Kødsovs med soltørrede tomater er en super dejlig kødsovs til spaghetti og anden pasta, og den laves med bacon, løg og hvidløg.
Kødsovs med soltørrede tomater er en italiensk kødsovs med masser af saft og kraft.
De soltørrede tomater i strimler, der ligger i en solsikkeolie, hedder også pomodori seechi a filetti.
Der er omkring 300 gram i sådan et glas, og jeg har her anvendt halvdelen. Men du kan sagtens komme mere i.
Opskriften er til fire personer.
Ingredienser til kødsovs med soltørrede tomater
150 gram bacon i tern
1 lille rødløg
2 fed hvidløg
400 gram hakket oksekød med 10% fedt
150 gram soltørrede tomater i olie (ca. et halvt glas)
1 dåse hakkede tomater
1 dåse vand
1 bouillonterning
2 spiseskefulde tomatpasta
1 teskefuld tørret oregano
1 teskefuld tørret rosmarin
Salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Kom lidt olivenolie i en stegegryde, og steg bacontern næsten sprøde ved middel varme i cirka fem minutter.
- Hak løg og hvidløg fint, og lad det stege med et par minutter, hvorefter gryden tømmes i en dyb tallerken.
- Kom igen en smule olie i gryden, skrue lidt op for varmen, og brun nu det hakkede oksekød grundigt. Det skal have stegeskorpe, smag og masser af varme, for her sidder der masser af smag.
- Kom bacon, løg og hvidløg tilbage i gryden, og tilsæt de soltørrede tomater. Fisk dem op af glasset med en gaffel, og der sker ikke noget ved at lidt af olien kommer med.
- Tilsæt også hakkede tomater, fyld dåsen med vand og kom også det ved. Smuldr en bouillonterning i sammen med tomatpasta, oregano og rosmarin.
- Lad nu kødsovsen simre en time under låg, hvorefter den smages til med salt og friskkværnet peber.
Serveres med friskkogt pasta og en romainesalat med tomater og pinjekerner.
HER ER DEN rigtige opskrift på den lækre spaghetti carbonara
Comments
No Comments