• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Kager › Sandkage - nem, hurtig og klassisk opskrift

Sandkage - nem, hurtig og klassisk opskrift

sandkage

Opdateret:  1. juni 2024 - Udgivet:  29. marts 2020

Del gerne:
1.4k
SHARES
FacebookMessenger1.4kPinterestEmailSMS

Indhold

  1. Opskrift
  2. Sandkage
  3. Ingredienser
  4. Fremgangsmåde
  5. Næringsindhold
  6. Undgå at kagen falder sammen
  7. FAQ
4.8 fra 184 stemmer
Gå til opskrift

En nem sandkage til kaffen, fordi kagen lynhurtigt røres sammen. Nemmere bliver det ikke.

Sandkagen er en af de mest populære kager, og kan sagtens laves af børn uden indblanding fra voksne.

Den er også hurtig at bage, forstået på den måde, at dejen er hurtig at røre sammen, hvorefter den jo passer sig selv i ovnen.

Længere nede kan du læse et par gode råd, så du undgår at kagen falder sammen. Hvilket kan være ret irriterende.

Se også disse opskrifter:

  • Chokoladekage
  • Banankage
  • Citronmåne
  • Bedstefars skæg

Opskrift

sandkage

Sandkage

Bedømmelse
4.8 fra 184 stemmer

Tryk på stjerner for at bedømme

Arbejdstid: 10 minutter minutter
Tilberedning: 40 minutter minutter
Samlet tid: 50 minutter minutter
Opskrift udviklet af: Holger
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 150 g sukker
  • 100 g smør - blødt
  • 2 æg
  • 100 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 tsk citronsaft
  • 1 nip salt
  • 1 spsk kakao - kan udelades, kun til marmorkage

Fremgangsmåde

  • Pisk sukker og blødt smør sammen med en elpisker.
  • Derefter piskes æg i et ad gangen, så dejen bliver let og luftig. Men pisk ikke for længe.
  • Kom så hvedemel, bagepulver, vaniljesukker, citronsaft og salt i skålen, og vend det igennem. Sandkagedejen skal blot netop være samlet uden der er klumper af mel tilbage. Brug gerne en dejskraber til dette trin.
  • Hvis du vil lave en marmorkage, tager du en en tredjedel af dejen fra i en anden skål, og rører den med kakao.
  • Smør en form med smør, og drys derefter sukker på kanterne. Eller beklæd en form med bagepapir.
  • Kom lidt af dejen i formen, dernæst kakao-dejen, og til sidst resten af dejen. Laver du din sandkage uden kakao, kommer du selvfølgelig bare hele dejen i formen.
  • Bag din sandkage cirka 40 minutter ved 180 grader, og mærk efter om kagen er nok ved at stikke en kødnål eller andet ned i den. Hvis pinden slipper er kagen færdig, og kan tages ud af ovnen.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
453
% Daglig værdi*
Fedt
 
23
g
35
%
Mættet fedt
 
14
g
88
%
Transfedt
 
1
g
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
6
g
Kolesterol
 
136
mg
45
%
Natrium
 
476
mg
21
%
Kalium
 
84
mg
2
%
Kulhydrater
 
58
g
19
%
Kostfibre
 
1
g
4
%
Sukker
 
39
g
43
%
Protein
 
6
g
12
%
Vitamin A
 
744
IU
15
%
Vitamin C
 
0.5
mg
1
%
Calcium
 
24
mg
2
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Undgå at kagen falder sammen

Sandkagen skal selvfølgelig ikke falde sammen, men det kan ske. Og det kan der være flere forklaringer på.

For det første er det bedst og mest sikkert, at dine ingredienser har nogenlunde samme temperatur. Så tag smør og æg ud af køleskabet ud af køleskabet i god tid.

For det andet skal du ikke piske dejen for meget. Kun så den netop er jævn. For hvis man pisker dejen for længe, er risikoen for at en sandkage falder sammen større.

Se også: Hvordan redder man en skilt dej?

Og endelig skal du helst undgå at åbne ovnlågen, mens du bager din kage. Her forsvinder en del af varmen nemlig ud af ovnen, og det kan få en kage til at kollapse. Med disse tre råd er du i hvert fald hjulpet godt på vej.

Husk i øvrigt også, at ovnen skal have den rette temperatur inden kagen stilles ind i ovnen!

Se også disse opskrifter på Marmorkage, Citronmåne muffins og Krydderkage.

FAQ

Hvor holdbarhed har sandkage?

Sandkagen kan sagtens holde sig frisk i 3-4 dage ved stuetemperatur. Pak den gerne ind i en frysepose.

Kan man fryse sandkage?

Du kan sagtens fryse en sandkage ned. Gerne i en lufttæt beholder. Tø kagen op ved stuetemperatur. Du kan med fordel skære kagen ud i skiver inden frysning.

Hvorfor hedder det en sandkage?

Navnet sandkage skyldes, at den færdigbagte kage i konsistens kan minde lidt om sand. Altså med lidt god fantasi, men det er derfor kagen hedder det.

Hvordan undgår jeg at kagen bliver tør?

Når du bager kage, kan du risikere, at kagen bliver tør. Årsagen er, at kagen simpelthen er bagt for længe - og derfor bliver tør. Så overbag aldrig kager. Et godt trick er, at stikke en gaffel eller strikkepind ned i kagen, og hvis dejen ikke hænger ved, ja så er kagen færdigbagt, og dermed skal den straks ud af ovnen. Bagetiderne kan du ikke altid regne med, da ovne varmer forskelligt. Derfor er det en god idé selv at tjekke hvor meget kagen er bagt.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Natacha

    november 11, 2024 at 10:00 pm

    Smager for meget af æg

    Svar
  2. Lone

    november 08, 2024 at 7:29 am

    Hvor stor er din form ?

    Svar
  3. Merete

    oktober 04, 2024 at 1:14 pm

    Lige lavet din sandkage den er bare superlækker

    Svar
  4. Jane Straffe Pedersen

    juli 22, 2024 at 3:18 pm

    Nem at forstå og lige til at gå til. Og opskriften smager himmelsk, jeg kom lidt mandel essens i min, vi elsker mandler og smagen af dem her hjemme og den smagte fantastisk godt, smagen af citron, vanilje og mandler var en god kombi her hos os!

    Svar
  5. Birthe Hertzum

    maj 09, 2024 at 2:29 pm

    Ikke lige min yndlings opskrift, vil ikke bage den igen. Blev ikke ordentlig hævet. Opskriften på citron kagen er ikke så lidt bedre.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      maj 09, 2024 at 4:07 pm

      Hej Birthe
      Godt du skriver, men jeg ved ikke lige hvad der er gået galt hos dig. Jeg har ikke selv oplevet, at sandkagen er falder sammen under bagningen. Jeg ved ikke om det kan skyldes bagepulveret.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  6. Henning Thomsen

    maj 09, 2024 at 11:20 am

    Min kone elsker den, så jeg bager den ofte i en rund form og i dobbeltportion - Så kan den MÅSKE vare i 2 dage. Tager ingen tid at lave og jeg kan nu huske opskriften i hovedet. Den er svampet og lækker - Ikke for sød og den kan også fryses ned.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      maj 09, 2024 at 11:53 am

      Hej Henning
      Tak for de pæne ord - og den er nemlig meget nem at bage. God ide med dobbeltportion i en rund form.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  7. Henning Christiansen

    januar 13, 2024 at 6:01 pm

    Kagen faldt sammen lige efter jeg havde checket den var færdig.
    (bagt i stor bageform og til 8 personer)

    Svar
  8. Jan N. Nielsen

    oktober 05, 2023 at 7:00 pm

    For meget sukker i... Jeg har lært at det er " pund til pund", og 4 æg.

    Svar
« Ældre kommentarer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med kager der kan bages dagen før.

Kollegakage: Nemme kager du kan bage dagen før

Billede med stegt hornfisk.

Stegt hornfisk i ovn, på pande eller grill

Uge21-bedstevinkøbMV

Ugens vine, uge 21: 20 vinkøb til en fest på budget

bilelde med dansk mad krebinetter

Dansk mad: Opskrifter på mad fra det danske køkken

Billede til rødtunge med svampestuvning.

Rødtunge med svampestuvning og ristede kartofler

Ugens madplan uge 21

Ugens madplan uge 21 med skøn aftensmad til hele ugen

Forsiden lige nu

hurtig aftensmad
Hurtig aftensmad - prøv disse 10 hurtige retter→ Se opskriften
sommerfuglepasta med hakket kylling og tomater
Sommerfuglepasta med hakket kylling og tomater→ Se opskriften
billede til ærtesalat med spidskål
Nem og sund ærtesalat med spidskål og agurk→ Se opskriften
Den lækre sommerkage laves på en bund af vandbakkelser, og derefter pyntes med jordbærmarmelade, flødeskum, friske jordbær og chokolade. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Sommerkage (nem opskrift med jordbær og flødeskum)→ Se opskriften
billederesultat for skyrboller proteinboller
Skyrboller - opskrift på nemme og glutenfrie proteinboller med skyr→ Se opskriften
grøn aftensmad
Grøn aftensmad - opskrifter på udvalgte grønne retter→ Se opskriften
billede til kyllingelår med kikærter og aubergine i tomat
Kyllingelår med kikærter og aubergine i tomat - nem opskrift→ Se opskriften
Jordbærmad på grovbolle
Jordbærmad - smagen af dansk sol og sommer→ Se opskriften
stegt spinat
Stegt spinat→ Se opskriften
billede med fransk bondebrød
Fransk bondebrød→ Se opskriften
Billede med kyllingegyros.
Nem kyllingegyros med bulgur og spidskål→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
Som medlem slipper du for reklamer, og du kan gemme og printe opskrifter. Så vær med nu i Danmarks store fællesskab om mad. På forhånd tak.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required