Oversigt over indhold
Nem og hurtig sandkage
Ingredienser
- 150 g sukker
- 100 g smør - blødt
- 2 æg
- 100 g hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk vaniljesukker
- 1 tsk citronsaft
- 1 nip salt
- 1 spsk kakao - kan udelades, kun til marmorkage
Fremgangsmåde
- Pisk sukker og blødt smør sammen med en elpisker.
- Derefter piskes æg i et ad gangen, så dejen bliver let og luftig. Men pisk ikke for længe.
- Kom så hvedemel, bagepulver, vaniljesukker, citronsaft og salt i skålen, og vend det igennem. Sandkagedejen skal blot netop være samlet uden der er klumper af mel tilbage. Brug gerne en dejskraber til dette trin.
- Hvis du vil lave en marmorkage, tager du en en tredjedel af dejen fra i en anden skål, og rører den med kakao.
- Smør en form med smør, og drys derefter sukker på kanterne. Eller beklæd en form med bagepapir.
- Kom lidt af dejen i formen, dernæst kakao-dejen, og til sidst resten af dejen. Laver du din sandkage uden kakao, kommer du selvfølgelig bare hele dejen i formen.
- Bag din sandkage cirka 40 minutter ved 180 grader, og mærk efter om kagen er nok ved at stikke en kødnål eller andet ned i den. Hvis pinden slipper er kagen færdig, og kan tages ud af ovnen.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Opskrift på sandkage
En nem sandkage til kaffen, fordi kagen lynhurtigt røres sammen. Nemmere bliver det ikke. Sandkage er en af de mest populære kager, og kan sagtens laves af børn uden indblanding fra voksne.
Den er også hurtig at bage, forstået på den måde, at dejen er hurtig at røre sammen, hvorefter den jo passer sig selv i ovnen.
Længere nede kan du læse et par gode råd, så du undgår at kagen falder sammen. Hvilket kan være ret irriterende.
Se flere opskrifter:
Undgå at kagen falder sammen
Sandkage skal selvfølgelig ikke falde sammen, men det kan ske. Og det kan der være flere forklaringer på.
For det første er det bedst og mest sikkert, at dine ingredienser har nogenlunde samme temperatur. Så tag smør og æg ud af køleskabet ud af køleskabet i god tid.
For det andet skal du ikke piske dejen for meget. Kun så den netop er jævn. For hvis man pisker dejen for længe, er risikoen for at en sandkage falder sammen større.
Se også: Hvordan redder man en skilt dej?
Og endelig skal du helst undgå at åbne ovnlågen, mens du bager din sandkage. Her forsvinder en del af varmen nemlig ud af ovnen, og det kan få en kage til at kollapse. Med disse tre råd er du i hvert fald hjulpet godt på vej.
Husk i øvrigt også, at ovnen skal have den rette temperatur inden kagen stilles ind i ovnen!
Flere inspirerende opskrifter:
- Bedstefars skæg - nem og lækker opskrift på en klassiker
- Banankage - nem opskrift på kage med banan
- Sandkage med hvid chokolade og citron
FAQ
Sandkagen kan sagtens holde sig frisk i 3-4 dage ved stuetemperatur. Pak den gerne ind i en frysepose.
Du kan sagtens fryse en sandkage ned. Gerne i en lufttæt beholder. Tø kagen op ved stuetemperatur. Du kan med fordel skære kagen ud i skiver inden frysning.
Navnet sandkage skyldes, at den færdigbagte kage i konsistens kan minde lidt om sand. Altså med lidt god fantasi, men det er derfor kagen hedder det.
Når du bager kage, kan du risikere, at kagen bliver tør. Årsagen er, at kagen simpelthen er bagt for længe - og derfor bliver tør. Så overbag aldrig kager. Et godt trick er, at stikke en gaffel eller strikkepind ned i kagen, og hvis dejen ikke hænger ved, ja så er kagen færdigbagt, og dermed skal den straks ud af ovnen. Bagetiderne kan du ikke altid regne med, da ovne varmer forskelligt. Derfor er det en god idé selv at tjekke hvor meget kagen er bagt.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Natacha skriver
Smager for meget af æg
Lone skriver
Hvor stor er din form ?
Merete skriver
Lige lavet din sandkage den er bare superlækker