En nem opskrift på one pot pasta med kylling. En simpel og velsmagende pastaret, hvor du koger pastaen med kylling, bouiilon og fløde. Klar på 20 minutter.
One pot pasta med kylling betyder på dansk, at man koger pasta sammen med kylling i en gryde.
Det er dermed en af de nemme og hurtige alt-i-en-gryde opskrifter, som er meget populære.
Her koges pastaen ganske rigtigt sammen med stegt kylling i tern, men du skal lige stege kyllingebrystfileterne først (her havde jeg lige to stk. stegte kyllingebryst fileter i rest fra gårsdagens mad).
Samme med bacontern, men det hele samles i gryden.
Du kan i øvrigt også skære det rå kyllingekød i mindre tern, og stege det direkte i gryden sammen med løgene, inden resten af ingredienserne tilsættes.
Jeg har lavet opskriften med pastaskruer, men du kan også bruge pastapenne eller lignende pasta.
Opskriften på one pot pasta med kylling er beregnet som hovedret til fire personer.
Du finder andre populære one pot opskrifter her:
- One pot svinekød (opskrift på nem alt-i-en gryderet)
- Verdens bedste one pot spaghetti opskrift med chorizo
- Bulgur med grøntsager og kylling (one pot opskrift)
- One pot pasta med hakket oksekød
Opskrift på one pot pasta med kylling
One pot pasta med kylling i cremet sauce på 20 min.
Ingredienser
- 2 kyllingebryst - stegt
- 1 bundt forårsløg
- 3 fed hvidløg
- 400 g pasta
- 6 dl bouillon
- 2,5 dl fløde
- 200 g bacon - i tern
- 200 g tomater - små
- 1 håndfuld basilikum
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Steg kyllingebryst fileterne på en pande i cirka fem minutter på hver side og krydr med salt og peber. Eller køb færdigstegte kyllingekød. Skær i mindre tern.
- Varm en gryde op, kom en god sjat olie i og svits kort finthakket forårsløg og hvidløg. Det skal bare have et lille minut uden at tage farve.
- Tilsæt så pasta, bouillon og fløde og lad det koge op.
- Skru ned for varmen og lad det koge cirka 10 minutter indtil pastaen er kogt næsten mør. Husk, at pasta gerne må have lidt bid. Rør i retten nogle gange undervejs. Du kan eventuelt tilsætte lidt mere bouillon eller fløde.
- Imens steges bacontern sprøde på en pande.
- Tomaterne skylles og halveres. Her har jeg brugt San Marzano tomater, som passer perfekt til en one pot pasta med kylling.
- Når pastaen er færdig, vendes frisk basilikum, tomater, kylling og sprøde bacontern i, og der smages til med salt og peber.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Den færdige alt-i-en-gryde med kylling serveres straks som den er. Derfor er det en super god ret til de travle hverdage.
Og opskriften vækker glæde hos både store og små.
Du kan eventuelt servere et stykke hjemmebagt hvidløgsflute til.
Til pastaretten kan der i øvrigt også tilsætte lidt reven ost, og finthakket persille passer også perfekt til.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Karin
Print linket virker ikke, kommer hele tiden tilbage til den samme side....