilbage. Brug gerne en dejskraber til dette trin.
  4. Hvis du vil lave en marmorkage, tager du en en tredjedel af dejen fra i en anden skål, og rører den med kakao.
  5. Smør en form med smør, og drys derefter sukker på kanterne. Eller beklæd en form med bagepapir.
  6. Kom lidt af dejen i formen, dernæst kakao-dejen, og til sidst resten af dejen. Laver du din sandkage uden kakao, kommer du selvfølgelig bare hele dejen i formen.
  7. Bag din sandkage cirka 40 minutter ved 180 grader, og mærk efter om kagen er nok ved at stikke en kødnål eller andet ned i den. Hvis pinden slipper er kagen færdig, og kan tages ud af ovnen.

Næringsindhold

Kalorier453kcalKulhydrater58gProtein6gFedt23gMættet fedt14gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt6gTransfedt1gKolesterol136mgNatrium476mgKalium84mgKostfibre1gSukker39gVitamin A744IUVitamin C0.5mgCalcium24mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på sandkage

En nem sandkage til kaffen, fordi kagen lynhurtigt røres sammen. Nemmere bliver det ikke. Sandkage er en af de mest populære kager, og kan sagtens laves af børn uden indblanding fra voksne.

Den er også hurtig at bage, forstået på den måde, at dejen er hurtig at røre sammen, hvorefter den jo passer sig selv i ovnen.

Længere nede kan du læse et par gode råd, så du undgår at kagen falder sammen. Hvilket kan være ret irriterende.

Se flere opskrifter:

  • Hjemmebagt marmorkage
  • Klassisk krydderkage
  • Bountykage - nem kokoskage med Marabou topping

Undgå at kagen falder sammen

Sandkage skal selvfølgelig ikke falde sammen, men det kan ske. Og det kan der være flere forklaringer på.

For det første er det bedst og mest sikkert, at dine ingredienser har nogenlunde samme temperatur. Så tag smør og æg ud af køleskabet ud af køleskabet i god tid.

For det andet skal du ikke piske dejen for meget. Kun så den netop er jævn. For hvis man pisker dejen for længe, er risikoen for at en sandkage falder sammen større.

Se også: Hvordan redder man en skilt dej?

Og endelig skal du helst undgå at åbne ovnlågen, mens du bager din sandkage. Her forsvinder en del af varmen nemlig ud af ovnen, og det kan få en kage til at kollapse. Med disse tre råd er du i hvert fald hjulpet godt på vej.

Husk i øvrigt også, at ovnen skal have den rette temperatur inden kagen stilles ind i ovnen!

Flere inspirerende opskrifter:

  • Bedstefars skæg - nem og lækker opskrift på en klassiker
  • Banankage - nem opskrift på kage med banan
  • Sandkage med hvid chokolade og citron

FAQ

Hvor holdbarhed har sandkage?

Sandkagen kan sagtens holde sig frisk i 3-4 dage ved stuetemperatur. Pak den gerne ind i en frysepose.

Kan man fryse sandkage?

Du kan sagtens fryse en sandkage ned. Gerne i en lufttæt beholder. Tø kagen op ved stuetemperatur. Du kan med fordel skære kagen ud i skiver inden frysning.

Hvorfor hedder det en sandkage?

Navnet sandkage skyldes, at den færdigbagte kage i konsistens kan minde lidt om sand. Altså med lidt god fantasi, men det er derfor kagen hedder det.

Hvordan undgår jeg at kagen bliver tør?

Når du bager kage, kan du risikere, at kagen bliver tør. Årsagen er, at kagen simpelthen er bagt for længe - og derfor bliver tør. Så overbag aldrig kager. Et godt trick er, at stikke en gaffel eller strikkepind ned i kagen, og hvis dejen ikke hænger ved, ja så er kagen færdigbagt, og dermed skal den straks ud af ovnen. Bagetiderne kan du ikke altid regne med, da ovne varmer forskelligt. Derfor er det en god idé selv at tjekke hvor meget kagen er bagt.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Natacha skriver

    november 11, 2024 at 10:00 pm

    Smager for meget af æg

    Svar
  2. Lone skriver

    november 08, 2024 at 7:29 am

    Hvor stor er din form ?

    Svar
  3. Merete skriver

    oktober 04, 2024 at 1:14 pm

    Lige lavet din sandkage den er bare superlækker

    Svar
  4. Jane Straffe Pedersen skriver

    juli 22, 2024 at 3:18 pm

    Nem at forstå og lige til at gå til. Og opskriften smager himmelsk, jeg kom lidt mandel essens i min, vi elsker mandler og smagen af dem her hjemme og den smagte fantastisk godt, smagen af citron, vanilje og mandler var en god kombi her hos os!

    Svar
  5. Birthe Hertzum skriver

    maj 09, 2024 at 2:29 pm

    Ikke lige min yndlings opskrift, vil ikke bage den igen. Blev ikke ordentlig hævet. Opskriften på citron kagen er ikke så lidt bedre.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      maj 09, 2024 at 4:07 pm

      Hej Birthe
      Godt du skriver, men jeg ved ikke lige hvad der er gået galt hos dig. Jeg har ikke selv oplevet, at sandkagen er falder sammen under bagningen. Jeg ved ikke om det kan skyldes bagepulveret.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  6. Henning Thomsen skriver

    maj 09, 2024 at 11:20 am

    Min kone elsker den, så jeg bager den ofte i en rund form og i dobbeltportion - Så kan den MÅSKE vare i 2 dage. Tager ingen tid at lave og jeg kan nu huske opskriften i hovedet. Den er svampet og lækker - Ikke for sød og den kan også fryses ned.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      maj 09, 2024 at 11:53 am

      Hej Henning
      Tak for de pæne ord - og den er nemlig meget nem at bage. God ide med dobbeltportion i en rund form.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  7. Henning Christiansen skriver

    januar 13, 2024 at 6:01 pm

    Kagen faldt sammen lige efter jeg havde checket den var færdig.
    (bagt i stor bageform og til 8 personer)

    Svar
  8. Jan N. Nielsen skriver

    oktober 05, 2023 at 7:00 pm

    For meget sukker i... Jeg har lært at det er " pund til pund", og 4 æg.

    Svar
« Ældre kommentarer

Mere inspiration

  • Billede af sveskekringle.
    Sveskekringle (nem kringle med svesker, remonce og creme)
  • Præstegårdskage
    Præstegårdskage (traditionel skærekage med æbler)
  • Billede af blommemuffins
    Blommemuffins (lækre muffins med blommer)
  • Billede af bananchokoladekage.
    Bananchokoladekage med modne bananer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter og modtage vort populære nyhedsbrev. Du går ikke glip af funktioner på Madens Verden.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Du kan også fortsætte gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required